Goji plody - kvalita

Plody goji jsou svou velikostí a barvou podobné našemu šípku a po usušení rozinkám. Kvalitní sušené goji jsou velmi suchá. Suché pevné plody jsou známky kvality a čerstvosti. Plody goji jsou na vzduchu velmi hydrofilní (na vzduchu nasávají vlhkost), tím pádem jsou starší nebo nesprávně skladované plody měkké a vláčné. Pokud jsou vám chutnější měkké plody goji, nechejte omezené množství plodů jeden den v misce na stole. Vlhkost si takto kustovnice čínská natáhne sama.
 

TIP na slepené plody GOJI: 

Pokud máte plody goji vlivem tepla a tlaku při přepravě v balení slepené, pak stačí dát kustovnici v originálním neporušeném balení na chvíli do lednice či mrazáku, kde je teplota kolem 0 - 5°C.. Během půl hodiny se slepené goji rozpadnou na jednotlivé plody..
 

Na prodejní cenu sušených plodů goji kustovnice čínské mají vliv tyto kritéria:Goji kustovnice čínská

  • kalibrace - velikost plodů 
  • kvalita
  • vlhkost
  • místo původu
  • BIO kvalita ( podstupeň Low Pesticides )
  • RAW kvalira
  • půda a klimatické podmínky
  • obsah SO2
  • obsah pesticidů

Kalibrace plodů goji

posuzuje se počet plodů v 50g váhy např. 15-180, 280, 380, 500, 550. 700 příklad: u kalibrace 380/50 je v 50g 380 ks sušených plodů kustovnice čínské
  • čím je číslo vyšší tím menší plody jsou a je jich potřeba více do 50g 
  • čím nižší číslo tím větší plody a tím vyšší kvalita a vyšší prodejní cena

Kvalita plodů kustovnice čínské

 % obsah defektních plodů - zlomené, tmavé atd.
  • kvalita A - max. 5% zlomkových nebo tmavých plodů 
  • kvalita AB - min. 5% a max. 20% defektních plodů
  • kvalita B - max. 20-30% defektních plodů

Místo původu:

plody kustovnice čínské jsou pěstovány v Číně, oblast kde kvalita plodů dosahuje nejvyšší kvality je provincie NINGXIA
 

Sušení plodů goji

  • na slunci - nejvyšší kvalita plodů a nejšetrnější způsob sušení ( RAW kvalita - teplota sušení nepřesahuje 42 stupňů ) - sušení trvá nejdéle - nejvyšší ceny plodů goji
  • v sušičkách do teploty 42 stupňů
  • v sušičkách při teplotě vyšší než 42 stupňů - nejrychlejší a pro cenu Goji nejlevnější způsob sušení

Obsah SO2 - alergen

  • do 10mg, neuvádí se na obalu
  • do 20mg
  • do 60mg
  • více jak 60mg

Obsah zakázaných toxických látek a pesticidů

  • Carbofuran (pesticidy ze skupiny Carbofuranů) byl používán jako silný insekticid a pro své nežádoucí účinky ho Evropská unie od roku 2008 zakázala.
  • pesticid Propargit

Kde koupit plody goji - kustovnice čínské?

Nejznámější značky plodů Goji na českém trhu:

  • Wolfberry
  • IBK trade
  • AWA superfoods
  • Allnature
  • Organic WAY
  • RA FOOD
  • Diana company

Diskusní téma: Goji plody - kvalita

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Goji plody - kvalita

V superpotravině našli pesticidy! Inspekce varuje před goji

26.10.2018 22:11
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje před pesticidy v kustovnici čínské, zvané jinak i goji. O závadných šaržích informovala SZPI na svém webu. "Uvedené potraviny byly vyrobené ze zásilky dvou tun nevynevyhovující suroviny goji společností POEX Velké Meziříčí a.s., jejím...

SZPI nařídila stažení ovoce goji kontaminované pesticidem carbofuranem

21.03.2018 10:04
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila společnosti Lidl Česká republika v.o.s., aby ze všech svých poboček neprodleně stáhla potravinu Vemondo Goji,– sušené plody kustovnice čínské, v balení 70 g, šarže L7195B. Dodavatelem potraviny je společnost  Noberasco S.p.A.,...

Inspekce zakázala 10 tun sušeného ovoce goji z Číny. Obsahovalo nepovolený pesticid

08.09.2017 23:12
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala uvádět na trh bezmála deset tun (9 715 kg)sušeného ovoce goji původem z Číny, známého též jako kustovnice čínská. Obsahovalo zakázaný pesticid karbofuran. Jedná se o již druhé zjištění SZPI u předmětného dovozce, viz TZ SZPI ze 4....

