Vytásek Vladimír

Vladimír Vitásek je léčitel, bylinkář, pořadatel bylinkových kurzů, více

Bylinář Vladimír Vytásek kurzy:

Vladimír Vytásek a Dragel: Energie rostlin a letního Slunovratu

Kdy: pátek 12. června 2020 od 18 hod. - neděle 14. června do 15 hod.

Kde: Milovský rybník - Žďárské vrchy

Obsah kurzu: Využijeme energii blížícího se Slunovratu a energii kvetoucích bylin. Zapojíme naši intuici, abychom se učili rozpoznávat působení jednotlivých bylinek. Botanické názvy tentokrát ponecháme trochu stranou, i když si určitě spoustu nových bylinek zapamatujeme. Budeme trávit čas v přírodě na rozkvetlých loukách. Můžeme si dát očistnou koupel v rybníku obklopeném lesy. Uděláme si čas na meditaci či nacítění se na nějakou konkrétní bylinku, při tom Vás provede slovanský žrec Petr Dragel Vosátka. Sobotní večer bude zasvěcen obřadu s ohněm, při kterém Dragel pozve do našeho kruhu ducha bylin.

Kurzovné: 2 800 Kč, Ubytováni budeme v penzionu Poslední míle. Cena za ubytování je 340 Kč na osobu a noc. K dispozici je polopenze, plná penze, vegetariánská strava. Zdarma voda a bylinkový čaj, veškerý materiál.

Vladimír Vytásek: Bylinky a magie kraje žítkovských bohyní

Kdy: pátek 21. srpna 2020 od 18 hod. - neděle 23. srpna do 14 hod.

Kde: Moravské Kopanice - Starý Hrozenkov v Bílých Karpatech

Obsah kurzu: Unikátní třídenní akce pod vedením známého moravského bylinkáře Vládi Vytáska zaměřená na praktické poznávání léčivých rostlin v okolní nádherné přírodě, na místní tradice a magii. Nepřeberné množství informací o dostupných bylinkách, jejich použití, sběru a zpracování a jako bonus vyprávění spisovatele a znalce místních tradic Jiřího Jilíka a Gajdošů z Kopanic. Pobyt v krásném prostředí můžete dopřát i Vašim blízkým, kteří mohou být ubytování spolu s Vámi.

Kurzovné: 3 200 Kč, za příznivou cenu je pro vás rezervováno ubytování na příjemných pokojích se sociálním zařízením, k dispozici je polopenze, plná penze, vegetariánská strava. Zdarma voda a bylinkový čaj, veškerý materiál.

Vladimír Vytásek: Babí léto v kraji žítkovských bohyní

Kdy: pátek 11. září 2020 od 18 hod. - neděle 13. září do 14 hod.

Kde: Moravské Kopanice - Starý Hrozenkov v Bílých Karpatech

Obsah kurzu: Unikátní třídenní akce pod vedením známého moravského bylinkáře Vládi Vytáska zaměřená na praktické poznávání léčivých rostlin v okolní nádherné přírodě, na místní tradice a magii. Nepřeberné množství informací o dostupných bylinkách, jejich použití, sběru a zpracování a jako bonus vyprávění spisovatele a znalce místních tradic Jiřího Jilíka a Gajdošů z Kopanic. Pobyt v krásném prostředí můžete dopřát i Vašim blízkým, kteří mohou být ubytování spolu s Vámi.

Kurzovné: 3 200 Kč, za příznivou cenu je pro vás rezervováno ubytování na příjemných pokojích se sociálním zařízením, k dispozici je polopenze, plná penze, vegetariánská strava. Zdarma voda a bylinkový čaj, veškerý materiál.

Vladimír Vytásek: Bylinkový podzim v Markvarticích

Kdy: pátek 9. října 2020 od 18 hod. - neděle 11. října do 14 hod.

Kde: Markvartice - s ubytováním na chatě Nebákov

Obsah kurzu: Seznámíte se s bylinkami vhodnými pro pěstování v zahradě i na balkóně a poznáte bylinky z okolní nádherné přírody. Dozvíte se informace o sběru a použití léčivých rostlin, o pěstování, způsobech zpracování a přípravy bylin. Čeká vás vycházka do přírody spojená s praktickým určováním bylin. Součástí kurzu je výměnná burza bylin a půldenní návštěva polní botanické zahrady v Markvarticích, kde si můžete zakoupit sazenice a semínka bylin za symbolické ceny. Provázet Vás zde bude kromě Vládi Vytáska Bohumil Bradna, pěstitel a znalec českých léčivek.

Kurzovné: 2 800 Kč, za příznivou cenu je pro vás rezervováno ubytování na útulných pokojích, k dispozici je polopenze, plná penze, vegetariánská strava. Zdarma voda a bylinkový čaj, veškerý materiál.

Vladimír Vytásek: Podzimní bylinky pro zdraví a imunitu

Kdy: sobota 14. listopadu 2020 od 10:00 do 18:00 hod.

Kde: Rodinný resort Siesta (tzv. Zámeček), Za Oborou 120, 530 06 Pardubice VI-Staré Čivice

Obsah kurzu: Na našem kurzu se seznámíte s dostupnými podzimními bylinkami, získáte návody na sběr a zpracování vhodných bylinek v podzimním období. Součástí kurzu bude vycházka spojená s praktickým určováním rostlin v okolní přírodě. Možnost chutného (i vegetariánského) oběda v místě konání, prostor pro individuální konzultace a dotazy účastníků.

