Černá himalájská sůl, kala namak

Kala Namak (vulkanická sůl), přírodní dochucovadlo, obsahuje širokou škálu minerálních látek a stopových prvků. Nejvíce převládají chlorid sodný, chlorid hořečnatý, síran sodný, chlorid vápenatý a železo. Sůl je sopečného původu a má typickou chuť po uvařených vejcích s vysokým obsahem síry.
 

Himalájská černá sůl účinky:

  • na rozdíl od obyčejné soli nezvyšuje obsah sodíku v krvi
  • vhodná při vysokém tlaku
  • přispívá k omezení solení
  • podporuje fuknkci slinivky brišní
  • prospívá při pálení žáhy
Použití: jako bežná kuchyňská sůl, používá se hojně v indické kuchyni, výborně chutná s vařenými vejci, může projít tepelnou úpravou
 

Kde koupit černou vulkanickou sůl - kala namak?

Diskusní téma: Černá sůl, kala namak

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek