Losos

Maso z divokého lososa( žijící volně v přírodě, není pěstován ve velkochovech) je považováno za jedno z nejlahodnějších rybích mas. Obsahuje vitamíny skupiny B, selen a astaxantin. Důležité je Divoký lososkupovat tzv. divokého lososa, aby neobsahoval toxické látky. Divoký losos má 5 - 7% tuku a uměle chovaný 15 - 34% tuku. V tukové tkáni se hromadí všechny toxiny a klesá podíl omega 3 kyselin.

Maso z tzv."divokého lososa", účinky na zdraví:

  • podporuje přenos signálu mezi buňkami v mozku
  • zdroj omega 3 (DHA a EPA)
  • podporuje paměť a mozkové funkce
  • vyživuje mozek - brainfood
  • vhodný při redukčních dietách
  • snižuje vysoký krevní tlak
  • zlepšuje kožní problémy
  • posilují inteligenci u dětí
  • podporuje růst svalové hmoty
  • působí příznivě při nemocech kosterní soustavy

 

Losos

Kvalita ryb

04.06.2017 12:07
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA)  varuje před konzumací velkých dravých ryb, jako žraloků, mečounů, ale i štik, candátů a sumců. ze zamořených oblastí a velkochovů. Tučné ryby škodí víc Dánsko, a dokonce i Finsko, což jsou země s nejméně znečištěnými vodami, pak varují před...

Diskusní téma: Losos

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek