Bezlepkové perníčky z rýžové mouky

30.11.2017 21:56

V jedné míse si smícháme veškeré suché ingredience. V druhé míse všechny mokré. Mokré začneme postupně přidávat k suchým a pořádněVánoční perníčky mícháme. Když nám těsto drží pěkně při sobě, dáme těsto uležet do ledničky, nejlépe přes noc. Následně rozválíme těsto na plát a vykrajujeme tvary pomocí vykrajovacích formiček. Po vykrojení dáme na plech a dáme péct na 150 C na 15 minut. Po vychladnutí je můžete libovolně zdobit, například čokoládovou a citrónovou polevu s vlašskými oříšky nebo sušeným ovocem.

Ingredience pro cca  40 - 50 perníčků:

350  g rýžové mouky (hladké)
50 g kukuřičného škrobu
20 g perníkového koření
"vajíčko" - 3 pl mletého lněného semínka + 6 pl vody
10 g karobu/kakaa - na získání barvy
40 g kokosového květového cukru (šel by i třtinový)
2 g jedlé sody
60 g kokosového oleje
50 g agáve
100 ml vody