Máte bolavé klouby?

13.10.2017 22:49

Mám pro Vás pár tipů..

Asi každý z nás jsme občas zažili ztuhlé klouby nebo jejich bolest při určitém pohybu. Je čas, abychom to přestali ignorovat a začali s tím něco dělat! V situacích jako je náročný tréning nebo rekonvalescence po zranění je bolest „normální“. Co se ale týká bolesti, která může být způsobená například zánětem v těle, s tím už něco dělat určitě můžeme. Mám pro Vás pár tipů na suroviny, které by bylo dobré v takových případech omezit: 
 
Cukr 
Cukr je velkým lákadlem pro mnohé z nás. Kdo by si nedal kousek čokolády, zmrzku nebo oblíbený dortík. Při velké konzumaci je však cukr velmi návykový a přispívá k cukrovce či obezitě. Dle dostupných studií se náš organismus snaží zpracovat cukry, tím se zvyšuje hladina AGE, čímž nám vzniká zánět a oxidační stres. Proto bychom měli snížit přísun sladkostí, ovocných šťáv a bonbonů, to by nám mohlo jako první krok k odbourání bolesti kloubů opravdu pomoci. 
Lepek a rafinované sacharidy
Mouky a rafinované sacharidy se v našem těle zpracovávají stejným způsobem jako výše zmiňovaný cukr. A proto se doporučuje, abychom více baštili semínka, fazole a ořechy.
Některá zelenina
Pokud máte problémy s klouby, tak i přes všechny naučené návyky je občas vzhledem k okolnostem potřeba je změnit. Při těchto problémech se nedoporučuje baštit papriku, lilky, brambory a ani rajčata. Tuto zeleninu bychom měli zkusit vysadit na 3 týdny, abychom poznali, zda je problém právě v těchto surovinách. Kolikrát by mohla pomoct jen tepelná úprava. 
Mléčné výrobky
V poslední době čím dál tím více lidí vysazuje ze svého jídelníčku mléčné výrobky, kvůli špatnému trávení mléčných cukrů nebo nesnášenlivosti laktózy. V tomto případu se taky doporučuje experimentovat. Zkuste na pár týdnu vysadit mléčné výrobky a uvidíte, zda Vaše bolest zmizí.
Trans tuky a rostlinné oleje
Na povrch se dostávají i informace, že trans tuky, které jsou v rostlinných olejích, způsobují onemocnění srdce a také záněty kloubů. Proto bychom se měli vyvarovat slunečnicovým, sójovým, řepkovým i kukuřičným olejům. Naopak se velmi doporučuje při problémech s klouby zařadit do našeho jídelníčku dýňové semínka, avokádo, ořechy a lněné semínka. 
 
Takže záleží jen na Vás, kterou variantu vyzkoušíte jako první. Já osobně si to neumím představit bez rajčat, takže tuto variantu nechám až na posledy. Každý z nás v dnešní době hledá jednotný a jasně daný pokyn, jak a co má dělat v dané situaci, která se mu nelíbí, nevyhovuje mu nebo se s ní snaží něco dělat.. Ale každý jsme originál a proto je důležité, abychom k sobě takto taky přistupovali. Proto se tvoří více názorů na věc, více tipů a rad, abychom si každý mohli vyzkoušet a vybrat to, co nám a našemu tělu prostě nejvíc sedí! Tak je do toho!

Asi každý z nás jsme občas zažili ztuhlé klouby nebo jejich bolest při určitém pohybu. Je čas, abychom to přestali ignorovat a začali s tím něco dělat! V situacích jako je náročný tréning nebo rekonvalescence po zranění je bolest „normální“. Co se ale týká bolesti, která může být způsobená například zánětem v těle, s tím už něco dělat určitě můžeme. Mám pro Vás pár tipů na suroviny, které by bylo dobré v takových případech omezit:

Cukr

Cukr je velkým lákadlem pro mnohé z nás. Kdo by si nedal kousek čokolády, zmrzku nebo oblíbený dortík. Při velké konzumaci je však cukr Cukrvelmi návykový a přispívá k cukrovce či obezitě. Dle dostupných studií se náš organismus snaží zpracovat cukry, tím se zvyšuje hladina AGE, čímž nám vzniká zánět a oxidační stres. Proto bychom měli snížit přísun sladkostí, ovocných šťáv a bonbonů, to by nám mohlo jako první krok k odbourání bolesti kloubů opravdu pomoci.

Lepek a rafinované sacharidy

Mouky a rafinované sacharidy se v našem těle zpracovávají stejným způsobem jako výše zmiňovaný cukr. A proto se doporučuje, abychom více baštili semínka, fazole a ořechy.

Některá zelenina

Pokud máte problémy s klouby, tak i přes všechny naučené návyky je občas vzhledem k okolnostem potřeba je změnit. Při těchto problémech se nedoporučuje baštit papriku, lilky, brambory a ani rajčata. Tuto zeleninu bychom měli zkusit vysadit na 3 týdny, abychom poznali, zda je problém právě v těchto surovinách. Kolikrát by mohla pomoct jen tepelná úprava.

