Domácí housky z bezlepkové mouky na burgery
10.08.2016 23:33Ingredience na 6 housek
40 g kaštanové mouky
- 10 g chia mouky
- 10 g psyllia
- 150 ml vlažné vody
- špetka jedné sody
- sůl (1 vrchovatá lžička nebo dle chuti)
Pracovní postup
Jak si udělat bezlepkové burgerové pečivo, které je chutné a pro naše tělo dobře stravitelné? Díky produktům, jako je bezlepková mouka mnoha druhů, můžeme experimentovat....
Začneme přípravou: psyllium zalijeme vlažnou vodou a necháme odpočívat (nejlépe přes noc). Jakmile se vytvoří hustý gel, přimícháme do něj ostatní ingredience – mouky, semínka, sůl, sodu a trošku vody. Z těsta, které se nám vytvoří, si připravíme 6 porcí a vytvarujeme do houstiček. Tyto vytvarované houstičky dejte na pečící papír a v troubě pečeme 45 minut na 180 °C. Doporučuju krájet housky, až budou úplně studené J Bulečky jsou sice menší, ale hodně zasytí.
Zdroj: Harera