Kokosové müsli
24.01.2017 22:12Jak postupovat? Předehřejte troubu na 150 °C. Připravte si velký plech s vyšším okrajem a vyložte ho pečicím papírem.Ve velké míse smíchejte vločky, kokos, mandle, sušenky, hnědý cukr, skořici a sůl. V malém hrnci rozmíchejte metličkou rozehřátý kokosový olej, čekankový sirup, vanilkový a kokosový extrakt. Nalijte tekutou směs do suchých přísad a důkladně promíchejte.
Takto připravené müsli rozprostřete na plech v rovnoměrné vrstvě. Müsli pečte přibližně 30 minut, dokud nebude mít zlatohnědou barvu. Nezapomeňte müsli každých 10 minut promíchat. Hotové, vychladlé müsli skladujte v uzavřené nádobě nejdéle po dobu 1 měsíce.
Ingredience na přípravu kokosového musli:
- 2 hrnky ovesných vloček (můžou být i bezlepkové)
- 4 hrnky strouhaného kokosu
- 1/2 hrnku nasekaných mandlí
- 1/3 hrnku bezlepkových sušenek
- 1 - 2 polévkové lžíce kokosového cukru
- 1 čajovou lžičku skořice
- špetku himalájské soli
- 4 lžičky rozpuštěného kokosového oleje
- 1/2 hrnku javorového sirupu (čekankový sirup)
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1/4 čajové lžičky kokosového extraktu