Přírodní protibiotika

Jedna z největších výzev, kterým čelí současná medicína, je zvyšující se odolnost baktérií na farmaceutická protibiotika. Situace je již tak vážná, že ani nová speciální antibiotika na některé patogenní baktérie nejsou účinná.

Seznam přírodních protibiotik:

Pravidelné konzumace zázvoru, kurkumy a skořice působí jako prevence proti baktériím a zánětům. U nás můžeme kombinovat česnek, cibuli a křen z domácí zahrádky.

30 bylin, které můžete použít při nachlazení a chřipce

Přírodní antibiotika

Smoothie pro posílení imunity

20.05.2017 20:44
Potřebné ingredience pro 2 osoby (2 x 200ml) dáme do vysokootáčkového mixéru a rozmixujeme  2 dcl 100% jablkového džusu 1 oloupaný banán 1 menší syrová nakrájená oloupaná červená řepa 1 mrkev 1 zelené jablko 100 g mražených malin (mohou být i lyolizované, nebo borůvky, jahody,...

Fungují tradiční antibiotika?

25.02.2017 22:39
Tradiční antibiotika, která lékaři používají k boji se škodlivými bakteriemi, postupně ztrácejí svou účinnost, a tak je třeba zaměřit pozornost novým směrem. Do roku 2050 si odolné bakterie po světě mohou vyžádat až 10 miliónů obětí a vědci varují, že medicína by se tím mohla...

Ako dostať organizmus po antibiotikách späť do rovnováhy?

07.02.2016 12:21
Probiotiká - nástroj na rovnováhu v črevách Antibiotiká svojím pôsobením zabíjajú aj "dobré" baktérie, ktoré žijú v našich črevách a pomáhajú nám rozkladať a spracovávať potravu. Bez ich pôsobenie nemôže naše trávenie správne fungovať. Tieto dobré baktérie doplníte pomocou probiotík, ktoré...

Brusinky-brusnice

17.08.2014 19:14
Brusnice ( brusinky ) sú najlepšie prírodné antibiotiká Mnohé laboratórne pripravovaná antibiotiká prestávajú byť účinné. Príroda však ponúka veľmi účinný všeliek, ktorým sú plody brusnice brusnice. Tyhle bobule dokážu liečiť infekciu obličiek, zápal žalúdka aj zubný kaz. Proti brusniciam nedokáže...

Články

Zelenina zdravě – zahoďte ampulky s vitamíny

07.12.2015 09:53
Proč jíst zeleninu: významný zdroj minerálních látek ( oproti ovoci výrazně ) a vitaminů ( beta-karoten, vitaminy A, E, C a selen ) antioxidanty, podporující imunitní systém, které brání naše buňky před volnými radikály a před stárnutím a poškozením (pouze v syrové...

Pravda o vápníku

15.11.2015 11:55
Všichni už po generace slýcháme, jak musíme dodávat tělu vápník, protože se nám bez něj budou lámat kosti a že naše pravidelná sklenice mléka všechno napraví. Po této radě, musí ovšem ti, kteří trpí alergií na laktózu, běhat po světě neustále v sádře. Máme tady pár zajímavých informací, kde...

Chia oil

14.11.2015 00:01
Olej z chia semínek pro péči o pleť Chia olej stabilizuje mastnou pleť, díky obsahu Zinku a vitaminů skupiny B pomáhá s infekcemi, zvyšuje pružnost pokožky a tak brání vzniku jizev a snížuje zarudnutí. Chia olej je též vhodný pro suchou a popraskanou kůži., neboť vytváří bariéru,...

Pozor, zabiják cukr

22.10.2015 23:17
Je cukr toxický? To je, když si uvědomíte, že naše průměrná spotřeba cukru je asi 22 lžiček denně. American Heart Association uvádí, že   naše přetížení cukrem často pramení z těžko odhalitelných skrytých přidaných cukrů, které ovlivňují naše tělo nejrůznějšími způsoby. Podívejme se...

Jak zabránit intoxikaci a odstartovat detoxikaci

21.09.2015 22:26
Proto, abychom se cítili zdraví plni energie a žili plnohodnotný život opravdu musíme upravit naše stravovací návyky. Chceme - li vyčistit své tělo od toxinů, je potřeba nejen odstranit škodliviny, které jsme již do svého těla nastřádali, ale i zabránit dalšímu zanášení těla: Sledováním „éček“,...

Káva s mlékem???

21.09.2015 22:08
Kávu s mlékem nebo bez.... I když některé věci dlouho víme nebo alespoň tušíme, máme neustále tendence o nich pochybovat alespoň do doby, než nám to vysvětlí někdo věrohodný. Závěr výzkumu primáře MUDr. Jan Milánka: Kombinace černé kávy a tuku z mléka nebo smetany na celé naše tělo nepůsobí...

Vyzkoušejte ořechy a kakao

20.09.2015 21:35
Dáme si ořechy a kakao Zdravím a vítám všechny, kdo jsou na cestě za zdravím, a to nejen jídlem, ale i třeba trochou humoru a nadhledu. Nejprve se v krátkosti představím, ať víte, s kým si budete povídat. Pár slov o mě... Jmenuji se Jana a jsem normální a to slovo podtrhuji, máma od dvou dětí,...

