Mudr. Moučková Eva

Mudr. Eva Moučková se narodila v roce 1936, působí jako léčitelka a bylinkářka, věnuje se plodnosti mužů a žen
 

Rady a moudra Evy Moučkové:

  • každá žena má v sobě léčitelku
  • v současnosti dělá kurzy, učí a předává zkušenosti
  • s virgulí se pracuje max. 20 min.
  • geopatogenní zóny se dají zmírnit nebo odklonit (vodní toky, plyny např.radon, atd.)
  • při léčení se vždy ptá, mohu působit na člověka
  • doporučuje z masa drůbež (krůtu, kuřecí, ryby), kuřecí polévku
  • škubánky, bramborové a zeleninové placky, houby, luštěniny (čočka, humus, cizrna, hrášek), do luštěnin se proti nadýmání přidává saturejka
  • doporučuje jíst vejce, semínka, ořechy, zeleninu
  • hovězí a vepřové maso, uzeniny škodí zdraví
  • zeleninu doporučuje vařit v páře
  • žena by se měla stravovat jnak než muž
  • pro plodnost (pro muže Vrbovka malokvětá, pro ženu doporučuje Řebříček) doporučuje dietu, očistu organismu a výživu
  • když mužům padají vlasy hodně v přední části hlavy, je to důsledek vysoké konzumace masa, pokud je to v zadní části, tak je do důsledek nadměrné konzumace sladkostí
  • v klášterech byla ve středověku největší vzdělanost, mluvili latinsky
  • zlomenina znamená také že je v těle nedostatek vápníku, i muži trpí na osteoporózu (nudle s mákem polité sádlem, pokud jsou s tvarohem tak se používá máslo, jsou mejvětším zdrojem vápníku)
  • podkud dostaneme nemoc, je to signál těla, abychom se zastavili a přemýšleli osobě
  • kyselina močová je pouze v mase, vepřové sádlo kyselinu močovou neobsahuje
  • pro posílení slinivky je vhodná skořice bez cukru
  • jako tělo potřebuje výživu, tak je potřeba také vyživovat duši a proto si zpívejte písničky, smějte se a choďte do přírody
  • více
Kniha: Hrabica, co nám tělo říká, nebo také Ruediger Dhalke Nemoci těla, jako řeč těla

Články superpotraviny

Vladimír Vytásek, bylinkové kurzy 2021

26.02.2021 01:34
VLADIMÍR VYTÁSEK KURZY: Vladimír Vytásek: Jarní bylinky pro zdraví a imunitu Kdy: sobota 27. února 2021 od 10:00 do 18:00 hod. Kde: Rodinný resort Siesta (tzv. Zámeček), Za Oborou 120, 530 06 Pardubice VI-Staré Čivice Obsah kurzu: Na našem kurzu poznáte bylinky na léčení těla i duše se zaměřením...

Bylinkové kurzy 2020

02.06.2020 07:57
ROK S BYLINKAMI 2020 Chcete se bylinkám věnovat po celý rok? Rádi byste se naučili bylinky poznávat a zpracovávat? Chcete si vyrobit vlastní bylinkový čaj, mast, tinkturu či sirup? Naučíte se to v našem oblíbeném cyklu večerních kurzů. Provázet Vás bude bylinkářka Radka Svatošová. Každý měsíc si...

Bylinky působící zejména proti virům

02.04.2020 22:10
Koronavir (17.3.2020): Zánětům plic souvisejícím s nemocí COVID-19 může podle Státního zdravotního ústavu (SZÚ) pomoci předcházet rybí tuk a vitamin D. Navýšení jejich hladiny v těle může trvat šest týdnů až šest měsíců, uvedl na webu profesor Jiří Ruprich z Centra zdraví,...

Jak posílit imunitní systém?

20.03.2020 08:34
Imunita v imunologii označuje schopnost organismu bránit se proti antigenům pocházejícím jak z vnějšího prostředí, tak z prostředí z pohledu organismu vnitřního. Jestliže ale imunitní systém nefunguje správně, způsobuje problémy. Třeba alergie (přehnaná reakce na antigen, na který většina...

Kdo jídlem plýtvá nejvíce? Ten, kdo žije zdravě, zjistila studie v USA

20.02.2020 11:26
Hodnota vyhozeného jídla v USA dosahuje ročně asi 240 miliard dolarů (více než 5,5 biliónu korun, tj. cca 30 % výdajů na zbrojení USA), uvádí britský deník Daily Mail. Podle Evropské unie končí každoročně v koši 88 milionů tun naprosto zdravotně nezávadného jídla v hodnotě 143...

Ovoce s vysokým obsahem protioxidantů

26.10.2018 22:27
Černé bobule acai berry (plody tropické amazonské palmy) patří mezi ovoce s nejvyšším obsahem protioxidantů a současně s obsahem omega 3 mastných kyselin, vlákniny, vitamínu C, A, vitamínů skupiiny B, flavonoidy a minerálních látek (draslík, vápník, magnézium a zinek). s nastupujícím obdobím...

Málo známé superpotraviny

18.10.2018 10:35
Termín superpotravin byl poprvé použit v roce před více jak 100 roky a byl definován jako: pokrm výrazně výživnější než ostatní, který  prospívá zdraví a dobré duševní i tělesné pohodě. Více o současné definci.... O vyjímečných účincích na lidské zdraví věděli již ve...

Víte co je mykorhíza, mikrobiota a mikrobiom?

18.08.2018 17:11
Mají tyto 3 podobné názvy něco společného? Mykorhiza Symbiotické oboustranně prospěšné soužití (mutualistický vztah - oboustranně prospěšný) kořenů vyšších rostlin a půdních hub se nazývá mykorhiza, základem je rovnovážný stav mezi organismy, při jeho porušení jde...

Potraviny, které vás ochladí při současných vedrech

08.06.2018 21:18
Čím v současných vedrech, kdy teplota překračuje 30°C, ochladit organismu? Zde máte několik tipů na potraviny, které vás mohou ochladi. Důležité je však nejen ochlazení vnější, ale i to vnitřní – s tím vám pomůže vhodně zvolená strava. V létě nám příroda nabízí nepřeberné množství ovoce,...

Jarní byliny do salátů a na dochucení pokrmů

10.04.2018 12:19
S příchodem jara nám příroda nabízí celou kolekci jarních bylinek a rostlin, které můžeme použít pro doplnění výživných látek do těla po dlouhé zimě. V přírodě najdeme pestrý koktejl nejrůznějších druhů a barev, stačí si jen udělat výlet do přírody a budete překvapení pestrým...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>