Máte bolavé klouby?

13.10.2017 22:49

Mám pro Vás pár tipů..

Asi každý z nás jsme občas zažili ztuhlé klouby nebo jejich bolest při určitém pohybu. Je čas, abychom to přestali ignorovat a začali s tím něco dělat! V situacích jako je náročný tréning nebo rekonvalescence po zranění je bolest „normální“. Co se ale týká bolesti, která může být způsobená například zánětem v těle, s tím už něco dělat určitě můžeme. Mám pro Vás pár tipů na suroviny, které by bylo dobré v takových případech omezit: 
 
Cukr 
Cukr je velkým lákadlem pro mnohé z nás. Kdo by si nedal kousek čokolády, zmrzku nebo oblíbený dortík. Při velké konzumaci je však cukr velmi návykový a přispívá k cukrovce či obezitě. Dle dostupných studií se náš organismus snaží zpracovat cukry, tím se zvyšuje hladina AGE, čímž nám vzniká zánět a oxidační stres. Proto bychom měli snížit přísun sladkostí, ovocných šťáv a bonbonů, to by nám mohlo jako první krok k odbourání bolesti kloubů opravdu pomoci. 
Lepek a rafinované sacharidy
Mouky a rafinované sacharidy se v našem těle zpracovávají stejným způsobem jako výše zmiňovaný cukr. A proto se doporučuje, abychom více baštili semínka, fazole a ořechy.
Některá zelenina
Pokud máte problémy s klouby, tak i přes všechny naučené návyky je občas vzhledem k okolnostem potřeba je změnit. Při těchto problémech se nedoporučuje baštit papriku, lilky, brambory a ani rajčata. Tuto zeleninu bychom měli zkusit vysadit na 3 týdny, abychom poznali, zda je problém právě v těchto surovinách. Kolikrát by mohla pomoct jen tepelná úprava. 
Mléčné výrobky
V poslední době čím dál tím více lidí vysazuje ze svého jídelníčku mléčné výrobky, kvůli špatnému trávení mléčných cukrů nebo nesnášenlivosti laktózy. V tomto případu se taky doporučuje experimentovat. Zkuste na pár týdnu vysadit mléčné výrobky a uvidíte, zda Vaše bolest zmizí.
Trans tuky a rostlinné oleje
Na povrch se dostávají i informace, že trans tuky, které jsou v rostlinných olejích, způsobují onemocnění srdce a také záněty kloubů. Proto bychom se měli vyvarovat slunečnicovým, sójovým, řepkovým i kukuřičným olejům. Naopak se velmi doporučuje při problémech s klouby zařadit do našeho jídelníčku dýňové semínka, avokádo, ořechy a lněné semínka. 
 
Takže záleží jen na Vás, kterou variantu vyzkoušíte jako první. Já osobně si to neumím představit bez rajčat, takže tuto variantu nechám až na posledy. Každý z nás v dnešní době hledá jednotný a jasně daný pokyn, jak a co má dělat v dané situaci, která se mu nelíbí, nevyhovuje mu nebo se s ní snaží něco dělat.. Ale každý jsme originál a proto je důležité, abychom k sobě takto taky přistupovali. Proto se tvoří více názorů na věc, více tipů a rad, abychom si každý mohli vyzkoušet a vybrat to, co nám a našemu tělu prostě nejvíc sedí! Tak je do toho!

Asi každý z nás jsme občas zažili ztuhlé klouby nebo jejich bolest při určitém pohybu. Je čas, abychom to přestali ignorovat a začali s tím něco dělat! V situacích jako je náročný tréning nebo rekonvalescence po zranění je bolest „normální“. Co se ale týká bolesti, která může být způsobená například zánětem v těle, s tím už něco dělat určitě můžeme. Mám pro Vás pár tipů na suroviny, které by bylo dobré v takových případech omezit:

Cukr

Cukr je velkým lákadlem pro mnohé z nás. Kdo by si nedal kousek čokolády, zmrzku nebo oblíbený dortík. Při velké konzumaci je však cukr Cukrvelmi návykový a přispívá k cukrovce či obezitě. Dle dostupných studií se náš organismus snaží zpracovat cukry, tím se zvyšuje hladina AGE, čímž nám vzniká zánět a oxidační stres. Proto bychom měli snížit přísun sladkostí, ovocných šťáv a bonbonů, to by nám mohlo jako první krok k odbourání bolesti kloubů opravdu pomoci.

Lepek a rafinované sacharidy

Mouky a rafinované sacharidy se v našem těle zpracovávají stejným způsobem jako výše zmiňovaný cukr. A proto se doporučuje, abychom více baštili semínka, fazole a ořechy.

Některá zelenina

Pokud máte problémy s klouby, tak i přes všechny naučené návyky je občas vzhledem k okolnostem potřeba je změnit. Při těchto problémech se nedoporučuje baštit papriku, lilky, brambory a ani rajčata. Tuto zeleninu bychom měli zkusit vysadit na 3 týdny, abychom poznali, zda je problém právě v těchto surovinách. Kolikrát by mohla pomoct jen tepelná úprava.

Mléčné výrobky

V poslední době čím dál tím více lidí vysazuje ze svého jídelníčku mléčné výrobky, kvůli špatnému trávení mléčných cukrů nebo nesnášenlivosti laktózy. V tomto případu se taky doporučuje experimentovat. Zkuste na pár týdnu vysadit mléčné výrobky a uvidíte, zda Vaše bolest zmizí.

