Mandle kvalita

Mandle patří mezi nejpopulárnější zdravou svačinu, mají skvělou chuť a také zdravotní výhody.Tyto výživné zdroje bílkovin nám mohou pomoci Mandle naturalkontrolovat hladinu cukru v krvi a snížit hladinu cholesterolu. 

Mandle mohou být použity pekárenském průmyslu, na výrobu pasty, mandlového mléka, zmrzliny nebo jako náplň do čokoládových pralinek.

Kalifornie / USA je největším producentem mandlí (CCA 80% světové produkce), má ideální podmínky pro pěstování (mírné klima, bohatá půda a dostatek slunce), za ní následuje Austrálie a Španělsko. 

Velikosti mandlí - množství mandlí v jedné unci: 

  • 18/20, 20/22, 23/25, 25/27, 27/30, 30/32, 32/34, 34/36, 36/40 -  např. 23-25ks na 1 trojskou unci 
  • velikosti běžně prodávané v Česku - 23/25, 25/27, 27/30

Hlavní typy výrobků z mandlí:

  • Celé mandle - přírodní nebo blanšírované
  • Strouhané mandle- přírodní nebo blanšírované
  • Plátky mandí - bílé
  • Nakrájené mandle - přírodní nebo blanšírované
  • Mandlová moučka nebo mouka - přírodní nebo blanšírované (standardní, jemně mleté)
  • Mandlová pasta / Máslo
  • Mandlové mléko
  • Marcipán- výrobek z mandlí
  • používá se s ořechy a sušenými plody do čokolád 
  • více

Mandle srovnání

Odrůdy mandloňí:

  • Carmel¨(USA) - tvrdší, ploché, dlouhé mandle, s tvrdší slupkou - výraznější chuť jak mandle odrůdy NON PAREIL
  • Valencia (Španělsko), mandle mají výrazně placatý tvar, chuť je mandlová, velmi jemně nahořklá
  • Non pareil (USA - Kalifornie) cenové dražší než Carmel - atraktivní vzhled (mandle jsou dlouhé, ploché, světlé hnědé, hladké s výraznou texturou nestejné mandle, dobře se blanšírují)
  • Butte,
  • Marcona
  • Butte Padre

Stupně Kvality:

  • mandle Fancy - nejvyšší kvalita
  • mandle Extra No.1
  • Mandle No.1 Supreme (SUP) - nadstandartní
  • Mandle Select palic Run (SSR)
  • Mandle Std palic Run (SDT)
  • Mandle Celé & Broken
  • Mandle kousky
  • více

mandle Fancy

Fancy Grade Mandle California / Španělsko Původ
 

Mandle Extra č.1

Extra No.1 Grade mandle California / Španělsko Původ
 

Mandle No.1 Supreme

Nejvyšší stupeň Mandle California / Španělsko Původ
 
 
 
 

Mandle Select palic Run

Vyberte palic Run (SSR) Grade Mandle California / Španělsko Původ
 

Mandle Std palic Run

Standardní palic Run (STD) Grade Mandle California / Španělsko Původ
 

Mandle Celé & Broken

Celá & Broken Grade mandle California / Španělsko Původ
 

mandle Pieces

Almond Pieces California / Španělsko Původ

 

 

 

 

 

Země původu: nejčastěji Španělsko, USA (Kalifornie)
 

Použití: mandlové mléko, marcipán, musli, zeleninové, sýrové a ovocné saláty, dorty, jogurty, pro přímou konzumaci doporučujeme mandle namočit přes noc do vody

Doporučení: zakoupené mandle co nejrychleji spotřebujte, zabráníte tak nežádoucímu žluknutí. Při skladování vždy vybírejte suché a chladné místo, což platí dvojnásobně při letních teplotách.

Upozornění: mandle jsou náchylné na žluknutí, čerstvé mandle by neměly být hořké, ale měly jemně oříškově vonět. Mandle skladujeme v uzavřených nádobách na suchém místě bez slunečního záření. Prodloužení trvanlivosti dosáhneme pokud je dáme do lednice (vydrží  i 6 měsíců) a nebo do mrazničky, kde vydrží až jeden rok.

mandle?

Články o mandlích

 

Diskusní téma: Mandle kvalita

Titulek: Водонагревателей Vložil: ShawnSix Datum: 09.09.2023







Titulek: Zatuchlé mandle Vložil: Dana Datum: 27.07.2022

Mandle jsou cítit v puse síně po ztuchlině, je to závadné?
Horké nejsou,je tam jen ta pachuť po stuchline..

