Voda

lidské tělo obsahuje cca 70% - 90% vody. Dostatečná hydratace organismu je jednou z klíčových podmínek pro zdravé tělo. Voda reguluje hladinuVoda cholesterolu v těle (ředí krev, cévy jsou pružnější - nezraňuje je tzv.lepkavá hustá krev) a mění jeho pH. Voda je také nosič informace (můžeme porovnat pramenitou vodu s vodou balenou).
  • hustota vody se při minusových teplotách zvyšuje a při plusových naopak zmenšuje (u jiných kapalin je to naopak) - molekulové vazby
  • rozlišují se čtyři skupenství vody – pevné, kapalné, plynné a plazmatické
  • u vody není chemické složení, ale její struktura (skupiny molekul- klastry)
  • tělo člověka obsahuje 70% -90% vody v závislosti na vzrůstu, v mozku cca 85%
  • vodu přijímáme i kůží cca 1l litr za den (sprchování, koupání
  • bez vody na zemi nemůže existovat život
  • těžká voda Deutérium D2O
  • sladká voda tvoří pouze 0,5% veškeré vody na zemi
  • díky nedostatku vody umírá každoročně až 5 milionů lidí každý rok, tj až 10x více než kolik lidí umře ve válkách

Druhy vody v přírodě:

  • březová míza (voda) - jarní elixír plný minerálů
  • kokosová voda
  • šungitová voda - připravuje se s využitím šungitové drti či šungitové pyramidy
  • pramenitá přírodní voda ze studánky (s obsahem minerálů)
  • dešťová voda (tzv. měkká voda)
  • kapky rosy (kapky se sbírali tak, že se položilo plátno na trávu, po chvíli nasálo tyto kapky a pak se ždímalo)
  • okurková voda
  • sníh a sněhové vločky
  • kondenzovaná voda z rostlin a mladých stromků-např. bříza (pomocí igelitového sáčku)
  • ranní rosa
  • zázvorová voda
  • zelná voda

Jak působí a pomáhá čistá voda (pramenitá nebo z vodovodu)?

  • harmonizuje pH v těle
  • alkalizátor v těle
  • při diabetu
  • astma
  • hypertenze
  • imunitní systém
  • močové kameny
  • hydratuje také pokožku (udržuje vláčnou, pružnou pokožku bez vrásek)
  • udržuje metabolické funkce
  • udržuje řídkou krev

Jaké výhody a nevýhody má teplá voda?

  • nečistoty se lépe rozpouštějí v teplé vodě (na pití není vhodná teplá voda z kohoutku, raději si ji ohřejte v konvici)
  • horká voda působí negativně na rty a sliznice úst a jícnu (znáte to, když pijete horký čaj a nedáváte pozor...spálíte si jazyk)
  • teplá voda snižuje koncentraci a rozptyluje nás
  • zvýšený příjem teplé vody před spánkem narušuje zdravý spánek (nutné buzení a odchod na toaletu)
  • časté popíjení horké vody poškozuje funkci ledvin
  • horká voda způsobuje dušnost a bolest hlavy
Tradiční čínská medicína a ayurvéda doporučují pití horké vody na lačný žaludek, přináší mnoho výhod, např. detoxikace orgánů, podpora látkové výměny, urychlení metabolismu či zpomalení procesu stárnutí. Úsudek si musí udělat každý sám a získat vlastní zkušenost, co vám prospívá a co škodí..
Ranní nápoj s kurkumou: do teplé vody vymačkáme 1/2 citrónu a přidáme čajovou lžičku kurkumy, případně špetku pepře zamíchat a vypít. Kromě toho, že jste si právě připravili antioxidant, můžete se těšit i z dalších věcí. Místo pepře můžeme přidatmed se skořicí.
  • platí, že teplá voda usnadňuje tělu absorbovat živiny účinněji
  • pití této čiré tekutiny na prázdný žaludek napomáhá trávení a odstraňování toxinů
  • brání překyselení organismu, snížuje riziko vzniku rakoviny

