Ovocné přírodní šťávy

 Superpotraviny, ovocné šťávy Goji juice himalyo 750mlOvocné šťávy patří právem k superpotravinám. V našich podmínkách se tradičně lisuje šťáva z vinných hroznů, jablek, případně hrušek. Řada zahrádkářských spolků mají lisovny i pro širokou veřejnost.  Z ostatního ovoce vyjímečně. 100% šťávu si můžeme vyrobit sami pomocí odśtavňovače a čerstvého ovoce. Doporučujeme používat odšťavňovače, které mají malé otáčky ( nedochází k nastartování hnilobným počesům ve šťávě ) a plastové  nebo nekovové součástky( vitamin C se likviduje ve styku s kovem). Můžeme použít též použít plastové struhárko ovoce nastrouhat  nasypat do hrubší textilie a potom vylisovat ovocnou šťávu. Štávy můžeme zamrazit a nebo uskladnit na několik dní v ledničce. Ovocné štávy doporučuje pít ráno a večer naopak si můžete dát šťávu ze zeleniny ( mrkev, celer, špenát, červená řepa atd..).

  • kombinace ovoce a kávy ještě zvýší močopudný efekt

 Ovocné šťávy - seznam: 

  • Aloe vera
  • Arónie - černý jeřáb, sklízíme na podzim, nejlépe před prvním mrazem
  • Acai, tropické ovoce, pouze dovozené šťávy, mrazěné, lisované nebo ve formě prášku
  • Borůvková a brusinková šťáva ( hlavně na Slovensku), ovoce dozrává v našich podmínkách v průběhu léta, vhodné i pro zamrazení
  • Granátové jablko, exotické plody, nejčastěji z okolí černého moře, vyloupou se červená jádra a ty se potom vylisují, nebo můžeme granátovému jablku odříznout horní část a poté vymačkat ručně šťávu do skleničky
  • Goji kustovnice čínská, zde si musíme vystačit pouze s dovozovými šťávami. Zjistěte si jak je uvedená šťáva konzervovaná, nejlepší pro zachování vitaminů a dalších látek je moderní konzervace dusíkem, nebo šetrná pasterizace
  • Noni, silná antioxidant, superpotravina, pouze dovozové šťávy
  • Kokosová voda
  • Graviola
  • Rakytnik řešetkákový, pěstuje se i v českých podmínkách, sklizeň je komplikovanější, nejlépe stříhat větvičky i s plody.
  • Černý ry bíz
  • Malina
  • Zázvorová  šťáva z kořene

100% ovocné šťávy konzervace: dusíkem, pasterizací šťávy, ovoce a zeleninaatd.

  • teplotou nad 35 stupňů se likviduje vitamin C
  • pasterizace ( teplota nad 80 stupňů ), při teplotě nad 42 stupňů se likviduje část betakarotenů, enzymů a vitamin C
  • paskalizace ( ošetření vysokým tlakem) je šetrný způsob, jak zachovat potraviny nutričně hodnotné po dobu několika týdnů.
  • výhodou konzervace dusíkem je zachování vitaminu C, enzymů a betakarotenů

Přírodní šťávy?

  • https://www.awashop.cz/prirodni-stavy-c42/

  

Ovocné šťávy

Temnoplodec proti chřipce

10.02.2015 21:50
Černou arónií proti chřipce Chřipková sezóna je opět v plném proudu! Drahé léky a umělé vitamíny nejsou jediným řešením, jak chřipce předcházet a bojovat s ní. Existuje mnoho způsobů, jak bojovat s nachlazením. Kromě léků a vitamínů v kapslích, jsou zde také zcela přirozené...

Diskusní téma: Ovocné šťávy

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Omega 3 mastné kyseliny

30.07.2016 22:12
Všade o tom čítame a stále nie je až tak jasné, prečo a na čo nám vlastne omega - 3 je? Pokúsim sa to v tomto článku stručne objasniť. Omega 3 mastné kyseliny sú ľudovo povedané stavebné kamene pre tuky, ktoré sú pre nás a naše telo veľmi priaznivé. Vďaka týmto "stavbám" znižujú omega 3 mastné...

