Kukuřice purple
19.07.2015 12:29Fialová kukuřice a její výhody
Silný antioxidant
Antioxidanty jsou látky, které neutralizují volné radikály, které jsou zodpovědné za mnoho negativních účinků na naše zdraví a mohou poškodit naše buňky. Oxidační stres, který může být odpovědný za mnoho onemocnění, často zastaví přítomnosti antioxidantů. Antioxidanty jsou neustále zkoumány pro jejich potenciální zdravotní výhody, a mnohé studie ukázaly pozitivní vztah mezi antioxidanty a snižením rizika některých onemocnění, jako jsou kardiovaskulární choroby, rakovina, diabetes, revmatoidní artritida, Alzheimerova choroba, Parkinsonova choroba, a neurodegenerativní onemocnění.
Bohaté na antokyany
Anthokyany jsou ve vodě rozpustné modré rostlinné pigmenty a jsou v kategorii rostlinných chemických látek známých jako flavonoidy. Anthokyany jsou zodpovědné za fialové, modré a červené barvy se nacházející se v mnoha rostlinách. Anthokyany často působí jako antioxidanty, a je známo, že odraží škodlivé volné radikály. Anthokyany přispívají k podpoře proudění krve a stabilizují pojivovou tkáň. Mmají potenciál pomoci předejít rakovině, stárnutí a neurologickým onemocněním, zánětu, diabetes a bakteriálním infekcím.
Snižuje krevní tlak
Jak bylo uvedeno, japonští vědci provedli studii dvou hypertenzních zkušebních skupin. Jedné skupině byla podávána dieta obsahující 1% fialové kukuřice, a jdruhá dostávala placebo. Ve skupině, kde byla podána kombinace fialové kukuřice, krevní tlak a srdeční frekvence se snížila, v porovnání s kontrolní skupinou, což dokazuje jeho anti-hypertenzní schopnosti.
Pomáhá redukovat rakovinu
Výzkumná studie provedená v Ohaio. Monica Giusti, prokázala, že antokyany z fialové kukuřice pomohli snížit růst rakoviny v testovaných předmětech o padesát procent. Nejenže se zastavil růst ve zkušebních předmětů, ale antokyany zabili dvacet procent in vitro rakovinných buněk.
Anti-Obezita Potenciální
Ve studii z roku 2003 zveřejněné v časopise Journal Vědy o výživě a Vitaminologii, testovacím skupinám byla podávána strava první s vysokým obsahem anthokyaninového tuku C3G, a druhé bez přítomnosti C3G. Po 12 týdnech skupina která byla podávána strava s vysokým obsahem tuku s C3G, se ukázala být mnohem méně náchylná k rozvoji obezity.
Zabraňuje Diabetes
Antioxidanty dělají mnoho úžasných věcí pro naše zdraví, a jedna z těch věcí je podpora rovnováhy hladiny cukru v krvi. Ve studii z rokul 2003, dvě skupiny jedli stravu bohatou na tuky po dobu 12 týdnů, ale jeden skupina dostala anthokyanový tuk C3G a jdruhá nedostalal. Skupina, které byl podáván C3G nevykazovala žádné známky nízké hladiny cukru v krvi (hyperglykémie), příliš mnoho inzulínu v krvi (hyperinsulinemie), nebo zvýšenou hladinu leptinu (hyperleptinemia), z nichž všechny jsou příznaky diabetu.
Chrání kapiláry
Dobrý systém cirkulace krve je zásadní pro naše přežití, a naše kapiláry jsou nejmenší část našich cév. Studie provedena v Itálii na křečcích,. Výzkum prokázal, že antokyany zabránily poškození a stabilizovaly kapilární stěny.
Anti-Aging a produkci kolagenu
Antioxidanty nalezené v fialové kukuřici jsou známé tím, že odrazí volné radikály, které jsou zodpovědné za vnější proces stárnutí. Antioxidanty pomáhají při regeneraci tkáně, kůže, a tím bojují proti vzniku vrásek.
Snižuje zánět
V roce 2002 byla zveřejnila studie, ve které zkoumali anthocyanin C3G nacházející se ve fialové kukuřici. Testovací skupina trpěla chemicky vyvolaným zánětem; pak obdržela dávku C3G. Zánět v testované skupině byl výrazně snížen po dodávání C3G. Tento výzkum prokázal, že fialové kukuřice s antokyany může mít potenciální přínos v léčbě zánětlivých onemocnění.