Datle, 13 zajimavých výhod

18.07.2017 23:38

Datle jsou jedním z nejlepších sladkých a všestranných potravin, které mohou regulovat proces trávení. To může výrazně zvýšit hladinu vypeckované datleenergie u lidí už během půl hodiny. Stačí příjem 20-35 gramů vlákniny za den.

Datle jsou dobrým zdrojem různých vitaminů a minerálních látek. Jsou také dobrým zdrojem energie, cukru a vlákniny. esenciálních minerálů, např. vápník, železo, fosfor , sodík , draslík, hořčík a zinek. Jsou také zdrojem vitamínů, jnapř. thiamin, riboflavin , niacin , kyselina listová, vitamin A a vitamin K .

Podle moderních lékařských výzkumú, jsou datle užitečná při prevenci rakoviny břicha. Muslimové přerušují půst tím, že jí jídlo a vodu v souladu s jejich kulturními tradicemi. To také pomáhá proti přejídání.. Když se tělo začne absorbovat vysokou nutriční hodnotu datlí, pocity hladu se uklidnil. Také nervový systém dostane z datlí výživné látky, protože mají značné množství draslíku.

Zdravotní benefity datllí:

  • působí proti zácpě - obsahují rozpustnou vlákninu, která je nezbytná pro podporu zdravých střevních pohybů a pohodlný průchod potravy prostřednictvím zažívacího traktu, což může zmírnit příznaky zácpy
  • super potrava pro posílení kostí a bojuje proti onemocněním, jako je např. osteoporóza
  • selen , mangan, měď a hořčík, minerály, které jsou nedílnou součástí zdravého vývoje a pevnosti kostí, zejména pokud lidé začnou stárnou a jejich kosti postupně slábnou
  • obsahují nerozpustnou a rozpustnou vlákninu a mnoho prospěšných aminokyselin, které mohou stimulovat trávení potravy a učinit ji efektivnější
  • působivé množství železa je vhodné pro lidi, kteří trpí anémií
  • železo zvyšuje energii a sílu, a zároveň snižuje pocity únavy a netečnosti
  • zdrojem organické síry (snížení alergických reakcí a sezónních alergií)
  • pomohou zvýšit tělesnou hmotnost po dlouhodobých nemocech - jeden kilogram datlí obsahuje téměř 3000 kalorií (jsou zdrojem cukru, bílkovin a mnoha základních vitamínů)
  • zdroj energie - díky přírdnícm cukrům (glukóza, fruktóza a sacharóza)
  • působí jako stimulant nervového systému zdraví a funkčnosti - zvyšuje rychlost a pozornost mozkové aktivity (brainfood)
  • mají příznivý vliv na slabé srdce (draslík)
  • snížují riziko vzniku cévní mozkové příhody a dalších nemocí souvisejících s srdcem
  • snížuje hladinu LDL cholesterolu v těle, ten je hlavním faktorem přispívajícím k infarktům, onemocnění srdce a mozkové mrtvici
  • afrodisiakum - prospěšné pro zvýšení sexuální výdrže (datle namočené přes noc ve směsi mléka, kardamonu a medu), zdroj estradiolu a flavonoidů
  • lék na alkoholovém opojení (eliminace kocoviny)
  • jako účinný způsob eliminace průjmu (draslík)
  • snížují riziko a dopad rakoviny břicha
  • jsou rychle a snadno stravitelné, rychlé zvýšení energie
  • jednou z nejlepších ingrediencí pro vývoj a růst svalů
 

Články superpotraviny

Mandle superfoods

19.05.2015 00:13
Mandle – další superpotravina Mandle představují součást lidské stravy už od nepaměti. Pro svou výživovu hodnotu a kulinářské vlastnosti se staly jedinečnou potravinou se širokým uplatněním. Madle jsou právem zařazeny mezi superpotraviny. mandle natural mandle pražené solené mandle...

Chia seeds

01.03.2015 00:11
Chia semínka Slyšeli jste již o tomto malé zázraku jménem Chia?  Jsou to malé, křupavé, bezlepkové semena s jsou bohatým zdrojem bílkovin, prospěšnými antioxidanty, esenciálními omega-3 mastnými kyselinami a vlákninou. Chia semínka jsou tradiční Jihoameriská plodina. Chia semena - hovorově...

Merlík chilsky

02.01.2015 13:38
Quinoa - Mrlík čílsky Quinoa ( Kinoa ), česky mrlík čílsky (Chenopodium quinoa Willd.)  se říká „Zlato Inků“ či „matka všech obilovin“.Je jednou z plodín, ktorú v posledných rokoch vyspelý svet vlastne druhýkrát objavuje. Pestovala sa v južnej Amerike už pred siedmimi tisíckami rokov. Quinoa,...
<< 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Diskusní téma: Datle, 13 zajimavých výhod

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek