Voda

lidské tělo obsahuje cca 70% - 90% vody. Dostatečná hydratace organismu je jednou z klíčových podmínek pro zdravé tělo. Voda reguluje hladinuVoda cholesterolu v těle (ředí krev, cévy jsou pružnější - nezraňuje je tzv.lepkavá hustá krev) a mění jeho pH. Voda je také nosič informace (můžeme porovnat pramenitou vodu s vodou balenou).
  • hustota vody se při minusových teplotách zvyšuje a při plusových naopak zmenšuje (u jiných kapalin je to naopak) - molekulové vazby
  • rozlišují se čtyři skupenství vody – pevné, kapalné, plynné a plazmatické
  • u vody není chemické složení, ale její struktura (skupiny molekul- klastry)
  • tělo člověka obsahuje 70% -90% vody v závislosti na vzrůstu, v mozku cca 85%
  • vodu přijímáme i kůží cca 1l litr za den (sprchování, koupání
  • bez vody na zemi nemůže existovat život
  • těžká voda Deutérium D2O
  • sladká voda tvoří pouze 0,5% veškeré vody na zemi
  • díky nedostatku vody umírá každoročně až 5 milionů lidí každý rok, tj až 10x více než kolik lidí umře ve válkách

Druhy vody v přírodě:

  • břez ová míza (voda) - jarní elixír plný minerálů
  • kokosov á voda
  • šungitová voda - připravuje se s využitím šungitové drti či šungitové pyramidy
  • pramenitá přírodní voda ze studánky (s obsahem minerálů)
  • dešťová voda (tzv. měkká voda)
  • kapky rosy (kapky se sbírali tak, že se položilo plátno na trávu, po chvíli nasálo tyto kapky a pak se ždímalo)
  • okurková voda
  • sníh a sněhové vločky
  • kondenzovaná voda z rostlin a mladých stromků-např. bříza (pomocí igelitového sáčku)
  • ranní rosa
  • zázvorová voda
  • zelná voda

Jak působí a pomáhá čistá voda (pramenitá nebo z vodovodu)?

  • harmonizuje pH v těle
  • alkalizátor v těle
  • při diabetu
  • astma
  • hypertenze
  • imunitní systém
  • močové kameny
  • hydratuje také pokožku (udržuje vláčnou, pružnou pokožku bez vrásek)
  • udržuje metabolické funkce
  • udržuje řídkou krev

Jaké výhody a nevýhody má teplá voda?

  • nečistoty se lépe rozpouštějí v teplé vodě (na pití není vhodná teplá voda z kohoutku, raději si ji ohřejte v konvici)
  • horká voda působí negativně na rty a sliznice úst a jícnu (znáte to, když pijete horký čaj a nedáváte pozor...spálíte si jazyk)
  • teplá voda snižuje koncentraci a rozptyluje nás
  • zvýšený příjem teplé vody před spánkem narušuje zdravý spánek (nutné buzení a odchod na toaletu)
  • časté popíjení horké vody poškozuje funkci ledvin
  • horká voda způsobuje dušnost a bolest hlavy
Tradiční čínská medicína a ayurvéda doporučují pití horké vody na lačný žaludek, přináší mnoho výhod, např. detoxikace orgánů, podpora látkové výměny, urychlení metabolismu či zpomalení procesu stárnutí. Úsudek si musí udělat každý sám a získat vlastní zkušenost, co vám prospívá a co škodí..
Ranní nápoj s kurkumou: do teplé vody vymačkáme 1/2 citrónu a přidáme čajovou lžičku kurkumy, případně špetku pepře zamíchat a vypít. Kromě toho, že jste si právě připravili antioxidant, můžete se těšit i z dalších věcí. Místo pepře můžeme přidatmed se skořicí.
  • platí, že teplá voda usnadňuje tělu absorbovat živiny účinněji
  • pití této čiré tekutiny na prázdný žaludek napomáhá trávení a odstraňování toxinů
  • brání překyselení organismu, snížuje riziko vzniku rakoviny

Anomálie vody ( dle vědců je jejich 66)

