Česnekový sirup s medem
potřebujeme osm oloupaných a prolisovaných stroužků kvalitního česneku, které přidáme do 200 ml jablečného octa a 200 ml medu. Vše důkladně smícháme dohromady a mixujte až se sirup spojí. Následně můžeme vyrobený sirup přelít do uzavíratelné sklenice prevenci proti vzniku rakoviny žaludku, štítné žlázy a prostaty. Užívat dle potřeby. Dávkování: stačí dvě kávové lžičky do sklenice vody, nejlépe ráno nalačno.
- prevenci proti vzniku rakoviny žaludku, štítné žlázy a prostaty
- při výskytu nějakého infekčního onemocnění, ale i jako prevenci
- posiluje imunitu a reguluje úroveň cholesterolu.
- při nachlazení a proti kašli
Jak připravit zázvorový sirup?
Na přípravu zázvorového sirupu potřebujeme hrnek nakrájeného zázvoru, hrnek
třtinového cukru a 250 ml vody. Zázvor oloupeme a nakrájíme
na plátky. Všechny ingredience přivedeme k varu a poté necháme mírně probublávat přibližně hodinu. Potom sirup scedíme a ještě teplý nalijeme do skleněných lahví.
Jak vyrobit konopný sirup?
Uveďte postupně vodu s cukrem k varu a důkladně míchejte, až se cukr nerozpustí. Následně přidejte neloupaná konopná semínka a cca 2 minuty vařte. Odstavte z plotýnky a přimíchejte kyselinu citronovou a důkladně opláchnuté teplou vodou citrony, které nakrájíme na plátky. Nechejte odstát jeden den na chladném místě, přeceďte a přelijte do vhodných lahví. Před podáváním sirup podle chuti řeďte vodou.
Ingredience na přípravu konopného sirupu:
Sirup z cukrové nebo červené řepy
Čekankový sirup
čekankový sirup je vyroben z extraktu kořene čekanky a je vyjímečný vysokým obsahem vlákniny, nízkým glykemickým indexem, nízkým obsahem cukru. Čekankový kořen - cikorka obsahuje spoustu antioxidantů, beta-karoten, prebiotika. V minulosti sloužila pouze jako náhražka místo kávy.
Aróniový sirup
TIP sirup z Arónie za studena: 2 l plodů arónie , 80 g kyseliny citronové, asi 2 až 3 kg cukru ( do 5-ti litrové sklenice dáme cca 2l arónie, přidáme kyselinu citronovou, zalije a necháme 32-40 působit. Potom vodu odlejeme přes cedítko a plody arónie rozmačkáme, následně přidáme cca 2kg cukru a mírně promícháme 2-3 hodiny. A máme hotový
sirup z Arónie!
Smrkový sirup
Čerstvě vyrašené špičky smrkových výhonů se na jaře zaštipují a využívají jako koření do různých jídel. Mají totiž až překvapivě výraznou citronovou chuť. Můžeme si z těchto výhonků připravit smrkový čaj nebo i sirup.
- mladé výhonky obsahují velké množství vitaminu C
Postup přípravy smrkového sirupu za studena:
cca pět centimetrů dlouhé výhonky (na sklenici sirupu spotřebujete polovinu sklenice výhonků, přibližně stejné množství cukru a půlku citronu) omyjte ve studené vodě a nechte okapat. Vymyjte připravené lahve a vrstvěte: výhonky, cukr, kolečka citronu. Opakujte, až je sklenice plná. Obsah trochu stlačte, sklenici uzavřete, dejte na prosluněné místo a nechte tři týdny odpočívat. Vzniklá tekutina zhoustne a změní barvu na hnědo-zlatou.
Vzniklý smrkový sirup přefiltrujte přes jemné sítko nebo plátno, následně slijte do lahviček, dobře uzavřete a uložte na suché a chladné místo. Sirup se užívá k dochucení sladkých jídel a některých nápojů (například čaje)
Kde koupit přírodní sirupy?