Voda

lidské tělo obsahuje cca 70% - 90% vody. Dostatečná hydratace organismu je jednou z klíčových podmínek pro zdravé tělo. Voda reguluje hladinuVoda cholesterolu v těle (ředí krev, cévy jsou pružnější - nezraňuje je tzv.lepkavá hustá krev) a mění jeho pH. Voda je také nosič informace (můžeme porovnat pramenitou vodu s vodou balenou).
  • hustota vody se při minusových teplotách zvyšuje a při plusových naopak zmenšuje (u jiných kapalin je to naopak) - molekulové vazby
  • rozlišují se čtyři skupenství vody – pevné, kapalné, plynné a plazmatické
  • u vody není chemické složení, ale její struktura (skupiny molekul- klastry)
  • tělo člověka obsahuje 70% -90% vody v závislosti na vzrůstu, v mozku cca 85%
  • vodu přijímáme i kůží cca 1l litr za den (sprchování, koupání
  • bez vody na zemi nemůže existovat život
  • těžká voda Deutérium D2O
  • sladká voda tvoří pouze 0,5% veškeré vody na zemi
  • díky nedostatku vody umírá každoročně až 5 milionů lidí každý rok, tj až 10x více než kolik lidí umře ve válkách

Druhy vody v přírodě:

  • břez ová míza (voda) - jarní elixír plný minerálů
  • kokosov á voda
  • šungitová voda - připravuje se s využitím šungitové drti či šungitové pyramidy
  • pramenitá přírodní voda ze studánky (s obsahem minerálů)
  • dešťová voda (tzv. měkká voda)
  • kapky rosy (kapky se sbírali tak, že se položilo plátno na trávu, po chvíli nasálo tyto kapky a pak se ždímalo)
  • okurková voda
  • sníh a sněhové vločky
  • kondenzovaná voda z rostlin a mladých stromků-např. bříza (pomocí igelitového sáčku)
  • ranní rosa
  • zázvorová voda
  • zelná voda

Jak působí a pomáhá čistá voda (pramenitá nebo z vodovodu)?

  • harmonizuje pH v těle
  • alkalizátor v těle
  • při diabetu
  • astma
  • hypertenze
  • imunitní systém
  • močové kameny
  • hydratuje také pokožku (udržuje vláčnou, pružnou pokožku bez vrásek)
  • udržuje metabolické funkce
  • udržuje řídkou krev

Jaké výhody a nevýhody má teplá voda?

  • nečistoty se lépe rozpouštějí v teplé vodě (na pití není vhodná teplá voda z kohoutku, raději si ji ohřejte v konvici)
  • horká voda působí negativně na rty a sliznice úst a jícnu (znáte to, když pijete horký čaj a nedáváte pozor...spálíte si jazyk)
  • teplá voda snižuje koncentraci a rozptyluje nás
  • zvýšený příjem teplé vody před spánkem narušuje zdravý spánek (nutné buzení a odchod na toaletu)
  • časté popíjení horké vody poškozuje funkci ledvin
  • horká voda způsobuje dušnost a bolest hlavy
Tradiční čínská medicína a ayurvéda doporučují pití horké vody na lačný žaludek, přináší mnoho výhod, např. detoxikace orgánů, podpora látkové výměny, urychlení metabolismu či zpomalení procesu stárnutí. Úsudek si musí udělat každý sám a získat vlastní zkušenost, co vám prospívá a co škodí..
Ranní nápoj s kurkumou: do teplé vody vymačkáme 1/2 citrónu a přidáme čajovou lžičku kurkumy, případně špetku pepře zamíchat a vypít. Kromě toho, že jste si právě připravili antioxidant, můžete se těšit i z dalších věcí. Místo pepře můžeme přidatmed se skořicí.
  • platí, že teplá voda usnadňuje tělu absorbovat živiny účinněji
  • pití této čiré tekutiny na prázdný žaludek napomáhá trávení a odstraňování toxinů
  • brání překyselení organismu, snížuje riziko vzniku rakoviny

