Mudr. Moučková Eva

Mudr. Eva Moučková se narodila v roce 1936, působí jako léčitelka a bylinkářka, věnuje se plodnosti mužů a žen
 

Rady a moudra Evy Moučkové:

  • každá žena má v sobě léčitelku
  • v současnosti dělá kurzy, učí a předává zkušenosti
  • s virgulí se pracuje max. 20 min.
  • geopatogenní zóny se dají zmírnit nebo odklonit (vodní toky, plyny např.radon, atd.)
  • při léčení se vždy ptá, mohu působit na člověka
  • doporučuje z masa drůbež (krůtu, kuřecí, ryby), kuřecí polévku
  • škubánky, bramborové a zeleninové placky, houby, luštěniny (čočka, humus, cizrna, hrášek), do luštěnin se proti nadýmání přidává saturejka
  • doporučuje jíst vejce, semínka, ořechy, zeleninu
  • hovězí a vepřové maso, uzeniny škodí zdraví
  • zeleninu doporučuje vařit v páře
  • žena by se měla stravovat jnak než muž
  • pro plodnost (pro muže Vrbovka malokvětá, pro ženu doporučuje Řebříček) doporučuje dietu, očistu organismu a výživu
  • když mužům padají vlasy hodně v přední části hlavy, je to důsledek vysoké konzumace masa, pokud je to v zadní části, tak je do důsledek nadměrné konzumace sladkostí
  • v klášterech byla ve středověku největší vzdělanost, mluvili latinsky
  • zlomenina znamená také že je v těle nedostatek vápníku, i muži trpí na osteoporózu (nudle s mákem polité sádlem, pokud jsou s tvarohem tak se používá máslo, jsou mejvětším zdrojem vápníku)
  • podkud dostaneme nemoc, je to signál těla, abychom se zastavili a přemýšleli osobě
  • kyselina močová je pouze v mase, vepřové sádlo kyselinu močovou neobsahuje
  • pro posílení slinivky je vhodná skořice bez cukru
  • jako tělo potřebuje výživu, tak je potřeba také vyživovat duši a proto si zpívejte písničky, smějte se a choďte do přírody
  • více
Kniha: Hrabica, co nám tělo říká, nebo také Ruediger Dhalke Nemoci těla, jako řeč těla

Články superpotraviny

6 potravin pro zdravá střeva

21.10.2016 22:08
Jaké potraviny konzumovat pro lepší stav tlustého střeva a na podporu prevence proti rakovině? Zdraví tlustého střeva není tak atraktivní jako například podpora iminitního systému, dlouhověkost, péče o pleť, detoxikace atd...Ale je to velmi podceňovaná oblast těla. Podle Amerického institutu je...

Tajemství stoletích lidí je rozluštěno!?

17.10.2016 22:04
Skupina Italských vědců z Říma pod vedením profesora Salvatora Di Sommy zjistila, že jedním z klíčů může být nízká úroveň hormonu adrenomedullinu (ADM - protein spojený s rizikovými faktory úmrtí-rozpustný peptidový hormon), která zvyšuje množství krve...

Rýže?

10.10.2016 11:04
Každý občas zhřešíme a dopřejeme si dobrůtky, po kterých naše zažívání a vlastně i my trpíme. Proto je dobré vědět, jak zase začít regenerovat náš organismus. Jako jednu z první změn, které by pro nás nemusely být až tak hrozné, je malinká změna v příloze - rýže. Každá malá změna je...

Jak vyrobit domácí mléka?

05.10.2016 21:03
Mandlové mléko za studena mandle namočte přes noc, vodu slijte a a přidejte novou vodu, množství vody volte podle potřebné hustoty: Vodu s namočenými mandlemi rozmixujte najemno a přeceďte přes sítko, nebo ještě jemněji přes plátno. Pokud se Vám zdá získané mléko málo sladké, přidejte lžičku...

Vlašské ořechy jako domácí superpotravina

05.10.2016 12:56
V jádrech vlašského ořechu je až 70 % kvalitních nenasycených tuků, které jsou pro naše zdraví nutričně cenné. Bílkovin je ve vlašském ořechu 18 % a sacharidů 3 %. Ve vlašském ořechu jsou vitaminy B a E, je také zdrojem zinku, hořčíku a kyseliny listové. Ořechy jsou bohatá superpotravina,...

15 podzimních superpotravin, které najdete ve své domácnosti

05.10.2016 11:05
Obchody jsou plné cizokrajných plodin, které různé zdroje označují za superpotraviny. Spotřebitelé si s nimi často ani nevědí rady, přitom mají produkty s téměř zázračnými účinky doma nebo za humny. Inspiraci na dávku vitamínů z přírodních zdrojů, kterými se lze obrnit před podzimními nemocemi. V...

Mandle

01.10.2016 21:43
Mandle je superpotravina, kterou si můžeme dopřát po celý rok a to jako slané, sladké nebo ve slupce. Mandle je skvělá na živiny, jelikož ve 23 gramech obsahuje 49 % biotinu (řadí se do skupiny vitamínu B7), vitaminu E 40 %, manganu 27%, mědi 26 %, vitaminu B2 18 %, fosforu 16 %, hořčíku 15 %, a...

Základní způsoby přípravy RAW stravy

28.09.2016 22:24
Pro přípravu živé stravy (RAW strava) se používají způsoby přípravy, které zlepšují stravitelnost, nutriční hodnotu, ale i soudržnost -připravované potraviny (dáva se uležet na několik hodin do ledničky). Klíčení ve sklenici na talíři kde koupit čerstvé klíčky Máčení Ořechy a semínka...

Exotický proteinový pohár s chia semínky

26.09.2016 23:09
Potřebné ingredience pro přípravu proteinového poháru: lžíce chia semínek hrnek mandlového nebo kokosového mléka (bio kravské mléko) lžíce práškového proteinu( konopný, hrachový, sójový, z BIO syrovátky) lžička přírodního sladidla(med, javorový, sirup, datlový sirup atd.) hrst sezónního...

Představení bezlepkový obilnin

13.09.2016 23:29
Nejznámější bezlepkové obiloviny..sója, jáhly - proso, kukuřice, amarant, čirok, slzovka, quinoa, pohanka, hnědá rýže, oves Hnědá rýže Hnědá rýže je bezlepková teplomilná obilnina rostoucí ve vodě a je pro mnoho národů základní potravinou. Hnědá rýže je mnohem prospěšnější než...
<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>