Přidat nový příspěvek

Mandle

Mandle-superpotravina, antioxidant

17.08.2014 11:56
Mandle V zime, keď listnaté stromy odhaľujú svoje konáre, je mandľa obsypaná nádhernými bieloružovými kvetmi, ktoré oznamujú príchod jari. Mandle predstavujú súčasť ľudskej stravy už od nepamäti. Pre svoju výživou hodnotu a kulinárske vlastnosti sa stali jedinečnou potravinou so širokým...

Články superpotraviny

Víte co to je oil pulling?

07.01.2018 12:24
Oil pulling (mlgání) je vlastně převalování oleje v ústech, který má původ v již v ajurvédě. Jde o přírodní čištění a detoxikaci zubů a dásní. Na oil pulling můžeme použít kvalitní panenský olej (sezamový, kokosový, olivový, slunečnicový) 1-2 lžičky, který převalujeme v ústech po dobu cca 20min....

Je tu období chřipek, bylinková pomoc při bolestech v krku

05.01.2018 22:58
Léčivé bylinky obsahují celou řádku účinných látek, které si je také vyrábějí ke své vlastní ochraně. Jejich schopností a učinků odedávna využíváme i my. Bylinky mohou při nachlazení, kašli, zahlenění  a rýmě velmi ulevit a napomoci uzdravení. tipy na teplé čaje v zimním období herbář...

Máte dostatek vlákniny ve stravě?

15.11.2017 10:46
Vysoký obsah vlákniny ve stravě hraje významnou roli pro celý organismus, prospívá například v předcházení chronických chorob jako je diabetes mellitus, kardiovaskulární choroby a některé typy karcinomů. Vlákninu v potravinách tvoří zbytky buněčných stěn rostlin, které jsou odolné...

Jídelníček pro dlouhověkost

14.11.2017 22:31
níže Vám uvádíme seznam potravin a výživných látek, které podporují anti aging. Dokáží také ochránit srdce, snížit cholesterol abýt prevenci při diabetu. Kromě těchto potravin, které vyživí organismus, je také důležité myslet na dostatečný pitný režim (cca 1-2 litry vody), dostatek pohybu v přírodě...

Jídelníček odolnosti organismu

08.11.2017 21:39
správnou funkc systému obranyschopnosti můžeme cíleně ovlivnit také vhodnou stravou. Níže je uveden seznam tipů na obranyschopnost organismu a posilující jídelníček. Důležité je pamatovat na pravidelný pitný režim, pokud je to možné používejte pramenitou vodu a na zahřátí bylinkové čaje. Ideální...

Teplý čaj - přichází zima

03.11.2017 17:38
čaj patří mezi nejlepší způsoby, jak prohřát organismus a současně získat výživné látky pro tělo právě v zimním období, kdy je hodně chřipek, rýmy a nachlazení. Bylinkový čaj může posílit náš imunitní systém a může předejít prochladnutí. Cibulový čaj Čaj z cibule je přitom lahodným a...

Pokud nejíte maso, jak nahradit chybějící proteiny?

30.10.2017 17:54
Podle zjištění vědců má převžující příjem živočišných bílkovin vliv na vyšší riziko úmrtí. Naopak při zvýšeném příjmu zeleniny, která je plná proteinů (nejlépe kompletních proteinů), se zase zvyšuje pravděpodobnost, že ve stáří zůstaneme zdraví, a dožijete se vyššího věku. Zvýšenou komzumací...

Jak vyrobit víno nebo pálenku z domácího ovoce?

25.10.2017 17:15
pálenku z ovocného kvasu mohou vyrábět pouze certifikovaní výrobci, tzv. pěstitelské pálenice, ostatním to zakazuje zákon. Pálenka z přebytečného ovoce na zahradě Přírodní cukry obsažené v ovoci na alkohol promění ušlechtilé mikroorganismy, kvasinky. Cukerný roztok z ovoce (rmut)...

Jak snížit vysoký cholesterol?

24.10.2017 22:46
Co je cholesterol? Je druh lipidu, který tvoří velkou část buněčných membrán. V těle se váže na lipoproteiny a ty ho krví transportují do buněk. Cholesterol dělíme na dva druhy: "zdravý" HDL cholesterol (high density lipoproteins) "škodlivý" LDL cholesterolu (low density lipoproteins) - zvyšuje...

Jak posílit své kosti?

22.10.2017 01:05
Trpíte častým pálením žáhy nebo oceníte přísun vápníku do kostí? Na obojí využijte přírodní zdroj vápníku, který doposud pravidelně vyhazujete. Mluvíme o vaječných skořápkách. Rozhodně ale doporučujeme použít na přípravu domácí vajíčka, a když kupovaná, tak z bio chovu – určitě z...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>