Kurzovné: 1 400 Kč, zdarma menší občerstvení, voda a bylinkový čaj

Kalendář akcí průběžně aktualizujeme. Sledujte prosím náš web a FB.

Nestihli jste některou z akcí? Většinu oblíbených akcí opakujeme. Nebojte se zeptat, rádi Vám vyjdeme vstříc a zarezervujeme Vám místo v předstihu.

Slevy: Poskytujeme věrnostní slevu 10%, slevy pro studenty, ZTP a ZTP/P, seniory a manželské páry. Bližší informace o slevách naleznete na našich webových stránkách.

Přihlášky a informace:ZELENÁ LOUKA, BYLINKOVÁ ŠKOLA ( 606 927 790)

centrumzelenalouka@centrum.cz

www.nasezelenalouka.cz

www.bylinkovaskola.cz

Bylinkove_krzy_Zpravodaj_léto_2020.pdf (1825882)

 

Články superpotraviny

Omega 3 mastné kyseliny

30.07.2016 22:12
Všade o tom čítame a stále nie je až tak jasné, prečo a na čo nám vlastne omega - 3 je? Pokúsim sa to v tomto článku stručne objasniť. Omega 3 mastné kyseliny sú ľudovo povedané stavebné kamene pre tuky, ktoré sú pre nás a naše telo veľmi priaznivé. Vďaka týmto "stavbám" znižujú omega 3 mastné...

Tekvicové semienka do letného šalátu

26.06.2016 23:33
Tekvicové semienka sú vynikajúcim pomocníkom pre ochutenie nášho obedového šalátu, ktorý sa pre toto letné a krásne počasie úplne hodí. Nie je to ťažké na prípravu, aj to dobre chutí :) Príprava Čínska kapusta, paradajky, mozzarella, jarná cibuľka a čo Vás len napadne :) Zo semienok som pridala...

Chlorella vs. Spirulina

25.06.2016 07:36
V prvom rade si musíme ujasniť, že chlorella je riasa a spirulina je sinice. Spirulinu dokáže naše telo stráviť usušenú a nepomletou, kdežto chlorellu, ktorá je vysušená a neupravená nie. Chlorella obsahuje viac aminokyselín. Chlorella obsahuje väčšie množstvo vitamínu K, tryptofánu a kyseliny...

Jak na únavu při chmurném dnu?

20.06.2016 07:29
Chmurné počasí působí únavně, a proto jsem se rozhodla, Vám dnes doporučit něco málo nejen na povzbuzení, ale taky prospěšné pro Vaše tělíčko :) Guarana je života budič, který detoxikuje tělo a pročišťuje ho. Účinky guarany (Paulinie nápojná) Pomáhá při bolestech kloubů Snižuje chuť k...

Jednoduché a rychlé využití chia semínek

16.06.2016 20:15
 Chia semínka  dnes už známe snad všichni. Umíme je ale využít na maximum a s co nejmenší námahou? Tip na léto nebo skvělá vitaminová bomba po cvičení: Rozmixujeme libovolný počet hrušek a kiwi a přidáme chia semínka. Necháme chvíli uležet. Já jsem si k tomu přidala kustovnici...

S plody goji proti rakovině

10.06.2016 22:50
Kustovnice čínská - goji, pomocník proti rakovině? Plody goji jsou známé svými léčivými a antioxidačními účinky. Je tomu opravdu tak? Po desetiletí je kustovnice čínská využívána v čínské medicíně, kde se osvědčila při léčení řady nemocí, jako je například cukrovka, horečka, vysoký krevní tlak...

Značka superpotravin Mana míří do světa

23.05.2016 15:58
Co je Mana?  MANA dle vynálezce Jakuba Krejčíka je "superpotravina" nebo "superjídlo" , které plně nahradí běžné jídlo. Jedná se o prášek, který se smíchá s vodou a směsí olejů. Jeho hlavní devízou je to, že ho lze velmi rychle připravit i zkonzumovat. Je složený z co...

6 nápojů pro ploché břicho

03.05.2016 23:47
Sladký nápoj ( nebo balená limonáda ) může obsahovat až 68 gramů cukru a to není dobré pro vaše ploché břicho, Naštěstí existuje spousta osvěžujících nápojů, které můžete pít bez pocitu viny, a pomohou vám skutečně zhubnout.   Voda ochucená čerstvým ovocem, džbán vody s mátou a...

Novinky Květen 2016

01.05.2016 13:16
Novinky na webu superpotraviny, představení použití, účinky moringa datlový sirup Javorový sirup kokosový sirup hořčičný olej osvěžující nápoj Chia Fresca - návod Chia pudink - návod Švestky, potravina pro zdravá střeva Skupina potravin pro každý den Kde koupit...

Zdravé sladenie: javorový sirup, agáve, alebo obilný slad?

06.04.2016 00:11
Hľadáte alternatívy k tradičným cukrom? Zamerali sme sa na sirupy. Obilné slady a sirupy, sirup z agáve i javorový sirup môžete používať rovnakým spôsobom ako cukor alebo med. O tom, že klasický repný cukor je biely jed a je lepšie ho aspoň čiastočne nahradiť niečím iným, sa hovorí a píše stále...
<< 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>