Bezlepkové perníčky z rýžové mouky
30.11.2017 21:56V jedné míse si smícháme veškeré suché ingredience. V druhé míse všechny mokré. Mokré začneme postupně přidávat k suchým a pořádně mícháme. Když nám těsto drží pěkně při sobě, dáme těsto uležet do ledničky, nejlépe přes noc. Následně rozválíme těsto na plát a vykrajujeme tvary pomocí vykrajovacích formiček. Po vykrojení dáme na plech a dáme péct na 150 C na 15 minut. Po vychladnutí je můžete libovolně zdobit, například čokoládovou a citrónovou polevu s vlašskými oříšky nebo sušeným ovocem.
Ingredience pro cca 40 - 50 perníčků:
- 350 g rýžové mouky (hladké)
- 50 g kukuřičného škrobu
- 20 g perníkového koření
- "vajíčko" - 3 pl mletého lněného semínka + 6 pl vody
- 10 g prášku karobu nebo kakaa - na získání barvy
- 40 g kokosového květového cukru
- 2 g jedlé sody
- 60 g kokosového oleje
- 50 g agáve
- 100 ml vody