Anomálie vody ( dle vědců je jejich 66)

  • hustota vody se při minusových teplotách zvyšuje a při plusových naopak zmenšuje (u jiných kapalin je to naopak) - mohou za to molekulové vazby
  • voda má schopnost ukládat informace
  • řezání tvrdých materiálů tlakovou vodou (rychlost 4 machy, tlak 600atm), přesný řez, nestupí se, není ji potřeba chladit
  • vodu lze zastavit pouze vodou
  • voda je nestlačitelná
  • voda, která se mění při změně skupenství na páru se rozjíná až 1600x - následně ji můžeme přeměnit na pohyb
  • ohřívání vody pomocí rázové vlny (rotor s otvory je téměř těsně v tubusu, v mezeře je voda, rotor se roztácí a vytváří páru) účinnost je více jak 100%
  • anomálie vody mezi čtyřiceti a šedesáti stupni Celsia - „nestandardní“ změny stavů vody a na nich závislé původně neočekávané vlastností
  • pomocí vody se dobýval kámen (v léte se dřevěné klíny zaražené do kamene polévaly vodou v zimě v době mrazů se do puklin ve skalách nalévala voda, voda zvýšila zvýší objem a může vytvořit tlak až 400 atm)
  • voda má vysoké povrchové napětí
  • nejsilnější rozpouštědlo planety
  • není známo jakým způsobem putuje voda vysoko do korun stromů
  • voda má paměť - paměťové medium(voda zaznamenává co se v jejím okolí děje - vše co vidí, slyší, cítí atd...) - klastry (mají cca 400 000 informačních panelů) umožňují vepsání informací do vody (mozek obsahuje cca 85% vody)
  • pokud máme vodu ve stříbrných nádobách, vytváříme z ní přírodní antibiotikum (ničí mikroby v těle, používá se v Iráku a Afganistánu armádou USA)
  • lidské emoce dokážou silně ovlivnit strukturu a vlastnosti vody (Prof. Korotkov, Dr.Emoto)
  • pozivně strukturovaná voda má vliv na zrání, velikost úrody, obsah minerálů a vitamínů a potřebujeme ji až o 20% mémě
  • ve vodovodních potrubích se voda tzv. "defermuje" - narušuje se její DNA a ztrácí energii, ale naopak ji bere - je tzv. mrtvá
  • zmrazené krystaly vody pozitivně strukturované fotografované Dr. Emotem měli tvar 6 cípé hvězdy nebo 6 úhelníku s fraktály
  • nejvyšší hustota vody je při +4 stupních celsia
  • jezero zamrzá od hladiny ke dnu a ne naopak
  • žádně dvě sněhové vločky nejsou stejné - jsou jedinečné (Masaro Emoto)
  • tzv. kyselé deště obsahují oxid siřičitý z elektráren průmyslu a automobilové dopravy
  • semínka moringy dokáží vyčistit vodu, nebo pokud dáme znečištěnou vodu na slunce min. na 24 hodin zničí baktérie

Granderova voda - revitalizovaná voda

Otrávená voda pesticidy

  • limity jsou až 100x překračovány v podzemních vodách
  • více

Harmonozace a čištění vody

O vodě?

Diskusní téma: Voda

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Voda

Kdy pít vodu?

17.09.2017 20:47
1. Voda před jídlem Před jídlem se klidně napijte, ale nepřehánějte to s velkým množstvím vody bezprostředně před tím, než se do jídla pustíte. Vhodnou volbou je neperlivá či jemně perlivá voda, která podmiňuje vznik endogenního enzymu, který se tvoří v pankreatu a ve slinách a rozkládá škrob na...