Anomálie vody ( dle vědců je jejich 66)

  • hustota vody se při minusových teplotách zvyšuje a při plusových naopak zmenšuje (u jiných kapalin je to naopak) - mohou za to molekulové vazby
  • voda má schopnost ukládat informace
  • řezání tvrdých materiálů tlakovou vodou (rychlost 4 machy, tlak 600atm), přesný řez, nestupí se, není ji potřeba chladit
  • vodu lze zastavit pouze vodou
  • voda je nestlačitelná
  • voda, která se mění při změně skupenství na páru se rozjíná až 1600x - následně ji můžeme přeměnit na pohyb
  • ohřívání vody pomocí rázové vlny (rotor s otvory je téměř těsně v tubusu, v mezeře je voda, rotor se roztácí a vytváří páru) účinnost je více jak 100%
  • anomálie vody mezi čtyřiceti a šedesáti stupni Celsia - „nestandardní“ změny stavů vody a na nich závislé původně neočekávané vlastností
  • pomocí vody se dobýval kámen (v léte se dřevěné klíny zaražené do kamene polévaly vodou v zimě v době mrazů se do puklin ve skalách nalévala voda, voda zvýšila zvýší objem a může vytvořit tlak až 400 atm)
  • voda má vysoké povrchové napětí
  • nejsilnější rozpouštědlo planety
  • není známo jakým způsobem putuje voda vysoko do korun stromů
  • voda má paměť - paměťové medium(voda zaznamenává co se v jejím okolí děje - vše co vidí, slyší, cítí atd...) - klastry (mají cca 400 000 informačních panelů) umožňují vepsání informací do vody (mozek obsahuje cca 85% vody)
  • pokud máme vodu ve stříbrných nádobách, vytváříme z ní přírodní antibiotikum (ničí mikroby v těle, používá se v Iráku a Afganistánu armádou USA)
  • lidské emoce dokážou silně ovlivnit strukturu a vlastnosti vody (Prof. Korotkov, Dr.Emoto)
  • pozivně strukturovaná voda má vliv na zrání, velikost úrody, obsah minerálů a vitamínů a potřebujeme ji až o 20% mémě
  • ve vodovodních potrubích se voda tzv. "defermuje" - narušuje se její DNA a ztrácí energii, ale naopak ji bere - je tzv. mrtvá
  • zmrazené krystaly vody pozitivně strukturované fotografované Dr. Emotem měli tvar 6 cípé hvězdy nebo 6 úhelníku s fraktály
  • nejvyšší hustota vody je při +4 stupních celsia
  • jezero zamrzá od hladiny ke dnu a ne naopak
  • žádně dvě sněhové vločky nejsou stejné - jsou jedinečné (Masaro Emoto)
  • tzv. kyselé deště obsahují oxid siřičitý z elektráren průmyslu a automobilové dopravy
  • semínka moringy dokáží vyčistit vodu, nebo pokud dáme znečištěnou vodu na slunce min. na 24 hodin zničí baktérie

Granderova voda - revitalizovaná voda

Otrávená voda pesticidy

  • limity jsou až 100x překračovány v podzemních vodách
  • více

Harmonozace a čištění vody

Diskusní téma: Voda

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Voda

Kdy pít vodu?

17.09.2017 20:47
1. Voda před jídlem Před jídlem se klidně napijte, ale nepřehánějte to s velkým množstvím vody bezprostředně před tím, než se do jídla pustíte. Vhodnou volbou je neperlivá či jemně perlivá voda, která podmiňuje vznik endogenního enzymu, který se tvoří v pankreatu a ve slinách a rozkládá škrob na...