Green food

16.09.2015 00:12
Zelené potraviny, green food Mezi nejznámější superfood patří zelený ječmen a chlorela.  Zelené potraviny dodávají  živiny, vitaminy, minerály a antioxidanty v přirozené podobě, které bohužel už současná strava nenabízí v dostatečném množství.  Opravdu kvalitní zelené potraviny...

Přepuštěné máslo z Indie

16.09.2015 00:03
Ghí – přepuštěné máslo Jako superpotravinu s výraznými účinky na zdraví označují odborníci na výživu Ghí. Přečištěné či přepuštěné máslo voní jako máslo, chutná jako máslo, na rozdíl od másla ale obsahuje jiné vlastnosti. „Nepřepaluje se, neobsahuje žádnou mléčnou bílkovinu, nemusí se chladit a...

Jak uchovat syrové ovoce a zeleninu

07.08.2015 19:10
LEDOVÉ ZDRAVÍ V horkých dnech přijde vhod něco studeného. Co můžeme udělat pro své zdraví? Mražené ovoce i zelenina si uchovávají stejné množství vitamínů a výživných látek jako čerstvé. Jen je musíte správně zmrazit. Jako nejšetrnější metoda se uvádí mrazení šokem, kdy v krátké době...
1 | 2 | 3 | 4 >>

Diskusní téma: Přírodní antibiotika

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Víte co to je oil pulling?

07.01.2018 12:24
Oil pulling (mlgání) je vlastně převalování oleje v ústech, který má původ v již v ajurvédě. Jde o přírodní čištění a detoxikaci zubů a dásní. Na oil pulling můžeme použít kvalitní panenský olej (sezamový, kokosový, olivový, slunečnicový) 1-2 lžičky, který převalujeme v ústech po dobu cca 20min....

Je tu období chřipek, bylinková pomoc při bolestech v krku

05.01.2018 22:58
Léčivé bylinky obsahují celou řádku účinných látek, které si je také vyrábějí ke své vlastní ochraně. Jejich schopností a učinků odedávna využíváme i my. Bylinky mohou při nachlazení, kašli, zahlenění  a rýmě velmi ulevit a napomoci uzdravení. tipy na teplé čaje v zimním období herbář...

Máte dostatek vlákniny ve stravě?

15.11.2017 10:46
Vysoký obsah vlákniny ve stravě hraje významnou roli pro celý organismus, prospívá například v předcházení chronických chorob jako je diabetes mellitus, kardiovaskulární choroby a některé typy karcinomů. Vlákninu v potravinách tvoří zbytky buněčných stěn rostlin, které jsou odolné...

Jídelníček pro dlouhověkost

14.11.2017 22:31
níže Vám uvádíme seznam potravin a výživných látek, které podporují anti aging. Dokáží také ochránit srdce, snížit cholesterol abýt prevenci při diabetu. Kromě těchto potravin, které vyživí organismus, je také důležité myslet na dostatečný pitný režim (cca 1-2 litry vody), dostatek pohybu v přírodě...

Jídelníček odolnosti organismu

08.11.2017 21:39
správnou funkc systému obranyschopnosti můžeme cíleně ovlivnit také vhodnou stravou. Níže je uveden seznam tipů na obranyschopnost organismu a posilující jídelníček. Důležité je pamatovat na pravidelný pitný režim, pokud je to možné používejte pramenitou vodu a na zahřátí bylinkové čaje. Ideální...

Teplý čaj - přichází zima

03.11.2017 17:38
čaj patří mezi nejlepší způsoby, jak prohřát organismus a současně získat výživné látky pro tělo právě v zimním období, kdy je hodně chřipek, rýmy a nachlazení. Bylinkový čaj může posílit náš imunitní systém a může předejít prochladnutí. Cibulový čaj Čaj z cibule je přitom lahodným a...

Pokud nejíte maso, jak nahradit chybějící proteiny?

30.10.2017 17:54
Podle zjištění vědců má převžující příjem živočišných bílkovin vliv na vyšší riziko úmrtí. Naopak při zvýšeném příjmu zeleniny, která je plná proteinů (nejlépe kompletních proteinů), se zase zvyšuje pravděpodobnost, že ve stáří zůstaneme zdraví, a dožijete se vyššího věku. Zvýšenou komzumací...

Jak vyrobit víno nebo pálenku z domácího ovoce?

25.10.2017 17:15
pálenku z ovocného kvasu mohou vyrábět pouze certifikovaní výrobci, tzv. pěstitelské pálenice, ostatním to zakazuje zákon. Pálenka z přebytečného ovoce na zahradě Přírodní cukry obsažené v ovoci na alkohol promění ušlechtilé mikroorganismy, kvasinky. Cukerný roztok z ovoce (rmut)...

Jak snížit vysoký cholesterol?

24.10.2017 22:46
Co je cholesterol? Je druh lipidu, který tvoří velkou část buněčných membrán. V těle se váže na lipoproteiny a ty ho krví transportují do buněk. Cholesterol dělíme na dva druhy: "zdravý" HDL cholesterol (high density lipoproteins) "škodlivý" LDL cholesterolu (low density lipoproteins) - zvyšuje...

Jak posílit své kosti?

22.10.2017 01:05
Trpíte častým pálením žáhy nebo oceníte přísun vápníku do kostí? Na obojí využijte přírodní zdroj vápníku, který doposud pravidelně vyhazujete. Mluvíme o vaječných skořápkách. Rozhodně ale doporučujeme použít na přípravu domácí vajíčka, a když kupovaná, tak z bio chovu – určitě z...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>