Přírodní květový kokosový cukr

palmový kokosový cukr se vyrábí z nektaru květu kokosové palmy ( lat. cocos nucifera ), který se vysuší na vzduchu - vzniknou hnědé krystalky kokosového cukru. Největší producenti: Indonézie, Srílanka, Indie

Varianty kokosového cukru:

Zde je 5 hlavní důvody, proč používat kokosový cukr:

  • nízký glykemický index ( má poloviční GI než třtinový cukr )
  • jsou zachovány veškeré živiny, cukr není rafinovaný
  • chut jako karamel, je méně sladký než klasický cukr
  • bezlepkový
  • obsahuje minerály železo, zinek, vápník a draslík

Kokosový cukr a jeho účinky:

Chuť: jemná karamelová, působí méně sladký než klasický cukr

Složení: 100% přírodní kokosový cukr, bez bělení, rafinace, bez konzervačních látek.

Použití: plnohodnotná náhrada klasického rafinovaného cukru

Kde koupit kokosový květový cukr?

Javorový sirup

Články superpotraviny

Mandle superfoods

19.05.2015 00:13
Mandle – další superpotravina Mandle představují součást lidské stravy už od nepaměti. Pro svou výživovu hodnotu a kulinářské vlastnosti se staly jedinečnou potravinou se širokým uplatněním. Madle jsou právem zařazeny mezi superpotraviny. mandle natural mandle pražené solené mandle...

Chia seeds

01.03.2015 00:11
Chia semínka Slyšeli jste již o tomto malé zázraku jménem Chia?  Jsou to malé, křupavé, bezlepkové semena s jsou bohatým zdrojem bílkovin, prospěšnými antioxidanty, esenciálními omega-3 mastnými kyselinami a vlákninou. Chia semínka jsou tradiční Jihoameriská plodina. Chia semena - hovorově...

Merlík chilsky

02.01.2015 13:38
Quinoa - Mrlík čílsky Quinoa ( Kinoa ), česky mrlík čílsky (Chenopodium quinoa Willd.)  se říká „Zlato Inků“ či „matka všech obilovin“.Je jednou z plodín, ktorú v posledných rokoch vyspelý svet vlastne druhýkrát objavuje. Pestovala sa v južnej Amerike už pred siedmimi tisíckami rokov. Quinoa,...
<< 14 | 15 | 16 | 17 | 18