Chřipka

Chřipka je akutní virové respirační infekce, která má vliv na dýchací ústrojí, je způsobena virem chřipky. Nejčastější příčinou infekce je chřipkový vir, který se přenáší při kontaktu s nemocným (infekce - vzduchu). Při chřipce pomáhá klid na lůžku. Horečka provázející obvykle chřipku zabíjí zvýšenou teplotou viry, zvyšuje se prokrvení a aktivuje se tělní obranný systém. Chřipka může být způsobena též nedostatkem vitamínu D.
 
  • TIP na chřipku a nachlazení: lipový čaj s medem, citronem a nastrouhaným syrovým zázvorem

Příznaky chřipky:

  • vysoká horečka, zimnice
  • bolesti, svalů, kloubů a zad
  • kašel, bolest v krku, chrapot nosní katar
  • výtok z očí a nosu
  • náhlý a akutní projev příznaků
  • opar

Přírodní přípravky na chřipku a její prevenci:

 V Česku každoročně umírá přibližně 1500 až 2000 osob na komplikace spojené s onemocněním chřipkou. Jsou to zejména lidé ve věku nad 65 let. Nejzávažnější a nejčastější komplikací je zápal plic. Léčba chřipky opět vyjde zdravotní pojišťovny na desítky milionů korun. Další náklady nese stát, zaměstnavatelé a samotní pacienti. Podle analýzy z roku 2012, kterou publikoval Jan Kynčl ze Státního zdravotního ústavu, dosahují celkové náklady na chřipku u jednoho zaměstnance s průměrnou mzdou částky 58 696 Kč. Průměrná doba pracovní neschopnosti z důvodu chřipky činí 15 dní.

Čaj našich babiček na chřipku:

Připravte si 20 gramů máty peprné, 20 gramů černého bezu, 20 gramů lipového květu a 20 gramů heřmánku. Polévkovou lžíci směsi zalijte 1/2 litrem vroucí vody, přikryjte pokličkou a nechte pár minut odstát. Dejte si šálek ráno, v poledne i večer. To vás postaví na nohy!

Články o chřipce:

Diskusní téma: Chřipka

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

9 Potravin, které bojují proti únavě, jsou bohaté na živiny.

07.11.2016 16:05
Možná máte pravidelné denní rituály spojené se zdravý stravováním, ale při vysoké fyzické zátěži dochází v těle k velkému výdeji energie a s tím spojený výdej minerálů a vitamínů. Níže máte několik tipů, které vám doplní energie a tím zvýšíte i svoji výkonnost při vašich sportovních...

7 spalovačů tuků, které můžete zařadit do stravy

02.11.2016 22:53
Falešné tovární potraviny nám prostě nebudou pomáhat v odbourávání tuků. Přírodní potraviny (jako součást realné stravy) eliminují přidané cukry, rafinované sacharidy, sůl, škodlivé přísady a konzervační látky. Tyto potraviny jsou nejen chutné a vydatné doplnění naší stravy a také zvýší spalování...

10 potravin, které zvýší vaší energii

01.11.2016 00:18
Pravděpodobně jste slyšeli o termínu superfood. Tento pojem je často aplikován na potravinyi, jako je hnědá rýže, špenát, kokosový olej, arónie, jogurt, rajčata a jiné zdravé potraviny. Ale už jste někdy přemýšleli nad tím, co dělá z potravin Superpotraviny? Superpotravinami můžeme nazvat super...

21 potravín, ktoré vyživia váš mozog

31.10.2016 22:04
Brainfood - čiže potraviny, ktoré prospievajú mozgu a vyživujú ho. Sú potraviny, ktoré môžu mozgu škodiť a ktoré mu naopak pomáhajú a prispievajú k lepšej nálade, sme sviežejšia a bystrejší. Predstavujeme vám 21 tipov potravín, ktoré sú pre mozog najvhodnejšie a súčasne chutné. Medzi tieto...

7 superpotravin na podporu růstu svalové hmoty

30.10.2016 00:17
Môžete mať genetické predpoklady a napriek tomu to nebude jednoduchý mať věkně tvarované a vyrysované svaly. Kombinovanie zdvíhanie závaží s rýchlym výdajom energie je najlepší spôsob, ako získať silné a pekne tvarované svaly. Pokiaľ ide o budovanie svalov, veľa sa deje aj mimo posilňovňu. Je...

Jak nahradit sportovní nápoje a doplnit ztracené vitamíny a minerály z ovoce, zeleniny, mléka?

26.10.2016 00:20
Většina cvičenců  a  sportovců ztrácí mnoho minerálů prostřednictvím potu. Tyto látky jsou obsaženy v různých energetických nápojích pro sportovce, tyčinkách, Ale obvykle obsahují vydatnou porci kalorií a přidaný cukr. Je lepší způsob, jak doplnit tyto látky potřebné k udržení rovnováhy...

Ovoce a zelenina, které okrajováním zbavujeme cených výživných látek

24.10.2016 16:34
Na kuchyńský stůl se nám dostane zelenina a ovoce, které aniž si to uvědomujeme zabavujeme automaticky slupku škrabou. Máme s tím spojenou práci navíc, ale hlavně zbavujeme tyto plody velmi důležitých a cených výživných látek, které jsou obsaženy právě ve slupce a končí nenávratně v koši. Stačí...

Co patří do zdravé kuchyně?

22.10.2016 23:33
Ořechy a semínka by měly být součástí denního jídelníčku. Jsou zdrojem kvalitních živin a dobře zasytí. Dýňová semínka jsou superpotravinou, která se pěstuje i na našich polích. Dýňová semínka obsahují zinek, selen, draslík, vápník, fosfor, hořčík, měď, mangan a železo, omega 3 mastné kyseliny a...

Rýže, jak chutná nejlépe?

22.10.2016 21:31
rýže je jednou z nejrozšířenějších plodin na planetě a tvoří základ jídelníčku pro polovinu lidstva. Původ rýže je pravděpodobně Jižní Asie (Indie nebo Čína). V Evropě se objevila cca před 1000 roky. v některých kultůrách je považována za symbol plodnosti mírní průjem a zácpu pomáhá při...

Jak zvýšit obsah vlákniny ve stravě

22.10.2016 01:32
Vláknina může být dobrá zbraň pro snížení hmotnosti a její udržení. Slovo vláknina není nijak atraktivní, ale může neuvěřitelně prospět našemu tělu. Vláknina hraje klíčovou roli pro zdraví našich střev a současně nám navozuje příznivý pocit nasycení (důležitý při redukčních dietách). Doporučené...
<< 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>