Maso
Vařené maso odepere při trávení až 80% energie, na rozdíl od syrové živé stravy, které naopak energii dodává a spotřebuje pouze 10% energie. Lépe stravitelné je syrové a sušené maso.
Spotřeba masa ve světě se díky bohatnutí populace v posledních 60 letech zpětinásobila. Pokud to tak půjde dál, nepodaří se zabránit katastrofickému nedostatku potravin v následujících desetiletích.
Druhy masa:
- Divoký losos
- Ančovičky
- Hovězí maso z volného chovu na loukách
- Masový vývar
- Králičí maso
- Jehněčí maso
- Maso z daňka
- Český kapr
- Krůta
- Pstruh - zdroj omega 3
- Ústčice
- Kuřecí maso
Doporučená je kombinace masa s medem, který snižuje kyselost a tím podporuje lepší trávení masa. Lepší stravitelnost podporuje též kurkuma, která se používá jako koření při tepelné úpravě masa (kurkuma se rozkládá v tucích).
Rybí maso obsahem omega 3 kyselin pozitivně působí na zdraví:
- konzumací se snižuje hrozba smrtelné srdeční příhody o 36 %
- snižuje riziko úmrtí o 17 %
Zdroj vitaminu B12 a železa
- kuřecí a krůtí maso
- vepřové a hovězí maso
- dančí maso
Článek: 7 potravin, které obsahují více zěleza než červené maso
Diskusní téma: Maso
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
Přidat nový příspěvek
Články superpotraviny
Chia seeds
01.03.2015 00:11Merlík chilsky
02.01.2015 13:38 superpotraviny | ořechy | semínka | jedlé oleje | koření | sušené plody | přírodní sladidla | jedlé houby | zelené potraviny | přírodní šťávy | bezlepková dieta | ořechy | obiloviny | luštěniny | voda a nápoje | chia semínka | kešu | mandle | goji | Hairplus | přírodní šťávy | šungit | kokosový olej | RAW strava | Medik8 | doplňky stravy | AWA superfoods | Himalyo | lyofilizované ovoce