Sušené plody

díky sušený plodům ze superpotravin můžeme přijímat minerály, vitaminy, enzymy, stopové prvky a další látky během zimního období, kdy je Ořechy a sušené plodynedostatečný přísun čerstvého ovoce. Avšak sušením tyto superpotraviny ztrácí část výživných látek ( hlavně ty, co jsou vázané na vodu, betakaroteny......). Podle výzkumů má pro tělo největší přínos čerstvé ovoce přímo ze stromů. Velmi oblíbené smoothie (rozmixované ovoce) je spíše modním trendem. Ve smoothie je menší obsah vlákniny v porovnání s konzumací celého ovoce, která zasytí a proto vypijete větší množství smoothie a tím budete mě větší příjem kalorií. A pokud nemáme dostatečný výdej, pak je to spíše mínusem..

Sušené plody více informací...

Varianty sušených plodů

  • sušené p lody, mají vyšší obsah přírodního cukru a vlákniny
  • lyofilizov ané plody ( mrazem sušené ovoce-zachováno maximum vitaminů )
  • organické sušené ovoce bez přidaného cukru a konzervantů
  • dražov ané ovoce ( mačené v čokoládě, jogurtu, karobu ...)
  • kando vané ovoce ( konzervace cukrem)

Mezi nejoblíbenejší sušené plody superpotravin patří:

  • Kustovnice čí nská-Goji, podporuje imunitní sytém, antioxidant, ovoce nesmrtelnosti, harmonizuje činnost jater a ledvin
  • A nanas
  • Am alaki
  • Rakytnik řešetlákový
  • Borůvky, sušené plody
  • Br usinky, antiseptické a antibiotické účinky, vhodné na problémy s močovými cestami
  • Arónie-černá jeřabina
  • Meruňky - zdroj karotenoidů a železa
  • Švestky - zdroj želea a vlákniny, vhodná na povidla
  • Moruše bílá
  • Fíky
  • Datle, zdroj energie a vlákniny, vitamínů skupiny B, přírodní sladidlo
  • Jablka ( křížaly) - zdroj vitamínů, minerálů a vlákniny
  • Jujube, cicimek datlový
  • Ćerný rybíz, české ovoce z našich zahrádek, zdroj anthokyanů
  • Schizandra čínská - klanopraška
  • Banán plátky, lyofilizovaný, sušený
  • Dřišťál
  • Hloh obecný
  • Hlošina okoličná
  • Muchovník
  • Rozinky - náhrada cukru do dezertů a pečiva, zdrojem železa, antioxidantů
  • Papája (papaya)
  • Mango
  • Guave
  • Kumquat 
  • Mochyně peruánská - Golgen berry - physalis, zdroj vitaminu C a rutinu
  • Třešně a višně
  • ovocné tyčinky RAW ME
 
Zamrazené sušené plody vydrží až 6 měsíců v mrazničce (borůvky, jahody, maliny, rybíz, arónie, vypeckované švestky)
 
Plody můžeme také konzervovat pomocí skořice bez použití chemických látek (např.ovoce)
 

Jak odstranit SO2 (oxid siřičitý) ze sušeného ovoce?

ovoce důkladně propereme ve vlažné tekoucí vodě (cca 2-5 min.)
 

Jak odstranit o ovoce a zeleniny pesticidy (z povrchu)?

Stačí plodiny namočit do roztoku jedlé sody na patnáct minut
 

Sušené ovoce a sušené plody?

  • https://www.awashop.cz/susene-plody-c35/

Sušené plody

Jak sušit nasbírané plodiny

06.09.2016 22:02
Sušení ovoce, zeleniny či bylinek v domácí sušičce je snadné. Sušené ovoce slouží jako zdravá svačinka, zeleninu upravíte jako slané chipsy. Proč vlastně sušit? Sušení jako přirozený způsob konzervace plodin využívají lidé již od pradávna a nezastupitelnou roli hraje i dnes. Domácí sušičky jsou v...

Klanopraška

22.02.2015 23:19
Schizandra – Klanopraška čínská Klanopraška čínská je rostlina z čeledi klanopraškovité (Schizandraceae). Je to dřevitá liána s jednoduchými střídavými listy a pravidelnými bělavými květy, pocházející z východní Asie. Červené bobule jsou jedlé, rostlina má využití v medicíně a je pěstována i v ČR...

