Zelené potraviny

22.09.2017 22:41

Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu Zelený ječmenopravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už dnešní strava neposkytuje v potřebném množství. Zelené potraviny díky svému složení dokáží náš organismus zasytit a dodat mu regenerační efekt. Zelené potraviny neobsahují lepek. Pokud jsou zelené potraviny opravdu kvalitní, dokáží přirozeně posilovat imunitu našeho organismu. Jak ale poznáme kvalitní zelenou potravinu? Podmínkou je, aby tyto přírodní postupy pěstování byly bez jakékoliv chemie a hnojiv.

Zelené potraviny a zavedení do praxe?

  • První otázka, která by Vás mohla napadnout je: Nevadí kombinace léků a zelených potravin?

Nevadí. Jen se doporučuje, aby se léky braly s hodinovým odstupem od těchto potravinových doplňků. A to proto, aby zelené potraviny nesnižovali vzhledem ke svým očistným vlastnostem účinnost léků.

  • Druhá otázka, která by se mohla naskytnou: Mohu pít alkohol?

Ano. Ale je dobré vědět, že chlorella má očistné vlastnosti a díky tomu může náš překyselený žaludek po večírku „srovnat“. Pokud ale zelené potraviny bereme například pro podporu imunity, je dobré se „náročným“ večírkům vyhnout, aby zelené potraviny nevynaložili veškerou sílu na odstraňování těchto potíží a nikoliv potížím zdravotním. Proto se alkohol v tomto období doporučuje s rozumem.

  • A třetí otázka: Můžu zelené potraviny, když jsem těhotná/kojím?

Těhotným ženám, se doporučuje prokonzultovat kombinaci chrolelly, mladého ječmenu a spiruliny s lékařem. Pro kojící ženy jsou dle dostupných informací zelené potraviny velmi dobré, jelikož zlepšují kvalitu mateřského mléka. Čištění těla, které v tomto procesu spolu se zelenými potravinami probíhá, jde přes stolici a ledviny, takže plodu se úplně vyhne. Pro období těhotenství se doporučuje ječmen, jelikož obsahuje vitamin A, kyselinu listovou a betakaroten, který je v těhotenství důležitý. Díky jeho užívání by se mělo předejít těhotenské cukrovce, těhotenské zácpě a také hojení.

A závěrem?

Určitě Vás také zajímá, jak se v zeleným superpotravinách zorientovat a jak rozlišit, na co které opravdu jsou? Pár slov k jednotlivým potravinám:

Chlorella 

je vhodná pro očistu organismu, pomáhá obnovit střevní mikroflóru, je skvělá pro vyčištění těla a vyloučení toxinů z těla – např. po lécích, dlouhodobé léčbě apod.

Zelený ječmen

potřebujete povzbudit organismus a zlepšit spánek? Ječmen je to pravé! Pomáhá doplnit našemu tělu potřebné aminokyseliny a také enzymy.

Spirulina

doporučuje se pro zlepšení imunity, budování svalové hmoty a v poslední řadě je vhodná i pro hubnutí. Je zdrojem vitamínu B12, B6 a B9 a pomáhá snižovat hladinu homocysteinu.

Moringa

je zdrojem proteinů, podporuje metabolismus, je vhodná jako prevence různých druhů rakoviny a je také zdrojem omega 3 mastných kyselin. 

Ječmen tedy do těla dodává potřebné látky, které mu chybí a chlorella z těla ty špatné látky zase odvádí. Proto je dobré si určit, co opravdu od zelených potravin očekáváte. Ječmen najdeme pouze ve formě prášku, jelikož se tak nejlépe vstřebává do těla. Proto se doporučuje ječmen smíchat s ledovou vodu a pít jako drink. Pokud jste příznivcem smoothie jako já, tak si do drinku můžete přidat i červenou řepu nebo mrkev například. Záleží jen na Vás.

Články superpotraviny

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...

Zázračný maralí kořen

18.09.2017 15:56
Maralí kořen nebo také jinak přezdívaný jako sibiřský ženšen dorůstá do výšky 2 metry. Podobá se bodláku, který má kulaté fialové květy. Původem je z Ruska. Maralí kořen je skvělý pro zvýšení psychické a fyzické odolnosti, která odstraňuje chronickou únavu. Velmi se doporučuje při doléčení...

Maca paruánská, peruánská viagra

18.09.2017 14:43
Maca peruánská je andská rostlina, která se pěstuje ve více barvách (kořen) a má příjemnou chuť i vůni. Tento kořen můžeme baštit surový, v tobolkách nebo v prášku. Hlíza, která je v kořenu obsahuje jód, fosfor, zinek, železo a vitamín B1, B2, C, E a také vápník. Dle dostupných...

Jak lépe vstřebávat hořčík?

18.09.2017 14:28
Pomocník jménem Epsomská sůl! Letos se o  Epsomské soli  začalo hodně mluvit, vyhledává ji daleko více lidí a doma začíná být nutností. Proč? Co to vlastně je a k čemu je dobrá? Jsou i nějaké rizika? Ve stručnosti jsem pro Vás sepsala to nejdůležitější. Co to tedy Epsomská sůl...

Jak zmrazit sklizenou zeleninu?

07.09.2017 08:12
zmrazení je pro většinu z nás nejlednodušší způsob uchovávání sklizené úrody. Na rozdíl od nakládání či mrazení to zvládne každý. Zmrazit můžeme v podstatě cokoliv, houby, zeleninu ovoce, důležité je, aby plody byli v co nejvyšší kvalitě, nepoškozené, nepřezrálé a dobře umyté. Postup...

I superpotraviny mohou škodit

30.08.2017 20:25
Pokud rádi konzumujete superpotraviny, pozorně si přečtěte několik informací.. Poslední dobou popularita superpotravin kulminuje, mají zkrátka tu nejlepší pověst. Mají spostu pozitivní účinků na zdraví, udajně zabraňují rakovině, pomáhají při hubnutí, podporují imunitní systém a dokonce...

Suroviny které můžete skladovat dlouhé roky

30.08.2017 12:36
Věděli jste, že některé potraviny, které skladujeme doma, vás mohou přežít? Díky velké trvanlivosti by je totiž mohly bez obtíží za desítky let jíst vaše děti. Dle serveru CNN bylo vedeno nekolik surovin, které mají dlouhou tvanlikost a některé vás mohou klidně i několikanásobně přežít.....

Základní informace o jódu

17.08.2017 20:40
Jód je základní stopový prvek, který je nezbytný pro normální růst a vývoj. Přibližně 60% jódu v lidském těle je uloženo ve štítné žláze. Jeho přínos pro zdraví je správné fungování štítné žlázy, která vylučuje thyroidní hormony, které řídí základní metabolismus těla. Ve skutečnosti bez jódu...

Poznáte všetky účinky mrkvy?

16.08.2017 22:55
zdravotné prínosy mrkvy sú veľmi široké, pôsobí pozitívne na zníženie hladiny cholesterolu, ako prevencia infarktu, odvrátenie určitých druhov rakoviny, zlepšenie zraku a zníženie príznakov predčasného starnutia. Ďalej mrkva podporuje zdravie pokožky, posilňuje imunitný systém, zlepšuje trávenie,...
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>