Kiwi

Kiwi (čínský angrešt), exotické ovoce, je výborným zdrojem vitaminu A, B (B1, B2, B6) C, E a K. Z minerálů kiwi obsahuje vlákninu, minerály, velké množství draslíkuKiwi spolu s dalšími minerály, jako je vápník, hořčík a fosfor, a lutein a zeaxanthin
. Kiwi obsahuje cca od 80 do 150 mg vitamínu C na 100 g ovoce. Vědecké studie hovoří o tom, že při konzumaci zhruba 2 až 3 plodů denně dochází v lidském těle k různým změnám. Především se redukují tuky v krvi a sníží se i její srážlivost. Ostatně tyto účinky se nápadně podobají těm, jež vyvolává acylpyrin mající ovšem často vedlejší účinky. . Zapomenout nelze ani na velmi silné antioxidační účinky kiwi.

Kiwi a jejich účinky na zdraví:

  • zdroj antioxidantů (flavonoidů a karotenoidů ), které působí proti volným radikálům
  • prospívá při makulární degeneraci
  • zlepšuje kardiovaskulární systém
  • přispívá ke snížení krevního tlaku
  • posiluje celý imunitní systém
  • Kiwi je nejbohatším zdrojem kyseliny askorbové
  • zdroj vitamínu C, podporuje tvorbu kolagenu, díky němuž si pokožka zachovává pružnost a elasticitu
  • snižuje riziko makulární degenerace (lutein)
  • má nízký glykemický index, proto je vhodný i pro pacienty s diabetem
  • obsažená vláknina navodí pocit sytosti, podporuje funkce trávicího systému a zlepšuje pohyb střev
  • prospívá látkové výměně, zpevňuje cévy a žíly
  • brainfood, působí proti stresu a depresím (vitamíny skupiny B)
  • zdrojem energie nejen pro sportovce
  • obsahuje lutein a zeaxanthin, jež napomáhají dobrému zraku
  • více
Země původu: Kiwi pochází z Číny
Největší světový producenti: Čína, Nový Zéland
 

Je hnědá slupka kiwi jedlá

pokud odstraníme všechny chloupky, tak ano, obsahuje totiž složky aminokyselin, podporující zdravý spánek
 

sušené proslazené plátky kiwi?

 

Články superpotraviny

Je tu období chřipek, bylinková pomoc při bolestech v krku

05.01.2018 22:58
Léčivé bylinky obsahují celou řádku účinných látek, které si je také vyrábějí ke své vlastní ochraně. Jejich schopností a učinků odedávna využíváme i my. Bylinky mohou při nachlazení, kašli, zahlenění  a rýmě velmi ulevit a napomoci uzdravení. tipy na teplé čaje v zimním období herbář...

Máte dostatek vlákniny ve stravě?

15.11.2017 10:46
Vysoký obsah vlákniny ve stravě hraje významnou roli pro celý organismus, prospívá například v předcházení chronických chorob jako je diabetes mellitus, kardiovaskulární choroby a některé typy karcinomů. Vlákninu v potravinách tvoří zbytky buněčných stěn rostlin, které jsou odolné...

Jídelníček pro dlouhověkost

14.11.2017 22:31
níže Vám uvádíme seznam potravin a výživných látek, které podporují anti aging. Dokáží také ochránit srdce, snížit cholesterol abýt prevenci při diabetu. Kromě těchto potravin, které vyživí organismus, je také důležité myslet na dostatečný pitný režim (cca 1-2 litry vody), dostatek pohybu v přírodě...

Jídelníček odolnosti organismu

08.11.2017 21:39
správnou funkc systému obranyschopnosti můžeme cíleně ovlivnit také vhodnou stravou. Níže je uveden seznam tipů na obranyschopnost organismu a posilující jídelníček. Důležité je pamatovat na pravidelný pitný režim, pokud je to možné používejte pramenitou vodu a na zahřátí bylinkové čaje. Ideální...

Teplý čaj - přichází zima

03.11.2017 17:38
čaj patří mezi nejlepší způsoby, jak prohřát organismus a současně získat výživné látky pro tělo právě v zimním období, kdy je hodně chřipek, rýmy a nachlazení. Bylinkový čaj může posílit náš imunitní systém a může předejít prochladnutí. Cibulový čaj Čaj z cibule je přitom lahodným a...

Pokud nejíte maso, jak nahradit chybějící proteiny?

30.10.2017 17:54
Podle zjištění vědců má převžující příjem živočišných bílkovin vliv na vyšší riziko úmrtí. Naopak při zvýšeném příjmu zeleniny, která je plná proteinů (nejlépe kompletních proteinů), se zase zvyšuje pravděpodobnost, že ve stáří zůstaneme zdraví, a dožijete se vyššího věku. Zvýšenou komzumací...

Jak vyrobit víno nebo pálenku z domácího ovoce?

25.10.2017 17:15
pálenku z ovocného kvasu mohou vyrábět pouze certifikovaní výrobci, tzv. pěstitelské pálenice, ostatním to zakazuje zákon. Pálenka z přebytečného ovoce na zahradě Přírodní cukry obsažené v ovoci na alkohol promění ušlechtilé mikroorganismy, kvasinky. Cukerný roztok z ovoce (rmut)...

Jak snížit vysoký cholesterol?

24.10.2017 22:46
Co je cholesterol? Je druh lipidu, který tvoří velkou část buněčných membrán. V těle se váže na lipoproteiny a ty ho krví transportují do buněk. Cholesterol dělíme na dva druhy: "zdravý" HDL cholesterol (high density lipoproteins) "škodlivý" LDL cholesterolu (low density lipoproteins) - zvyšuje...

Jak posílit své kosti?

22.10.2017 01:05
Trpíte častým pálením žáhy nebo oceníte přísun vápníku do kostí? Na obojí využijte přírodní zdroj vápníku, který doposud pravidelně vyhazujete. Mluvíme o vaječných skořápkách. Rozhodně ale doporučujeme použít na přípravu domácí vajíčka, a když kupovaná, tak z bio chovu – určitě z...

Potraviny působící proti zánětům

21.10.2017 13:52
Jaké potraviny nám pomohou jako prevence zánětů? Například mezi protizánětlivé potraviny patří losos makrela, špenát, brokolice, a rajčata! Zánět je v podstatě reakce těla a imunitního systému na nemoc. Pokud se tato nemoc neléčí, stává se zánět a nemoc chronickou a to je živnou půdou pro vznik...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>