Zelené potraviny

Právem můžeme zelené potraviny pro jejich vyjímečné vlastnosti a účinky na lidský organismu zařadit mezi superpotraviny. Všeobecně můžeme dovýhonky mladého zeleného ječmene kategorie  „zelené potraviny“ zahrnout vše co je čistý přírodní produkt nejlépe v původní zelené barvě, obsahující maximum přírodních látek a upravený pouhým šetrným sušením bez dalších konzervantů, přísad a barviv. Toto je velmi často používaná „definice - názor“ co si pod tímto názvem  můžeme představit. Pokud řekneme Zelené potraviny lidé si představí nejčastěji zelený čaj, špenát, brokolice, řapíkatý celer, ale málokdy lidé odpoví – mladý ječmen, pšenice či řasa. Do skupiny „zelených potravin“ patří právě výrobky z ječmene, pšenice, vojtěšky a dále řasy (sladkovodní nebo mořské) upravené sušením ( sušením vylisované šťávy, nebo výhonků mladé pšenice, ječmene nebo vojtěšky do 300C) a lisováním do tablet, nebo pouze ve formě prášku a také přímo usušením mořské řasy ve své původní formě..

Seznam zelených potravin:

Kde koupiit zelené potraviny?

Velké srovnání Chlorell-1_4.11.2013.pdf (180,5 kB)
Velké srovnání Ječmenů-2_4.11.2013.pdf (143,1 kB)
Velké srovnání Spirulin-1.pdf (102,7 kB)
 

Článek: Uzdravující zelené potraviny

  

Zelené potraviny

Chlorella a imunitní systém

02.09.2014 09:40
Chlorella pyrenoidosa a imunita Chlorella posilňuje imunitu veľmi komplexným spôsobom. Už len tým, že zbavuje telo toxínov a produktov metabolizmu, mu umožňuje pracovať efektívnejšie. Dôležitý je aj obsah nutrietnů, zvlášť antioxidantov - len dobre živené telo sa môže účinne brániť chorobám....

Diskusní téma: Zelené potraviny

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Teplý čaj - přichází zima

03.11.2017 17:38
čaj patří mezi nejlepší způsoby, jak prohřát organismus a současně získat výživné látky pro tělo právě v zimním období, kdy je hodně chřipek, rýmy a nachlazení. Bylinkový čaj může posílit náš imunitní systém a může předejít prochladnutí. Cibulový čaj Čaj z cibule je přitom lahodným a...

Pokud nejíte maso, jak nahradit chybějící proteiny?

30.10.2017 17:54
Podle zjištění vědců má převžující příjem živočišných bílkovin vliv na vyšší riziko úmrtí. Naopak při zvýšeném příjmu zeleniny, která je plná proteinů (nejlépe kompletních proteinů), se zase zvyšuje pravděpodobnost, že ve stáří zůstaneme zdraví, a dožijete se vyššího věku. Zvýšenou komzumací...

Jak vyrobit víno nebo pálenku z domácího ovoce?

25.10.2017 17:15
pálenku z ovocného kvasu mohou vyrábět pouze certifikovaní výrobci, tzv. pěstitelské pálenice, ostatním to zakazuje zákon. Pálenka z přebytečného ovoce na zahradě Přírodní cukry obsažené v ovoci na alkohol promění ušlechtilé mikroorganismy, kvasinky. Cukerný roztok z ovoce (rmut)...

Jak snížit vysoký cholesterol?

24.10.2017 22:46
Co je cholesterol? Je druh lipidu, který tvoří velkou část buněčných membrán. V těle se váže na lipoproteiny a ty ho krví transportují do buněk. Cholesterol dělíme na dva druhy: "zdravý" HDL cholesterol (high density lipoproteins) "škodlivý" LDL cholesterolu (low density lipoproteins) - zvyšuje...

Jak posílit své kosti?

22.10.2017 01:05
Trpíte častým pálením žáhy nebo oceníte přísun vápníku do kostí? Na obojí využijte přírodní zdroj vápníku, který doposud pravidelně vyhazujete. Mluvíme o vaječných skořápkách. Rozhodně ale doporučujeme použít na přípravu domácí vajíčka, a když kupovaná, tak z bio chovu – určitě z...

Potraviny působící proti zánětům

21.10.2017 13:52
Jaké potraviny nám pomohou jako prevence zánětů? Například mezi protizánětlivé potraviny patří losos makrela, špenát, brokolice, a rajčata! Zánět je v podstatě reakce těla a imunitního systému na nemoc. Pokud se tato nemoc neléčí, stává se zánět a nemoc chronickou a to je živnou půdou pro vznik...

Proč je potřeba ořechy před jídlem máčet?

17.10.2017 19:41
Ořechy jsou výtečným zdrojem energie, zasytí a jsou zrojem výživných látek. Pro některé mohou být ořechy hůře stravitelné a mohou obsahovat zárodky plísní (aflatoxinů), proto je vhodné je před konzumací máčet. Plody jsou potom křupavější, chutnější, stravitelnější a navíc změknou. Ořechy máčíme...

Umíte si udělat zlaté mléko?

13.10.2017 23:03
Zlaté mléko?? Co to je? Je tam zlato? Ne… pouze obsahuje zajímavé ingredience a má jednoduchou přípravu, za chvilku máte "zlaté mléko" na stole. Zlaté mléko má magický název díky superkoření, které se jmenunuje kurkuma. Tento kořen má typickou žlutou barvu, díky obsahu kurkuminu. Kurkuma má spoustu...

Máte bolavé klouby?

13.10.2017 22:49
Mám pro Vás pár tipů.. Asi každý z nás jsme občas zažili ztuhlé klouby nebo jejich bolest při určitém pohybu. Je čas, abychom to přestali ignorovat a začali s tím něco dělat! V situacích jako je náročný tréning nebo rekonvalescence po zranění je bolest „normální“. Co se ale týká bolesti, která...

Která zelenina je výživnější, pokud se uvaří?

12.10.2017 23:17
Nyní je velmi propagovaná tzv. RAW strava, která má základ v rostlinné stravě. Jsou však některé druhy ovoce a zeleniny, které mají více výživných látek, pokud se vaří než v syrovém stavu. Je silně vžitá představa, že proces vaření zničí většinu výživných látek. Podívejme se na ty u kterých to...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>