Amalaki, almaki

22.02.2015 22:40
Amalaki - Embilika lékařská Tradiční  ajurvédské indické ovoce - amalaki - nejbohatší přírodní zdroj vitamínu C. Amalaki (Embilika lékařská) je v Indii považováno za posvátný strom a to především pro své velice výživné tzv. „nebeské ovoce“, které je bohatým přírodním zdrojem antioxidantů a...

Diskusní téma: Sušené plody

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Víte co to je oil pulling?

07.01.2018 12:24
Oil pulling (mlgání) je vlastně převalování oleje v ústech, který má původ v již v ajurvédě. Jde o přírodní čištění a detoxikaci zubů a dásní. Na oil pulling můžeme použít kvalitní panenský olej (sezamový, kokosový, olivový, slunečnicový) 1-2 lžičky, který převalujeme v ústech po dobu cca 20min....

Je tu období chřipek, bylinková pomoc při bolestech v krku

05.01.2018 22:58
Léčivé bylinky obsahují celou řádku účinných látek, které si je také vyrábějí ke své vlastní ochraně. Jejich schopností a učinků odedávna využíváme i my. Bylinky mohou při nachlazení, kašli, zahlenění  a rýmě velmi ulevit a napomoci uzdravení. tipy na teplé čaje v zimním období herbář...

Máte dostatek vlákniny ve stravě?

15.11.2017 10:46
Vysoký obsah vlákniny ve stravě hraje významnou roli pro celý organismus, prospívá například v předcházení chronických chorob jako je diabetes mellitus, kardiovaskulární choroby a některé typy karcinomů. Vlákninu v potravinách tvoří zbytky buněčných stěn rostlin, které jsou odolné...

Jídelníček pro dlouhověkost

14.11.2017 22:31
níže Vám uvádíme seznam potravin a výživných látek, které podporují anti aging. Dokáží také ochránit srdce, snížit cholesterol abýt prevenci při diabetu. Kromě těchto potravin, které vyživí organismus, je také důležité myslet na dostatečný pitný režim (cca 1-2 litry vody), dostatek pohybu v přírodě...

Jídelníček odolnosti organismu

08.11.2017 21:39
správnou funkc systému obranyschopnosti můžeme cíleně ovlivnit také vhodnou stravou. Níže je uveden seznam tipů na obranyschopnost organismu a posilující jídelníček. Důležité je pamatovat na pravidelný pitný režim, pokud je to možné používejte pramenitou vodu a na zahřátí bylinkové čaje. Ideální...

Teplý čaj - přichází zima

03.11.2017 17:38
čaj patří mezi nejlepší způsoby, jak prohřát organismus a současně získat výživné látky pro tělo právě v zimním období, kdy je hodně chřipek, rýmy a nachlazení. Bylinkový čaj může posílit náš imunitní systém a může předejít prochladnutí. Cibulový čaj Čaj z cibule je přitom lahodným a...

Pokud nejíte maso, jak nahradit chybějící proteiny?

30.10.2017 17:54
Podle zjištění vědců má převžující příjem živočišných bílkovin vliv na vyšší riziko úmrtí. Naopak při zvýšeném příjmu zeleniny, která je plná proteinů (nejlépe kompletních proteinů), se zase zvyšuje pravděpodobnost, že ve stáří zůstaneme zdraví, a dožijete se vyššího věku. Zvýšenou komzumací...

Jak vyrobit víno nebo pálenku z domácího ovoce?

25.10.2017 17:15
pálenku z ovocného kvasu mohou vyrábět pouze certifikovaní výrobci, tzv. pěstitelské pálenice, ostatním to zakazuje zákon. Pálenka z přebytečného ovoce na zahradě Přírodní cukry obsažené v ovoci na alkohol promění ušlechtilé mikroorganismy, kvasinky. Cukerný roztok z ovoce (rmut)...

Jak snížit vysoký cholesterol?

24.10.2017 22:46
Co je cholesterol? Je druh lipidu, který tvoří velkou část buněčných membrán. V těle se váže na lipoproteiny a ty ho krví transportují do buněk. Cholesterol dělíme na dva druhy: "zdravý" HDL cholesterol (high density lipoproteins) "škodlivý" LDL cholesterolu (low density lipoproteins) - zvyšuje...

Jak posílit své kosti?

22.10.2017 01:05
Trpíte častým pálením žáhy nebo oceníte přísun vápníku do kostí? Na obojí využijte přírodní zdroj vápníku, který doposud pravidelně vyhazujete. Mluvíme o vaječných skořápkách. Rozhodně ale doporučujeme použít na přípravu domácí vajíčka, a když kupovaná, tak z bio chovu – určitě z...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>