Mléčné výrobky

V poslední době čím dál tím více lidí vysazuje ze svého jídelníčku mléčné výrobky, kvůli špatnému trávení mléčných cukrů nebo nesnášenlivosti laktózy. V tomto případu se taky doporučuje experimentovat. Zkuste na pár týdnu vysadit mléčné výrobky a uvidíte, zda Vaše bolest zmizí.

Trans tuky a rostlinné oleje

Na povrch se dostávají i informace, že trans tuky, které jsou v rostlinných olejích, způsobují onemocnění srdce a také záněty kloubů. Proto bychom se měli vyvarovat slunečnicovým, sójovým, řepkovým i kukuřičným olejům. Naopak se velmi doporučuje při problémech s klouby zařadit do našeho jídelníčku dýňové semínka, avokádo, ořechy a lněná semínka.

Takže záleží jen na Vás, kterou variantu vyzkoušíte jako první. Já osobně si to neumím představit bez rajčat, takže tuto variantu nechám až na posledy. Každý z nás v dnešní době hledá jednotný a jasně daný pokyn, jak a co má dělat v dané situaci, která se mu nelíbí, nevyhovuje mu nebo se s ní snaží něco dělat.. Ale každý jsme originál a proto je důležité, abychom k sobě takto taky přistupovali. Proto se tvoří více názorů na věc, více tipů a rad, abychom si každý mohli vyzkoušet a vybrat to, co nám a našemu tělu prostě nejvíc sedí! Tak je do toho!

Zdroj: HARERA:cz

Články superpotraviny

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...

Zázračný maralí kořen

18.09.2017 15:56
Maralí kořen nebo také jinak přezdívaný jako sibiřský ženšen dorůstá do výšky 2 metry. Podobá se bodláku, který má kulaté fialové květy. Původem je z Ruska. Maralí kořen je skvělý pro zvýšení psychické a fyzické odolnosti, která odstraňuje chronickou únavu. Velmi se doporučuje při doléčení...

Maca paruánská, peruánská viagra

18.09.2017 14:43
Maca peruánská je andská rostlina, která se pěstuje ve více barvách (kořen) a má příjemnou chuť i vůni. Tento kořen můžeme baštit surový, v tobolkách nebo v prášku. Hlíza, která je v kořenu obsahuje jód, fosfor, zinek, železo a vitamín B1, B2, C, E a také vápník. Dle dostupných...

Jak lépe vstřebávat hořčík?

18.09.2017 14:28
Pomocník jménem Epsomská sůl! Letos se o  Epsomské soli  začalo hodně mluvit, vyhledává ji daleko více lidí a doma začíná být nutností. Proč? Co to vlastně je a k čemu je dobrá? Jsou i nějaké rizika? Ve stručnosti jsem pro Vás sepsala to nejdůležitější. Co to tedy Epsomská sůl...

Jak zmrazit sklizenou zeleninu?

07.09.2017 08:12
zmrazení je pro většinu z nás nejlednodušší způsob uchovávání sklizené úrody. Na rozdíl od nakládání či mrazení to zvládne každý. Zmrazit můžeme v podstatě cokoliv, houby, zeleninu ovoce, důležité je, aby plody byli v co nejvyšší kvalitě, nepoškozené, nepřezrálé a dobře umyté. Postup...

I superpotraviny mohou škodit

30.08.2017 20:25
Pokud rádi konzumujete superpotraviny, pozorně si přečtěte několik informací.. Poslední dobou popularita superpotravin kulminuje, mají zkrátka tu nejlepší pověst. Mají spostu pozitivní účinků na zdraví, udajně zabraňují rakovině, pomáhají při hubnutí, podporují imunitní systém a dokonce...

Suroviny které můžete skladovat dlouhé roky

30.08.2017 12:36
Věděli jste, že některé potraviny, které skladujeme doma, vás mohou přežít? Díky velké trvanlivosti by je totiž mohly bez obtíží za desítky let jíst vaše děti. Dle serveru CNN bylo vedeno nekolik surovin, které mají dlouhou tvanlikost a některé vás mohou klidně i několikanásobně přežít.....

Základní informace o jódu

17.08.2017 20:40
Jód je základní stopový prvek, který je nezbytný pro normální růst a vývoj. Přibližně 60% jódu v lidském těle je uloženo ve štítné žláze. Jeho přínos pro zdraví je správné fungování štítné žlázy, která vylučuje thyroidní hormony, které řídí základní metabolismus těla. Ve skutečnosti bez jódu...

Poznáte všetky účinky mrkvy?

16.08.2017 22:55
zdravotné prínosy mrkvy sú veľmi široké, pôsobí pozitívne na zníženie hladiny cholesterolu, ako prevencia infarktu, odvrátenie určitých druhov rakoviny, zlepšenie zraku a zníženie príznakov predčasného starnutia. Ďalej mrkva podporuje zdravie pokožky, posilňuje imunitný systém, zlepšuje trávenie,...
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>