Masový vývar
je zdrojem důležitých živivn, minerálních látek draslík, hořčík, fosfor, vápník a železo) a vitamínů. Čím déle (od několika hodin do několika dní) se dělá, a čím kvalitnější a čerstvé suroviny, tím je kvalitnější. Správný masový vývar se vaří několik hodin na mírném ohni. Nemusí probublávat. Ve vodě horké mezi 86-95 stupni C se perfektně uvolňují všechny aromatické látky, pomalu se rozpouští kolagen a přitom vývar zůstane krásně čirý.
- kuřecí
- slepičí
- hovězí
- vývar z kostí
Jaký má masový vývar účinky:
- dobře zasystí a s dobrým kořením ( pepř, kurkuma) i prohřeje
- malý obsah kalorií, pozitivní je i obsah tuků
- podporuje látkovou výměnu
- zdroj vlákniny ( obsažená zelenina)
- snižuje krevní tlak
- posiluje imunitní systém
- detoxikuje játra
- vhodný při nachlazení a chřipce
- působí proti zánětům
- prospívá kloubům (fosfor a vápník)
Superpotraviny
Jak zacházet se superpotravinami, aby se nezničila jejich síla
24.10.2016 23:3510 superpotravin, které prodlouží váš život
21.08.2016 21:22Brainfood
01.01.2015 18:29Superfoods
16.06.2014 20:10 superpotraviny | ořechy | semínka | jedlé oleje | koření | sušené plody | přírodní sladidla | jedlé houby | zelené potraviny | přírodní šťávy | bezlepková dieta | ořechy | obiloviny | luštěniny | voda a nápoje | chia semínka | kešu | mandle | goji | Hairplus | přírodní šťávy | šungit | kokosový olej | RAW strava | Medik8 | doplňky stravy | AWA superfoods | Himalyo | lyofilizované ovoce