Globální trendy do roku 2030

09.09.2017 20:44
Studie z roku 2012 předvídá, co se stane do roku 2030 awa_globalni_trendy_2030_z_ listopadu_2012.pdf (24232975)

Cyklus srážek

01.07.2017 22:45
Viktor Schauberger se narodil  v  roce 1885 v Holzschlagu, a po studiu na lesnické škole byl v roce 1911 přijat do služby na knížecí Schaumbursko-lippské lesní správě ve Steyrlingu. K & K - kapieren und kopieren - pochopit a napodobit. bez zdravého lesa...

Diskusní téma: Voda

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Umíte si udělat zlaté mléko?

13.10.2017 23:03
Zlaté mléko?? Co to je? Je tam zlato? Ne… pouze obsahuje zajímavé ingredience a má jednoduchou přípravu, za chvilku máte "zlaté mléko" na stole. Zlaté mléko má magický název díky superkoření, které se jmenunuje kurkuma. Tento kořen má typickou žlutou barvu, díky obsahu kurkuminu. Kurkuma má spoustu...

Máte bolavé klouby?

13.10.2017 22:49
Mám pro Vás pár tipů.. Asi každý z nás jsme občas zažili ztuhlé klouby nebo jejich bolest při určitém pohybu. Je čas, abychom to přestali ignorovat a začali s tím něco dělat! V situacích jako je náročný tréning nebo rekonvalescence po zranění je bolest „normální“. Co se ale týká bolesti, která...

Která zelenina je výživnější, pokud se uvaří?

12.10.2017 23:17
Nyní je velmi propagovaná tzv. RAW strava, která má základ v rostlinné stravě. Jsou však některé druhy ovoce a zeleniny, které mají více výživných látek, pokud se vaří než v syrovém stavu. Je silně vžitá představa, že proces vaření zničí většinu výživných látek. Podívejme se na ty u kterých to...

Tipy jak vylepšit zdravou výživu o superpotraviny

30.09.2017 22:57
Dokonce i superpotraviny potřebují vaši podporu, aby se dostaly do jídelníčku. Jednoduché změny mohou obohatit vaše jídelní chody a prospějí vašemu zdraví. Použijte na přípravu smoothie místo mléka řecký jogurt řecký jogurt má větší obsah proteinů a má krémovější konzistenci než mléko má vyšší...

Vyzkoušejte tyto superpotraviny před příchodem zimy

29.09.2017 21:07
blíží se zima a je načase posílit Váš imunitní systém, protože s příchodem sychravých dnů můžete ulehnout s rýmou a kašlem, proto zvažte zařazení těchto superpotravin do svého jídelníčku před začátkem zimy. Prevence v podobě otužování a dostatku pohybu vám také velmi prospěje. Podle...

Jak připravit domácí netypické sirupy?

28.09.2017 20:56
Česnekový sirup s medem potřebujeme osm oloupaných a prolisovaných stroužků kvalitního česneku, které přidáme do 200 ml jablečného octa a 200 ml medu. Vše důkladně smícháme dohromady a mixujte až se sirup spojí. Následně můžeme vyrobený sirup přelít do uzavíratelné sklenice prevenci proti...

5 kroků, jak snížit chuť na sladké

22.09.2017 23:15
Nevím jak vy, ale já a i mé kamarádky čas od času po obídku nebo večer bojujeme s chutěmi na sladké. Proto jsem se rozhodla najít způsob, jak těmto přibíracím taktikám zabránit. A našla jsem! Mám pro nás 5 kroků, jak se těmto chutím postavit. Více bílkovin ve stravě Proteiny jsou pomocníci,...

Výhody zdravého jídelníčku

22.09.2017 23:06
Vždy, když chceme změnit svoje stravování, je to pro nás těžká volba. Každý víme, jak je obtížné na rodinných oslavách a letních grilovačkách udržet svůj jídelníček se zdravým podtextem.. Ale i přes tyto nástrahy je důležité myslet na to, co nám zdravá strana přinese a jak se to projeví na našem...

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>