Zázvorová voda

zázvorovou vodu pijte klidně každé ráno, ideálně na prázdný žaludek. Zázvorovou vodu se však doporučuje pít i před každým jídlem během Zázvorová šťávacelého dne. 
 

Zázvorová vody a její účinky na zdraví:

  • zmírňuje migrény
  • snižuje hladinu cholesterolu
  • tlumí bolesti pohybového aparátu
  • dodá energii a prohřeje tělo
  • dokáže potlačit množení virů a bakterií (antibakteriální účinky)
  • pomáhá při střevních potížích
  • podporuje trávení a zrychluje metabolismus
  • snižuje plynatost a podporuje trávení
  • zlepšuje imunitu
  • je výborná jako prevence
  • účinky zázvoru

Jak připravit zázvorovou vodu:

Nastrouhejte syrový zázvor cca 100g, přidejte polévkovou lžíci medu nebo jiného přírodního sladidla, šťávu z jednoho citronu a zalijte litrem horkéZázvorový čaj převařené vody, dochutit můžete i skořicí nebo čerstvými bylinami. Nechte chvilku odstát a vychladlý "energetický nápoj" dejte do chladničky. Pokud ráno máte rádi studené nápoje, klidně si do džbánu přidejte ledové kostky. Ale pokud se chcete do nového dne zahřát a nastartovat, je ideální tento všelék před pitím ohřát. A poté ho popíjejte celý den vždy před jídlem.
 
Potřebné ingredience: přibližně 100 g zázvoru, cca 5 čajových lžiček medu, jeden citrom a 1000 ml vody
Alternativně může dát místo čerstvého zázvoru BIO zázvorový sirup nebo zázvorový prášek
 

Jak připravit zázvorový čaj

pro přípravu čaje (stačí půl lžičky strouhaného zázvoru , 250ml horké vody, med a citron )

 

Články superpotraviny

Zelené potraviny - greenfood

25.10.2015 13:47
Moje láska k zeleným potravinám od společnosti Green ways tkví ve zkušenostech jejich všudypřítomného účinku. Ve zkušenosti, že pomáhají ke zkvalitnění života, k dosažení normálního stavu za který já pokládám stav zdraví, protože ,,normální je být zdravý“ Člověk chce věřit, že je zdravé...

Goji - kustovnice Čínská - Lyceum chinensis

20.10.2015 00:29
Plody Goji v sobě skrývají obrovskou regenerující sílu. Traduje se, že podporují dlouhověkost, sílu i sexuální apetit. Pomáhají při vyčerpanosti, snížení vysokého krevního tlaku, zlepšení paměti, od bolesti hlavy, slabého zraku, závratí, bolesti v kříži, impotenci a obtížích při menopauze,...

Kukuřice purple

19.07.2015 12:29
Fialová kukuřice a její výhody Silný antioxidant Antioxidanty jsou látky, které neutralizují volné radikály, které jsou zodpovědné za mnoho negativních účinků na naše zdraví a mohou poškodit naše buňky. Oxidační stres, který může být odpovědný za mnoho onemocnění, často zastaví přítomnosti...

Jsou všechny potraviny zdravé?!

09.07.2015 22:32
Potraviny, které jíme a myslíme si že jsou zdravé... Snídáte müsli, nejíte pečivo a nakupujete biopotraviny. Tak to váš jídelníček musí být ukázkově zdravý! A nebo ne? Budete se divit, ale některé zdánlivě zdravé potraviny mohou totiž přímo klamat tělem. Zde uvádímě několik příkladů... Ochucené...

Ovoce a zelenina s největším obsahem vody.

09.07.2015 21:43
18 potravin, které uhasí žízeň Nuda s vodou? Porazte letní vedra sezónním ovocem a zeleninou, které jsou nejen zdravé, ale mají také vysoký obsah vody. Pravděpodobně jste se snažili všemi možnými způsoby zůstat v pohodě, včetně pití mnohem více vody než doporučených osm sklenic vody...

Mandle superfoods

19.05.2015 00:13
Mandle – další superpotravina Mandle představují součást lidské stravy už od nepaměti. Pro svou výživovu hodnotu a kulinářské vlastnosti se staly jedinečnou potravinou se širokým uplatněním. Madle jsou právem zařazeny mezi superpotraviny. mandle natural mandle pražené solené mandle...

Chia seeds

01.03.2015 00:11
Chia semínka Slyšeli jste již o tomto malé zázraku jménem Chia?  Jsou to malé, křupavé, bezlepkové semena s jsou bohatým zdrojem bílkovin, prospěšnými antioxidanty, esenciálními omega-3 mastnými kyselinami a vlákninou. Chia semínka jsou tradiční Jihoameriská plodina. Chia semena - hovorově...

Merlík chilsky

02.01.2015 13:38
Quinoa - Mrlík čílsky Quinoa ( Kinoa ), česky mrlík čílsky (Chenopodium quinoa Willd.)  se říká „Zlato Inků“ či „matka všech obilovin“.Je jednou z plodín, ktorú v posledných rokoch vyspelý svet vlastne druhýkrát objavuje. Pestovala sa v južnej Amerike už pred siedmimi tisíckami rokov. Quinoa,...
<< 13 | 14 | 15 | 16 | 17