Mandle kvalita

Mandle patří mezi nejpopulárnější zdravou svačinu, mají skvělou chuť a také zdravotní výhody.Tyto výživné zdroje bílkovin nám mohou pomoci Mandle naturalkontrolovat hladinu cukru v krvi a snížit hladinu cholesterolu. 

Mandle mohou být použity pekárenském průmyslu, na výrobu pasty, mandlového mléka, zmrzliny nebo jako náplň do čokoládových pralinek.

Kalifornie / USA je největším producentem mandlí (CCA 80% světové produkce), má ideální podmínky pro pěstování (mírné klima, bohatá půda a dostatek slunce), za ní následuje Austrálie a Španělsko. 

Velikosti mandlí - množství mandlí v jedné unci: 

  • 18/20, 20/22, 23/25, 25/27, 27/30, 30/32, 32/34, 34/36, 36/40 -  např. 23-25ks na 1 trojskou unci 
  • velikosti běžně prodávané v Česku - 23/25, 25/27, 27/30

Hlavní typy výrobků z mandlí:

  • Celé mandle - přírodní nebo blanšírované
  • Strouhané mandle- přírodní nebo blanšírované
  • Plátky mandí - bílé
  • Nakrájené mandle - přírodní nebo blanšírované
  • Mandlová moučka nebo mouka - přírodní nebo blanšírované (standardní, jemně mleté)
  • Mandlová pasta / Máslo
  • Mandlové mléko
  • Marcipán- výrobek z mandlí
  • používá se s ořechy a sušenými plody do čokolád 
  • více

Mandle srovnání

Odrůdy mandloňí:

  • Carmel¨(USA) - tvrdší, ploché, dlouhé mandle, s tvrdší slupkou - výraznější chuť jak mandle odrůdy NON PAREIL
  • Valencia (Španělsko), mandle mají výrazně placatý tvar, chuť je mandlová, velmi jemně nahořklá
  • Non pareil (USA - Kalifornie) cenové dražší než Carmel - atraktivní vzhled (mandle jsou dlouhé, ploché, světlé hnědé, hladké s výraznou texturou nestejné mandle, dobře se blanšírují)
  • Butte,
  • Marcona
  • Butte Padre

Stupně Kvality:

  • mandle Fancy - nejvyšší kvalita
  • mandle Extra No.1
  • Mandle No.1 Supreme (SUP) - nadstandartní
  • Mandle Select palic Run (SSR)
  • Mandle Std palic Run (SDT)
  • Mandle Celé & Broken
  • Mandle kousky
  • více

mandle Fancy

Fancy Grade Mandle California / Španělsko Původ
 

Mandle Extra č.1

Extra No.1 Grade mandle California / Španělsko Původ
 

Mandle No.1 Supreme

Nejvyšší stupeň Mandle California / Španělsko Původ
 
 
 
 

Mandle Select palic Run

Vyberte palic Run (SSR) Grade Mandle California / Španělsko Původ
 

Mandle Std palic Run

Standardní palic Run (STD) Grade Mandle California / Španělsko Původ
 

Mandle Celé & Broken

Celá & Broken Grade mandle California / Španělsko Původ
 

mandle Pieces

Almond Pieces California / Španělsko Původ

 

 

 

 

 

Země původu: nejčastěji Španělsko, USA (Kalifornie)
 

Použití: mandlové mléko, marcipán, musli, zeleninové, sýrové a ovocné saláty, dorty, jogurty, pro přímou konzumaci doporučujeme mandle namočit přes noc do vody

Doporučení: zakoupené mandle co nejrychleji spotřebujte, zabráníte tak nežádoucímu žluknutí. Při skladování vždy vybírejte suché a chladné místo, což platí dvojnásobně při letních teplotách.

Upozornění: mandle jsou náchylné na žluknutí, čerstvé mandle by neměly být hořké, ale měly jemně oříškově vonět. Mandle skladujeme v uzavřených nádobách na suchém místě bez slunečního záření. Prodloužení trvanlivosti dosáhneme pokud je dáme do lednice (vydrží  i 6 měsíců) a nebo do mrazničky, kde vydrží až jeden rok.

mandle?