Globální trendy do roku 2030

09.09.2017 20:44
Studie z roku 2012 předvídá, co se stane do roku 2030 awa_globalni_trendy_2030_z_ listopadu_2012.pdf (24232975)

Cyklus srážek

01.07.2017 22:45
Viktor Schauberger se narodil  v  roce 1885 v Holzschlagu, a po studiu na lesnické škole byl v roce 1911 přijat do služby na knížecí Schaumbursko-lippské lesní správě ve Steyrlingu. K & K - kapieren und kopieren - pochopit a napodobit. bez zdravého lesa...

Diskusní téma: Voda

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Tipy jak vylepšit zdravou výživu o superpotraviny

30.09.2017 22:57
Dokonce i superpotraviny potřebují vaši podporu, aby se dostaly do jídelníčku. Jednoduché změny mohou obohatit vaše jídelní chody a prospějí vašemu zdraví. Použijte na přípravu smoothie místo mléka řecký jogurt řecký jogurt má větší obsah proteinů a má krémovější konzistenci než mléko má vyšší...

Vyzkoušejte tyto superpotraviny před příchodem zimy

29.09.2017 21:07
blíží se zima a je načase posílit Váš imunitní systém, protože s příchodem sychravých dnů můžete ulehnout s rýmou a kašlem, proto zvažte zařazení těchto superpotravin do svého jídelníčku před začátkem zimy. Prevence v podobě otužování a dostatku pohybu vám také velmi prospěje. Podle...

Jak připravit domácí netypické sirupy?

28.09.2017 20:56
Česnekový sirup s medem potřebujeme osm oloupaných a prolisovaných stroužků kvalitního česneku, které přidáme do 200 ml jablečného octa a 200 ml medu. Vše důkladně smícháme dohromady a mixujte až se sirup spojí. Následně můžeme vyrobený sirup přelít do uzavíratelné sklenice prevenci proti...

5 kroků, jak snížit chuť na sladké

22.09.2017 23:15
Nevím jak vy, ale já a i mé kamarádky čas od času po obídku nebo večer bojujeme s chutěmi na sladké. Proto jsem se rozhodla najít způsob, jak těmto přibíracím taktikám zabránit. A našla jsem! Mám pro nás 5 kroků, jak se těmto chutím postavit. Více bílkovin ve stravě Proteiny jsou pomocníci,...

Výhody zdravého jídelníčku

22.09.2017 23:06
Vždy, když chceme změnit svoje stravování, je to pro nás těžká volba. Každý víme, jak je obtížné na rodinných oslavách a letních grilovačkách udržet svůj jídelníček se zdravým podtextem.. Ale i přes tyto nástrahy je důležité myslet na to, co nám zdravá strana přinese a jak se to projeví na našem...

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...

Zázračný maralí kořen

18.09.2017 15:56
Maralí kořen nebo také jinak přezdívaný jako sibiřský ženšen dorůstá do výšky 2 metry. Podobá se bodláku, který má kulaté fialové květy. Původem je z Ruska. Maralí kořen je skvělý pro zvýšení psychické a fyzické odolnosti, která odstraňuje chronickou únavu. Velmi se doporučuje při doléčení...

Maca paruánská, peruánská viagra

18.09.2017 14:43
Maca peruánská je andská rostlina, která se pěstuje ve více barvách (kořen) a má příjemnou chuť i vůni. Tento kořen můžeme baštit surový, v tobolkách nebo v prášku. Hlíza, která je v kořenu obsahuje jód, fosfor, zinek, železo a vitamín B1, B2, C, E a také vápník. Dle dostupných...

Jak lépe vstřebávat hořčík?

18.09.2017 14:28
Pomocník jménem Epsomská sůl! Letos se o  Epsomské soli  začalo hodně mluvit, vyhledává ji daleko více lidí a doma začíná být nutností. Proč? Co to vlastně je a k čemu je dobrá? Jsou i nějaké rizika? Ve stručnosti jsem pro Vás sepsala to nejdůležitější. Co to tedy Epsomská sůl...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>