Domácí housky z bezlepkové mouky na burgery

10.08.2016 23:33

Ingredience na 6 housek

Pracovní postup

Jak si udělat bezlepkové burgerové pečivo, které je chutné a pro naše tělo dobře stravitelné? Díky produktům, jako je bezlepková mouka mnoha druhů, můžeme experimentovat....

Začneme přípravou: psyllium zalijeme vlažnou vodou a necháme odpočívat (nejlépe přes noc). Jakmile se vytvoří hustý gel, přimícháme do něj ostatní ingredience – mouky, semínka, sůl, sodu a trošku vody. Z těsta, které se nám vytvoří, si připravíme 6 porcí a vytvarujeme do houstiček. Tyto vytvarované houstičky dejte na pečící papír a v troubě pečeme 45 minut na 180 °C. Doporučuju krájet housky, až budou úplně studené J Bulečky jsou sice menší, ale hodně zasytí.

Zdroj: Harera

Bezlepkové obilniny

Kde koupit bezlepkové mouky?