Hořčičný olej

Hořčičný olej se vyrábí z hořčičných semínek je bohatý na biologicky aktivní látky, enzymy, oleje, sliz, glykosid sinalbin, fermenty, minerály mangan, selen, hořčík, vápník, železo, fosfor, zinek, draslík, vitaminy  E, B1, B2, B3 (PP), B4, B6, B9, K, P, A, D. enzymy, oleje, sliz, Hořčičný olej a hořčičná semín kaglykosid sinalbin, fermenty. Hořčičný olej obsahuje mononenasycené mastné kyseliny (kyselina eruková, kyselina olejová, kyselina gadalejová) asi 60 %, dále 20 % polynenasycené mastných kyselin (kyselina alfa-linolenová, kyselina linolová) a 12 % nasycených tuků. Hořčičný olej kvůli obsahu kyseliny erukové není uznaný jako potravina ke konzumaci v Evropské unii, Kanadě a USA. V jiných státech se ale bez problémů používá.
 

Výrobce z hořčice:

  • klasická hořčice
  • hořčičná semínka 
  • olej ze semen hořčice

Hořčičný olej a jeho účinky:

  • snižuje riziko aterosklerózy 
  • zvyšuje pružnost cév
  • brání ukládání cholesterolu v cévách
  • snižuje viskozitu krve
  • udržuje normální rovnováhu hormonů, 
  • posiluje imunitní systém
  • snižuje únavu
  • na křečové žíly a žilky
  • posiluje a vyživuje vlasy ( i na roztřepené konečky )
  • vhodné na suché vlasy, působí proti vzniku lupů
  • vhodný pro masáž ztuhlých svalů - dobře je prohřeje a zvýší cirkulaci krve
  • štiplavý zápach hořčičného oleje odpuzuje komáry a drobný hmyz
  • brání padání vlasů a podporuje jejich růst ( stimuluje vlasové folikuly )
  • zlepšuje trávicí systém. a podporuje peristaltiku střev
  • na akné, herpes
  • při celulitidě
  • prevence proti rakovině
  • protizánětlivý a antibakteriální účinek
  • hydratuje pokožku
  • vhodný při hubnutí ( dává pocit sytosti )
  • neutralizuje škodlivé látky - toxiny
  • podporuje nervový systém ( díky obsahu komplexní řady vitaminu skupiny B )
  • přírodní antibiotikum
Použtí: vnější - na vlasy a pokožku, vnitřní - do sálátů, pro přímou konzumaci, do polévek, ale i při smažení koláčů
 

Hořčičný olej?

Avokádový olej olej z černého kmínu  Dýňový olej Ghí  Hořčičný olej  Chia olej  Kokosový olej  Konopný olej  Lněný olej  Ostropestřecový olej  Pupálkový olej  Rakytnikový olej  Rýžový olej  Sacha inchi olej Sezamový olej

Články superpotraviny

Víte co máte v lednici?

10.08.2017 20:05
Na vašem jídelníčku se objevuje spousta potravin a možná ani netušíte, že některé patří mezi tzv.superpotraviny. Víte co jsou superpotraviny (funkční potraviny)? Superpotraviny jsou potraviny, jedná se zejmnéna koření, byliny, ovoce a zelenina, jejichž obsah živin jim propůjčuje vyšší zdravotní...

Znáte čínskou datli - jujube

04.08.2017 22:00
Jujube (cicimek datlový), kromě jiných účinků má schopnost léčit rakovinu, zlepšuje zdraví pokožky, podporuje proces hubnutí, čití krev, zmírňuje stres, podporuje klidný spánek, posiluje imunitní systém, chrání játra a detoxikuje tělo. Co je jujube? Jujube zní velmi podivně, ale je přímo...

Goji a jejich příspěvky pro zdraví

04.08.2017 19:52
Goji berry (kustovnice čínská) pomáhá při snížení hladiny cholesterolu, vylučování volných radikálů, kardiovaskulární ochraně, prevenci rakoviny, ochraně mozkových buněk, jater a ochraně kůže před UV zářením. Plody goji - kustovnice čínské prospívají zraku, celkové pohodě a posilují imunitní...

Znáte tyto superpotraviny, které zrychlují metabolismus a detoxikují?

01.08.2017 21:48
Na trhu se rozšiřuje nabídka funkčních potravin, které většina lidí nazývá superpotravinami. Někdy je obtížné se v nich vyznat. Níže Vám představíme několik superpotravin, které možná neznáte.... Noni šťáva ( Morinda citrifolia ) tato exotická šťáva obsahuje spoustu antioxidantů. Plod...

11 Přínosů vlašských ořechů pro výživu

31.07.2017 22:36
Mezi zdravé přínosy ořechů patří snížení špatného cholesterolu v těle a zlepšení metabolismu. Vlašské ořechy mají i protizánětlivé účinky, pomáhají při snížení hmotnosti a jsou prospěšné pro dobrou náladu. Více informací o Vlašských ořeších: Vlašské ořechy jsou ukryté ve tvrdé skořápce, po jejím...

14 přínosů pro zdraví, lněné semínko

28.07.2017 20:27
Přínosy lněného semínka pro zdraví jsou velmi rozsáhlé, a proto je len součástí tradičních kuchyní v Asii, Americe i Africe. Jeho vysoké nutriční a zdravotní výhody převyšují ty, které nabízí jiné obiloviny a semínka. Jsou bohatý zdrojem kyseliny alfa-linolenové, omega-3 mastných kyselin, a...

Kurkuma

23.07.2017 23:42
Silice z Kurkumy mají řadu příznivých účinků na zdraví a používá se například na snížení zánětu, detoxikaci organismu, předchází rakovině, podporuje trávení, pomáhá s prevenci padáni vlasů, stimuluje krevní oběh, zlepšuje zdravotní stav pokožky, posiluje imunitní systém, chránit srdce, dává chuť...

Lemongrass - citronová tráva, účinky na zdraví

19.07.2017 21:40
Voňatka citronová také známá jako Lemongrass, je to bylina, která patří do čeledi trav. Je dobře známo, že má výraznou citrónovou příchut a citrusové aroma. Je to vysoká vytrvalá tráva, která je původem z Indie a tropických oblastí Asie.  Lemongras (citronová tráva) je zdrojem esenciálních...

Datle, 13 zajimavých výhod

18.07.2017 23:38
Datle jsou jedním z nejlepších sladkých a všestranných potravin, které mohou regulovat proces trávení. To může výrazně zvýšit hladinu energie u lidí už během půl hodiny. Stačí příjem 20-35 gramů vlákniny za den. Datle jsou dobrým zdrojem různých vitaminů a minerálních látek. Jsou také dobrým...

Překvapující benefity mandlí

18.07.2017 22:29
Mandle se pěstují na mnoha místech, např.USA, Španělsko, Írán, Saúdská Arábie, Libanon, Turecko, Sýrie, Jordánsko a Izrael. Jak výživné, plné energie a  snadno dostupné. Tradiční sladké mandle jsou jedlé, zatímco ty hořké se používají k výrobě mandlového oleje . Obvykle se...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>