Články o mandlích

 

Diskusní téma: Mandle kvalita

Titulek: Водонагревателей Vložil: ShawnSix Datum: 09.09.2023







Titulek: Zatuchlé mandle Vložil: Dana Datum: 27.07.2022

Mandle jsou cítit v puse síně po ztuchlině, je to závadné?
Horké nejsou,je tam jen ta pachuť po stuchline..

Přidat nový příspěvek

Mandle

Mandle-superpotravina, antioxidant

17.08.2014 11:56
Mandle V zime, keď listnaté stromy odhaľujú svoje konáre, je mandľa obsypaná nádhernými bieloružovými kvetmi, ktoré oznamujú príchod jari. Mandle predstavujú súčasť ľudskej stravy už od nepamäti. Pre svoju výživou hodnotu a kulinárske vlastnosti sa stali jedinečnou potravinou so širokým...

Články superpotraviny

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...

Zázračný maralí kořen

18.09.2017 15:56
Maralí kořen nebo také jinak přezdívaný jako sibiřský ženšen dorůstá do výšky 2 metry. Podobá se bodláku, který má kulaté fialové květy. Původem je z Ruska. Maralí kořen je skvělý pro zvýšení psychické a fyzické odolnosti, která odstraňuje chronickou únavu. Velmi se doporučuje při doléčení...

Maca paruánská, peruánská viagra

18.09.2017 14:43
Maca peruánská je andská rostlina, která se pěstuje ve více barvách (kořen) a má příjemnou chuť i vůni. Tento kořen můžeme baštit surový, v tobolkách nebo v prášku. Hlíza, která je v kořenu obsahuje jód, fosfor, zinek, železo a vitamín B1, B2, C, E a také vápník. Dle dostupných...

Jak lépe vstřebávat hořčík?

18.09.2017 14:28
Pomocník jménem Epsomská sůl! Letos se o  Epsomské soli  začalo hodně mluvit, vyhledává ji daleko více lidí a doma začíná být nutností. Proč? Co to vlastně je a k čemu je dobrá? Jsou i nějaké rizika? Ve stručnosti jsem pro Vás sepsala to nejdůležitější. Co to tedy Epsomská sůl...

Jak zmrazit sklizenou zeleninu?

07.09.2017 08:12
zmrazení je pro většinu z nás nejlednodušší způsob uchovávání sklizené úrody. Na rozdíl od nakládání či mrazení to zvládne každý. Zmrazit můžeme v podstatě cokoliv, houby, zeleninu ovoce, důležité je, aby plody byli v co nejvyšší kvalitě, nepoškozené, nepřezrálé a dobře umyté. Postup...

I superpotraviny mohou škodit

30.08.2017 20:25
Pokud rádi konzumujete superpotraviny, pozorně si přečtěte několik informací.. Poslední dobou popularita superpotravin kulminuje, mají zkrátka tu nejlepší pověst. Mají spostu pozitivní účinků na zdraví, udajně zabraňují rakovině, pomáhají při hubnutí, podporují imunitní systém a dokonce...

Suroviny které můžete skladovat dlouhé roky

30.08.2017 12:36
Věděli jste, že některé potraviny, které skladujeme doma, vás mohou přežít? Díky velké trvanlivosti by je totiž mohly bez obtíží za desítky let jíst vaše děti. Dle serveru CNN bylo vedeno nekolik surovin, které mají dlouhou tvanlikost a některé vás mohou klidně i několikanásobně přežít.....

Základní informace o jódu

17.08.2017 20:40
Jód je základní stopový prvek, který je nezbytný pro normální růst a vývoj. Přibližně 60% jódu v lidském těle je uloženo ve štítné žláze. Jeho přínos pro zdraví je správné fungování štítné žlázy, která vylučuje thyroidní hormony, které řídí základní metabolismus těla. Ve skutečnosti bez jódu...

Poznáte všetky účinky mrkvy?

16.08.2017 22:55
zdravotné prínosy mrkvy sú veľmi široké, pôsobí pozitívne na zníženie hladiny cholesterolu, ako prevencia infarktu, odvrátenie určitých druhov rakoviny, zlepšenie zraku a zníženie príznakov predčasného starnutia. Ďalej mrkva podporuje zdravie pokožky, posilňuje imunitný systém, zlepšuje trávenie,...
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>