Trans tuky a rostlinné oleje

Na povrch se dostávají i informace, že trans tuky, které jsou v rostlinných olejích, způsobují onemocnění srdce a také záněty kloubů. Proto bychom se měli vyvarovat slunečnicovým, sójovým, řepkovým i kukuřičným olejům. Naopak se velmi doporučuje při problémech s klouby zařadit do našeho jídelníčku dýňové semínka, avokádo, ořechy a lněná semínka.

Takže záleží jen na Vás, kterou variantu vyzkoušíte jako první. Já osobně si to neumím představit bez rajčat, takže tuto variantu nechám až na posledy. Každý z nás v dnešní době hledá jednotný a jasně daný pokyn, jak a co má dělat v dané situaci, která se mu nelíbí, nevyhovuje mu nebo se s ní snaží něco dělat.. Ale každý jsme originál a proto je důležité, abychom k sobě takto taky přistupovali. Proto se tvoří více názorů na věc, více tipů a rad, abychom si každý mohli vyzkoušet a vybrat to, co nám a našemu tělu prostě nejvíc sedí! Tak je do toho!

Zdroj: HARERA:cz

Články superpotraviny

Domácí nutella z avokáda

18.07.2017 20:57
Příprava je velmi jednoduchá...Dužinu z čerstvého avokáda vydlabeme (alternativně můžeme vyjmou pouze pecku)  a spolu s uvedenými složkami důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému. A to je vše avokádo a jeho účinky (zdroj tuků -nenasycené mastné kyseliny, B1, B2, B3, B6, B5, E,...

Jedlá soda, pomůže vám pomoci i s pletí? Nevěříte?

16.07.2017 23:03
Soda bicarbona -hydrogenuhličitan sodný, NaHCO3 („jedlá soda“) Jedlá soda, že jste už někdy slyšeli? Naše maminky ji měli běžně ve své kuchyňské skříňce. Je to pro většinu žen překvapením, ale můžete s ní počítat i v rámci kosmetických rituálů? To si pište! Můžete se inspirovat v těchto...

Granátová jablka

16.07.2017 12:36
Přínosy granátových jablek pro zdraví je bezpočet a to je dělá zvláštní, kromě toho že zdravé, jsou i velmi chutné. Granátová jablka mají antioxidační, antivirové a protinádorové vlastnosti a jsou také dobrým zdrojem vitamínů. Obsahuje zejména vitamin A, C, E a také kyselinu listovou. Tento úžasné...

Druhy potravin

10.07.2017 21:20
BIO potraviny BIO potraviny mají původ v ekologickém zemědělství, kde jsou dodržována přísná pravidla pro zemědělskou výrobu. Minimálně 95 % složek musí být z ekologické produkce, podmíněné je využití místních zdrojů, jako jsou hnojiva a krmiva. Zakázaný je obsah geneticky...

Potraviny s větším obsahem vitamínu C než pomeranče

10.06.2017 22:24
Na celém světě se nedokáže přirozenou cestou zásobovat vitamínem C pouze člověk a některé druhy zvířat. Dvojnásobný držitel Nobelovy ceny Linus Pauling tvrdil, že vitamín C je lékem na všechno - od nachlazení po rakovinu. Doporučená denní dávka vitamínu C (kyselina askorbová) je v EU 60mg (v...

18 Zdravých způsobů, jak jíst Chia semínka

05.06.2017 19:19
Známe základní fakta o tom, proč byste měli jíst Chia semínka a chutné způsoby, jak je přidat do svého jídelníčku. Chia patří mezi nejžádanější superpotraviny ve městě. Obsahují spoustu důležitých látek pro zdraví: osmkrát více omega-3 než losos o 30 procent více antioxidantů než...

10 pravidel pro mladší a pružnější mozek

04.06.2017 23:44
Následujících 10 pravidel je návodem, jak používat superfoods ve správné kombinaci s dalšími důležitými živinami s cílem maximalizovat účinky na zdraví a mozek. brainfood - potraviny pro výživu mozku Článek: Jídlo pro zdravý mozek Článek: 21 potravin, které vyživí váš mozek Článek: 7 mýtů o...

Kurkuma pomáhá léčit tyto neduhy

04.06.2017 12:39
Kurkuma (indický šafrán)je nezaměnitelné koření, které má typickou žluto-zlatou barvu a propůjčuje zemitou a ostrou chuť tradičním jihoasijským a blízkovýchodním jídlům. Ale když sečtete všechny známé zdravotní účinky kurkumy, je jasné, že je moudré používat kurkumu i u tradičních pokrmů. Za...

Superpotraviny sú drahá zbytočnosť. Nič nie je bohatší na živiny než vajcia!

03.06.2017 23:19
Väčšina ľudí si myslí, že stravovať sa zdravo je drahé. Bohužiaľ tomu nahráva falošný biznis sa superpotraviny a reštaurácie zamerané na vegánov, vegetariánov a makrobiotiky. Sú predražené. Ale zbytočne. Vsádzajú na dovážané superpotraviny, ktoré však nie sú v porovnaní s domácimi plodinami...

20 superpotravin, které jsou plné živin a posílí vaše svaly, kosti, zvýší vaši imunitu a bojují současně proti zánětům

28.05.2017 23:54
Opravdové jídlo je mnohem zábavnější než pojídání doplňků stravy a navíc obsahuje kombinace vitamínů a minerálů vytvořené přírodou. Těchto 20 potravin podpoří vaše srdce, kosti, mozek a dokonce i váš sexuální život Ústřice Měkkýši jsou obecně zdrojem zinku, vápníku, mědi, jódu, železa, draslíku a...
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>