Troubu zapněte na 200 °C. Stehna nebo prsa osolte, opepřete a posypte drceným kmínem. Žampiony podle velikosti nakrájejte poloviny až čtvrtiny. Všechnu zeleninu včetně brambor očistěte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Zeleninu a žampiony v pekáči promíchejte s olejem a bylinkami, podle potřeby osolte. Podlejte vínem nebo ciderem (podle toho, co potom radši dopijete). Navrch položte okořeněné maso, které kůží nahoru sbalíte do úhledných balíčků. Vložte do trouby a pečte asi 50 minut dozlatova, a dokud nebude zelenina měkká.
Na 4 porce potřebujete: 8 kuřecích horních stehen s kůží, sůl a pepř, drcený kmín, 6 brambor, asi 10 žampionů, asi 600 g zeleniny podle toho, co máte k dispozici – mně se osvědčil pórek, červená paprika, mrkev, řapíkatý celer, cibule a mrazené fazolkové lusky, 75 ml olivového oleje, 1 lžíce sušených provensálských bylinek nebo 2 lžíce čerstvých, 300 ml suchého bílého vína nebo cideru