Jak snížit riziko vzniku rakoviny tlustého střeva?

07.04.2017 23:10

Rakovina tlustého střeva je druhým nejnebezpečnějším druhem rakoviny ve Spojených státech podle Centra pro kontrolu a prevenci nemocí.Podle průzkumu University v Kalifornii můžeme snížit riziko rakoviny tlustého střeva o 16 až 43 procent, pokud se rozhodneme pro stravu rostlinného původu.

Vegetariánská strava

Pokud zařadíte do jídelníčku vegetariánskou stravu s vejci a mléčnými výrobky, tak to může vést ke snížení rizika o 18 procent. Pokud k vegetariánské stravě přidáte ryby může se až o 43 procent snížit riziko rakoviny tlustého střeva. Společným jmenovatelem je odstranění, či snížení konzumace hlavně červeného masa. (dokonce i k omezení spotřeby masa jen na jedenkrát za týden může snížit riziko o 8 procent).

Vláknina

Kromě snížení podílu potravin živočišného původu je také důležité zvýšit obsah potravin, které obsahují vlákninu např. luštěniny, ovoce, zelenina a také velmi vhodná je fermentovaná zelenina..

Epsomská hořká sůl

  • zdroj hořčíku a sodíku
  • účinné projímadlo
  • působí proti zácpě
  • detoxikuje
  • více

Omega 3

Pokud nekonzumujete ryby, které jsou zdrojem omega-3 mastných kyselin, můžete také najít omega-3 v některých rostlinách, zejména Chia semena, lněná a konopná semínka či sacha inchi.Omega 3

 Tipy na ranní snídani