  • hustota vody se při minusových teplotách zvyšuje a při plusových naopak zmenšuje (u jiných kapalin je to naopak) - mohou za to molekulové vazby
  • voda má schopnost ukládat informace
  • řezání tvrdých materiálů tlakovou vodou (rychlost 4 machy, tlak 600atm), přesný řez, nestupí se, není ji potřeba chladit
  • vodu lze zastavit pouze vodou
  • voda je nestlačitelná
  • voda, která se mění při změně skupenství na páru se rozjíná až 1600x - následně ji můžeme přeměnit na pohyb
  • ohřívání vody pomocí rázové vlny (rotor s otvory je téměř těsně v tubusu, v mezeře je voda, rotor se roztácí a vytváří páru) účinnost je více jak 100%
  • anomálie vody mezi čtyřiceti a šedesáti stupni Celsia - „nestandardní“ změny stavů vody a na nich závislé původně neočekávané vlastností
  • pomocí vody se dobýval kámen (v léte se dřevěné klíny zaražené do kamene polévaly vodou v zimě v době mrazů se do puklin ve skalách nalévala voda, voda zvýšila zvýší objem a může vytvořit tlak až 400 atm)
  • voda má vysoké povrchové napětí
  • nejsilnější rozpouštědlo planety
  • není známo jakým způsobem putuje voda vysoko do korun stromů
  • voda má paměť - paměťové medium(voda zaznamenává co se v jejím okolí děje - vše co vidí, slyší, cítí atd...) - klastry (mají cca 400 000 informačních panelů) umožňují vepsání informací do vody (mozek obsahuje cca 85% vody)
  • pokud máme vodu ve stříbrných nádobách, vytváříme z ní přírodní antibiotikum (ničí mikroby v těle, používá se v Iráku a Afganistánu armádou USA)
  • lidské emoce dokážou silně ovlivnit strukturu a vlastnosti vody (Prof. Korotkov, Dr.Emoto)
  • pozivně strukturovaná voda má vliv na zrání, velikost úrody, obsah minerálů a vitamínů a potřebujeme ji až o 20% mémě
  • ve vodovodních potrubích se voda tzv. "defermuje" - narušuje se její DNA a ztrácí energii, ale naopak ji bere - je tzv. mrtvá
  • zmrazené krystaly vody pozitivně strukturované fotografované Dr. Emotem měli tvar 6 cípé hvězdy nebo 6 úhelníku s fraktály
  • nejvyšší hustota vody je při +4 stupních celsia
  • jezero zamrzá od hladiny ke dnu a ne naopak
  • žádně dvě sněhové vločky nejsou stejné - jsou jedinečné (Masaro Emoto)
  • tzv. kyselé deště obsahují oxid siřičitý z elektráren průmyslu a automobilové dopravy
  • semínka moringy dokáží vyčistit vodu, nebo pokud dáme znečištěnou vodu na slunce min. na 24 hodin zničí baktérie

Granderova voda - revitalizovaná voda

Otrávená voda pesticidy

  • limity jsou až 100x překračovány v podzemních vodách
  • více

Harmonozace a čištění vody

O vodě?

Diskusní téma: Voda

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Voda

Kdy pít vodu?

17.09.2017 20:47
1. Voda před jídlem Před jídlem se klidně napijte, ale nepřehánějte to s velkým množstvím vody bezprostředně před tím, než se do jídla pustíte. Vhodnou volbou je neperlivá či jemně perlivá voda, která podmiňuje vznik endogenního enzymu, který se tvoří v pankreatu a ve slinách a rozkládá škrob na...

Globální trendy do roku 2030

09.09.2017 20:44
Studie z roku 2012 předvídá, co se stane do roku 2030 awa_globalni_trendy_2030_z_ listopadu_2012.pdf (24232975)

Cyklus srážek

01.07.2017 22:45
Viktor Schauberger se narodil  v  roce 1885 v Holzschlagu, a po studiu na lesnické škole byl v roce 1911 přijat do služby na knížecí Schaumbursko-lippské lesní správě ve Steyrlingu. K & K - kapieren und kopieren - pochopit a napodobit. bez zdravého lesa...