7 tun Goji sušené plody staženy z trhu díky obsahu Carbofuranů

04.07.2017 23:08
4.7.2017 Diana company, Goji sušené plody s obsahem carbofuranů v objemu 7 tun Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala uvádět na trh 7 tun sušených plodů goji z Číny (kustovnice čínská) s názvem GOJI GRADE A od firmy DIANA company. Testy u dodávky prokázaly kontaminaci...

Články superpotraviny

Teplý čaj - přichází zima

03.11.2017 17:38
čaj patří mezi nejlepší způsoby, jak prohřát organismus a současně získat výživné látky pro tělo právě v zimním období, kdy je hodně chřipek, rýmy a nachlazení. Bylinkový čaj může posílit náš imunitní systém a může předejít prochladnutí. Cibulový čaj Čaj z cibule je přitom lahodným a...

Pokud nejíte maso, jak nahradit chybějící proteiny?

30.10.2017 17:54
Podle zjištění vědců má převžující příjem živočišných bílkovin vliv na vyšší riziko úmrtí. Naopak při zvýšeném příjmu zeleniny, která je plná proteinů (nejlépe kompletních proteinů), se zase zvyšuje pravděpodobnost, že ve stáří zůstaneme zdraví, a dožijete se vyššího věku. Zvýšenou komzumací...

Jak vyrobit víno nebo pálenku z domácího ovoce?

25.10.2017 17:15
pálenku z ovocného kvasu mohou vyrábět pouze certifikovaní výrobci, tzv. pěstitelské pálenice, ostatním to zakazuje zákon. Pálenka z přebytečného ovoce na zahradě Přírodní cukry obsažené v ovoci na alkohol promění ušlechtilé mikroorganismy, kvasinky. Cukerný roztok z ovoce (rmut)...

Jak snížit vysoký cholesterol?

24.10.2017 22:46
Co je cholesterol? Je druh lipidu, který tvoří velkou část buněčných membrán. V těle se váže na lipoproteiny a ty ho krví transportují do buněk. Cholesterol dělíme na dva druhy: "zdravý" HDL cholesterol (high density lipoproteins) "škodlivý" LDL cholesterolu (low density lipoproteins) - zvyšuje...

Jak posílit své kosti?

22.10.2017 01:05
Trpíte častým pálením žáhy nebo oceníte přísun vápníku do kostí? Na obojí využijte přírodní zdroj vápníku, který doposud pravidelně vyhazujete. Mluvíme o vaječných skořápkách. Rozhodně ale doporučujeme použít na přípravu domácí vajíčka, a když kupovaná, tak z bio chovu – určitě z...

Potraviny působící proti zánětům

21.10.2017 13:52
Jaké potraviny nám pomohou jako prevence zánětů? Například mezi protizánětlivé potraviny patří losos makrela, špenát, brokolice, a rajčata! Zánět je v podstatě reakce těla a imunitního systému na nemoc. Pokud se tato nemoc neléčí, stává se zánět a nemoc chronickou a to je živnou půdou pro vznik...

Proč je potřeba ořechy před jídlem máčet?

17.10.2017 19:41
Ořechy jsou výtečným zdrojem energie, zasytí a jsou zrojem výživných látek. Pro některé mohou být ořechy hůře stravitelné a mohou obsahovat zárodky plísní (aflatoxinů), proto je vhodné je před konzumací máčet. Plody jsou potom křupavější, chutnější, stravitelnější a navíc změknou. Ořechy máčíme...

Umíte si udělat zlaté mléko?

13.10.2017 23:03
Zlaté mléko?? Co to je? Je tam zlato? Ne… pouze obsahuje zajímavé ingredience a má jednoduchou přípravu, za chvilku máte "zlaté mléko" na stole. Zlaté mléko má magický název díky superkoření, které se jmenunuje kurkuma. Tento kořen má typickou žlutou barvu, díky obsahu kurkuminu. Kurkuma má spoustu...

Máte bolavé klouby?

13.10.2017 22:49
Mám pro Vás pár tipů.. Asi každý z nás jsme občas zažili ztuhlé klouby nebo jejich bolest při určitém pohybu. Je čas, abychom to přestali ignorovat a začali s tím něco dělat! V situacích jako je náročný tréning nebo rekonvalescence po zranění je bolest „normální“. Co se ale týká bolesti, která...

Která zelenina je výživnější, pokud se uvaří?

12.10.2017 23:17
Nyní je velmi propagovaná tzv. RAW strava, která má základ v rostlinné stravě. Jsou však některé druhy ovoce a zeleniny, které mají více výživných látek, pokud se vaří než v syrovém stavu. Je silně vžitá představa, že proces vaření zničí většinu výživných látek. Podívejme se na ty u kterých to...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>