Jak snížit riziko vzniku rakoviny tlustého střeva?
07.04.2017 23:10Rakovina tlustého střeva je druhým nejnebezpečnějším druhem rakoviny ve Spojených státech podle Centra pro kontrolu a prevenci nemocí.Podle průzkumu University v Kalifornii můžeme snížit riziko rakoviny tlustého střeva o 16 až 43 procent, pokud se rozhodneme pro stravu rostlinného původu.
Vegetariánská strava
Pokud zařadíte do jídelníčku vegetariánskou stravu s vejci a mléčnými výrobky, tak to může vést ke snížení rizika o 18 procent. Pokud k vegetariánské stravě přidáte ryby může se až o 43 procent snížit riziko rakoviny tlustého střeva. Společným jmenovatelem je odstranění, či snížení konzumace hlavně červeného masa. (dokonce i k omezení spotřeby masa jen na jedenkrát za týden může snížit riziko o 8 procent).
Vláknina
Kromě snížení podílu potravin živočišného původu je také důležité zvýšit obsah potravin, které obsahují vlákninu např. luštěniny, ovoce, zelenina a také velmi vhodná je fermentovaná zelenina..
Epsomská hořká sůl
- zdroj hořčíku a sodíku
- účinné projímadlo
- působí proti zácpě
- detoxikuje
- více
Omega 3
Pokud nekonzumujete ryby, které jsou zdrojem omega-3 mastných kyselin, můžete také najít omega-3 v některých rostlinách, zejména Chia semena, lněná a konopná semínka či sacha inchi.