Diskusní téma: Voda

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Bylinkové kurzy 2020

02.06.2020 07:57
ROK S BYLINKAMI 2020 Chcete se bylinkám věnovat po celý rok? Rádi byste se naučili bylinky poznávat a zpracovávat? Chcete si vyrobit vlastní bylinkový čaj, mast, tinkturu či sirup? Naučíte se to v našem oblíbeném cyklu večerních kurzů. Provázet Vás bude bylinkářka Radka Svatošová. Každý měsíc si...

Bylinky působící zejména proti virům

02.04.2020 22:10
Koronavir (17.3.2020): Zánětům plic souvisejícím s nemocí COVID-19 může podle Státního zdravotního ústavu (SZÚ) pomoci předcházet rybí tuk a vitamin D. Navýšení jejich hladiny v těle může trvat šest týdnů až šest měsíců, uvedl na webu profesor Jiří Ruprich z Centra zdraví,...

Jak posílit imunitní systém?

20.03.2020 08:34
Imunita v imunologii označuje schopnost organismu bránit se proti antigenům pocházejícím jak z vnějšího prostředí, tak z prostředí z pohledu organismu vnitřního. Jestliže ale imunitní systém nefunguje správně, způsobuje problémy. Třeba alergie (přehnaná reakce na antigen, na který většina...

Kdo jídlem plýtvá nejvíce? Ten, kdo žije zdravě, zjistila studie v USA

20.02.2020 11:26
Hodnota vyhozeného jídla v USA dosahuje ročně asi 240 miliard dolarů (více než 5,5 biliónu korun, tj. cca 30 % výdajů na zbrojení USA), uvádí britský deník Daily Mail. Podle Evropské unie končí každoročně v koši 88 milionů tun naprosto zdravotně nezávadného jídla v hodnotě 143...

Ovoce s vysokým obsahem protioxidantů

26.10.2018 22:27
Černé bobule acai berry (plody tropické amazonské palmy) patří mezi ovoce s nejvyšším obsahem protioxidantů a současně s obsahem omega 3 mastných kyselin, vlákniny, vitamínu C, A, vitamínů skupiiny B, flavonoidy a minerálních látek (draslík, vápník, magnézium a zinek). s nastupujícím obdobím...

Málo známé superpotraviny

18.10.2018 10:35
Termín superpotravin byl poprvé použit v roce před více jak 100 roky a byl definován jako: pokrm výrazně výživnější než ostatní, který  prospívá zdraví a dobré duševní i tělesné pohodě. Více o současné definci.... O vyjímečných účincích na lidské zdraví věděli již ve...

Víte co je mykorhíza, mikrobiota a mikrobiom?

18.08.2018 17:11
Mají tyto 3 podobné názvy něco společného? Mykorhiza Symbiotické oboustranně prospěšné soužití (mutualistický vztah - oboustranně prospěšný) kořenů vyšších rostlin a půdních hub se nazývá mykorhiza, základem je rovnovážný stav mezi organismy, při jeho porušení jde...

Potraviny, které vás ochladí při současných vedrech

08.06.2018 21:18
Čím v současných vedrech, kdy teplota překračuje 30°C, ochladit organismu? Zde máte několik tipů na potraviny, které vás mohou ochladi. Důležité je však nejen ochlazení vnější, ale i to vnitřní – s tím vám pomůže vhodně zvolená strava. V létě nám příroda nabízí nepřeberné množství ovoce,...

Jarní byliny do salátů a na dochucení pokrmů

10.04.2018 12:19
S příchodem jara nám příroda nabízí celou kolekci jarních bylinek a rostlin, které můžeme použít pro doplnění výživných látek do těla po dlouhé zimě. V přírodě najdeme pestrý koktejl nejrůznějších druhů a barev, stačí si jen udělat výlet do přírody a budete překvapení pestrým...

Víte co to je oil pulling?

07.01.2018 12:24
Oil pulling (mlgání) je vlastně převalování oleje v ústech, který má původ v již v ajurvédě. Jde o přírodní čištění a detoxikaci zubů a dásní. Na oil pulling můžeme použít kvalitní panenský olej (sezamový, kokosový, olivový, slunečnicový) 1-2 lžičky, který převalujeme v ústech po dobu cca 20min....
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>