Výživoví poradci

Josef Bittner - výživový poradce a sportovní specialista

Kontakt : mobil 775 117 677, e-mail jb@vitalitybrno.cz, web: www.vitalitybrno.cz    45 let. Správné životosprávě a sportu se věnuji již více než 20 let.   V oblasti životosprávy se zaměřuji na sestavování individuálních jídelníčků : redukčních - pro snížení...

Lenka Bořutová

Výživové poradenství Brno Bc. Lenka Bořutová (Lukašíková) osobní trenér / Poradce pro výživu fitness-a-vyziva.cz

Bc. Renata Daubnerová

Bc. Renata Daubnerová Nutriční terapeut a sportovní dietolog, masér, lektor TRX, hoopingu a pilates. FITARIÁN - výživové poradenství a jídelníčky na míru! Tel. +420 732 904 047 info@fitarian.cz www.fitarian.cz

Výživoví poradci

Sacharidy neboli laicky cukry

16.11.2015 00:36
jsou významným zdrojem energie pro celý organizmus. Např. mozek „jede“ jen na sacharidy. Dělí se na jednoduché a složité. Jejich vstřebávání začíná už v ústech. Základní členění sacharidů: Jednoduché sacharidy neboli monosacharidy. Jejich vstřebávání nevyžaduje v organizmu žádné další štěpení,...

Tuky

16.11.2015 00:31
jsou největším zdrojem energie za stravy. Jsou hlavním zdrojem energie při vytrvalostní zátěži. Jsou pro nás nezbytné, protože jsou stavební komponentou biologických membrán, napomáhají využití vitaminů rozpustných v tucích, fungují jako izolace, ochraňují vnitřní orgány a spoluvytváří hormony....

Stavební kámen pro naše buňky - proteiny

16.11.2015 00:27
Bílkoviny/ proteiny jsou hlavním stavebním kamenem buněk, umožňují růst a vývoj orgánů, udržují a vytvářejí svalovou hmotu, vytváří hormony a enzymy a jsou součástí vazivových struktur. Při maximálním vyčerpání se mohou stát pro oganizmus krajním zdrojem energie. Jejich trávení začíná v žaludku a...

Trvale štíhlá postava - je to vůbec možné?

16.11.2015 00:24
Jak si udržet dlouhodobě svou váhu je jedním z velkých fenoménů dnešní doby. Rozhodně v tomto článku nemíním unavovat dalšími zaručenými recepty, jak zhubnout. Spíš bych se chtěl podělit o postřehy některých svých klientů. V první řadě bych chtěl říct, že zhubnout můžete jakkoliv, ale ne...

Diskusní téma: Výživoví poradci

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...

Zázračný maralí kořen

18.09.2017 15:56
Maralí kořen nebo také jinak přezdívaný jako sibiřský ženšen dorůstá do výšky 2 metry. Podobá se bodláku, který má kulaté fialové květy. Původem je z Ruska. Maralí kořen je skvělý pro zvýšení psychické a fyzické odolnosti, která odstraňuje chronickou únavu. Velmi se doporučuje při doléčení...

Maca paruánská, peruánská viagra

18.09.2017 14:43
Maca peruánská je andská rostlina, která se pěstuje ve více barvách (kořen) a má příjemnou chuť i vůni. Tento kořen můžeme baštit surový, v tobolkách nebo v prášku. Hlíza, která je v kořenu obsahuje jód, fosfor, zinek, železo a vitamín B1, B2, C, E a také vápník. Dle dostupných...

Jak lépe vstřebávat hořčík?

18.09.2017 14:28
Pomocník jménem Epsomská sůl! Letos se o  Epsomské soli  začalo hodně mluvit, vyhledává ji daleko více lidí a doma začíná být nutností. Proč? Co to vlastně je a k čemu je dobrá? Jsou i nějaké rizika? Ve stručnosti jsem pro Vás sepsala to nejdůležitější. Co to tedy Epsomská sůl...

Jak zmrazit sklizenou zeleninu?

07.09.2017 08:12
zmrazení je pro většinu z nás nejlednodušší způsob uchovávání sklizené úrody. Na rozdíl od nakládání či mrazení to zvládne každý. Zmrazit můžeme v podstatě cokoliv, houby, zeleninu ovoce, důležité je, aby plody byli v co nejvyšší kvalitě, nepoškozené, nepřezrálé a dobře umyté. Postup...

I superpotraviny mohou škodit

30.08.2017 20:25
Pokud rádi konzumujete superpotraviny, pozorně si přečtěte několik informací.. Poslední dobou popularita superpotravin kulminuje, mají zkrátka tu nejlepší pověst. Mají spostu pozitivní účinků na zdraví, udajně zabraňují rakovině, pomáhají při hubnutí, podporují imunitní systém a dokonce...

Suroviny které můžete skladovat dlouhé roky

30.08.2017 12:36
Věděli jste, že některé potraviny, které skladujeme doma, vás mohou přežít? Díky velké trvanlivosti by je totiž mohly bez obtíží za desítky let jíst vaše děti. Dle serveru CNN bylo vedeno nekolik surovin, které mají dlouhou tvanlikost a některé vás mohou klidně i několikanásobně přežít.....

Základní informace o jódu

17.08.2017 20:40
Jód je základní stopový prvek, který je nezbytný pro normální růst a vývoj. Přibližně 60% jódu v lidském těle je uloženo ve štítné žláze. Jeho přínos pro zdraví je správné fungování štítné žlázy, která vylučuje thyroidní hormony, které řídí základní metabolismus těla. Ve skutečnosti bez jódu...

Poznáte všetky účinky mrkvy?

16.08.2017 22:55
zdravotné prínosy mrkvy sú veľmi široké, pôsobí pozitívne na zníženie hladiny cholesterolu, ako prevencia infarktu, odvrátenie určitých druhov rakoviny, zlepšenie zraku a zníženie príznakov predčasného starnutia. Ďalej mrkva podporuje zdravie pokožky, posilňuje imunitný systém, zlepšuje trávenie,...
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>