Tekvicové semienka do letného šalátu

26.06.2016 23:33
Tekvicové semienka sú vynikajúcim pomocníkom pre ochutenie nášho obedového šalátu, ktorý sa pre toto letné a krásne počasie úplne hodí. Nie je to ťažké na prípravu, aj to dobre chutí :) Príprava Čínska kapusta, paradajky, mozzarella, jarná cibuľka a čo Vás len napadne :) Zo semienok som pridala...

Chlorella vs. Spirulina

25.06.2016 07:36
V prvom rade si musíme ujasniť, že chlorella je riasa a spirulina je sinice. Spirulinu dokáže naše telo stráviť usušenú a nepomletou, kdežto chlorellu, ktorá je vysušená a neupravená nie. Chlorella obsahuje viac aminokyselín. Chlorella obsahuje väčšie množstvo vitamínu K, tryptofánu a kyseliny...

Jak na únavu při chmurném dnu?

20.06.2016 07:29
Chmurné počasí působí únavně, a proto jsem se rozhodla, Vám dnes doporučit něco málo nejen na povzbuzení, ale taky prospěšné pro Vaše tělíčko :) Guarana je života budič, který detoxikuje tělo a pročišťuje ho. Účinky guarany (Paulinie nápojná) Pomáhá při bolestech kloubů Snižuje chuť k...

Jednoduché a rychlé využití chia semínek

16.06.2016 20:15
 Chia semínka  dnes už známe snad všichni. Umíme je ale využít na maximum a s co nejmenší námahou? Tip na léto nebo skvělá vitaminová bomba po cvičení: Rozmixujeme libovolný počet hrušek a kiwi a přidáme chia semínka. Necháme chvíli uležet. Já jsem si k tomu přidala kustovnici...

S plody goji proti rakovině

10.06.2016 22:50
Kustovnice čínská - goji, pomocník proti rakovině? Plody goji jsou známé svými léčivými a antioxidačními účinky. Je tomu opravdu tak? Po desetiletí je kustovnice čínská využívána v čínské medicíně, kde se osvědčila při léčení řady nemocí, jako je například cukrovka, horečka, vysoký krevní tlak...

Značka superpotravin Mana míří do světa

23.05.2016 15:58
Co je Mana?  MANA dle vynálezce Jakuba Krejčíka je "superpotravina" nebo "superjídlo" , které plně nahradí běžné jídlo. Jedná se o prášek, který se smíchá s vodou a směsí olejů. Jeho hlavní devízou je to, že ho lze velmi rychle připravit i zkonzumovat. Je složený z co...

6 nápojů pro ploché břicho

03.05.2016 23:47
Sladký nápoj ( nebo balená limonáda ) může obsahovat až 68 gramů cukru a to není dobré pro vaše ploché břicho, Naštěstí existuje spousta osvěžujících nápojů, které můžete pít bez pocitu viny, a pomohou vám skutečně zhubnout.   Voda ochucená čerstvým ovocem, džbán vody s mátou a...

Novinky Květen 2016

01.05.2016 13:16
Novinky na webu superpotraviny, představení použití, účinky moringa datlový sirup Javorový sirup kokosový sirup hořčičný olej osvěžující nápoj Chia Fresca - návod Chia pudink - návod Švestky, potravina pro zdravá střeva Skupina potravin pro každý den Kde koupit...

Zdravé sladenie: javorový sirup, agáve, alebo obilný slad?

06.04.2016 00:11
Hľadáte alternatívy k tradičným cukrom? Zamerali sme sa na sirupy. Obilné slady a sirupy, sirup z agáve i javorový sirup môžete používať rovnakým spôsobom ako cukor alebo med. O tom, že klasický repný cukor je biely jed a je lepšie ho aspoň čiastočne nahradiť niečím iným, sa hovorí a píše stále...
<< 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>