Datlová pasta

datlová pasta je přírodní sladidlo vyrobené z vypeckovaných sušených datlí, můžete ji použít jako přírodní náhradu rafinovaného cukru. Sušené datle jsou obzvlášť bohaté na draslík a vitaminy B1, B2,B3, B5, B9 a A, E, K ( vitamin C téměř chybí), zdroj, mědi, železa a hořčíku . Čerstvé i sušené datle jsou výživné i díky velkému množství cukru ( 30-70% ) - rychlý zdroj energie.

Datle a jejich účinky.

Datlová pasta použití a její účinky:

  • přírodní sladidlo
  • neobsahuje lepek
  • náhrada rafinovaného cukru
  • podporuje mozek a mozkové funkce - brainfood
  • náhrada marmelády
  • domácí nutela z datlí, mandlí, kakaa (prášku a kakaového másla) a skořice
  • pro lepší usínání a zdravý spánek - svařené mléko s datlovou pastou
  • vhodné pro vegetariány a sportovce
  • rychlý zdroj energie
  • působí proti únavě
  • zdroj elektrolytů
  • zdroj hořčíku, draslíku, vápníku, železa a vitamínů skupiny B
  • prospívají kostem a zubům
  • působí proti úcpávání tepen
  • přestože jsou sladké, nezvyšují hladinu cukru v krvi
  • je dobře stravitelná
  • velká pojivová schopnost (používá se hojně v RAW kuchyni)
  • podporuje zařívání (zdroj vlákniny)

Energetický drink : lžíce datlové pasty, lžíce citronové šťávy důkladně rozmíchat v 500ml vody

Použití: do jogurtů, na dorty, do snídaňových směsí, smoothie, proteinových nápojů, náhrada marmelády, základ pro kokosové kuličky a náhrada rafinovaného cukru

Kde koupit datlovou pastu?

Datlová pasta

Jak přípravit datlovou pastu?

17.03.2017 22:30
Vypeckované datle dáme do sklenice (velikost volíme podle počtu datlí), zalijeme je vodou tak, aby byly ponořené, sklenici uzavřeme a necháme odstát přes noc (datle změknou a nasáknou vodou). Ráno slijeme přebytečnou vodu, část si ji však ponecháme, abychom mohli při mixivání upravit potřebnou...

Diskusní téma: Datlová pasta

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...

Zázračný maralí kořen

18.09.2017 15:56
Maralí kořen nebo také jinak přezdívaný jako sibiřský ženšen dorůstá do výšky 2 metry. Podobá se bodláku, který má kulaté fialové květy. Původem je z Ruska. Maralí kořen je skvělý pro zvýšení psychické a fyzické odolnosti, která odstraňuje chronickou únavu. Velmi se doporučuje při doléčení...

Maca paruánská, peruánská viagra

18.09.2017 14:43
Maca peruánská je andská rostlina, která se pěstuje ve více barvách (kořen) a má příjemnou chuť i vůni. Tento kořen můžeme baštit surový, v tobolkách nebo v prášku. Hlíza, která je v kořenu obsahuje jód, fosfor, zinek, železo a vitamín B1, B2, C, E a také vápník. Dle dostupných...

Jak lépe vstřebávat hořčík?

18.09.2017 14:28
Pomocník jménem Epsomská sůl! Letos se o  Epsomské soli  začalo hodně mluvit, vyhledává ji daleko více lidí a doma začíná být nutností. Proč? Co to vlastně je a k čemu je dobrá? Jsou i nějaké rizika? Ve stručnosti jsem pro Vás sepsala to nejdůležitější. Co to tedy Epsomská sůl...

Jak zmrazit sklizenou zeleninu?

07.09.2017 08:12
zmrazení je pro většinu z nás nejlednodušší způsob uchovávání sklizené úrody. Na rozdíl od nakládání či mrazení to zvládne každý. Zmrazit můžeme v podstatě cokoliv, houby, zeleninu ovoce, důležité je, aby plody byli v co nejvyšší kvalitě, nepoškozené, nepřezrálé a dobře umyté. Postup...

I superpotraviny mohou škodit

30.08.2017 20:25
Pokud rádi konzumujete superpotraviny, pozorně si přečtěte několik informací.. Poslední dobou popularita superpotravin kulminuje, mají zkrátka tu nejlepší pověst. Mají spostu pozitivní účinků na zdraví, udajně zabraňují rakovině, pomáhají při hubnutí, podporují imunitní systém a dokonce...

Suroviny které můžete skladovat dlouhé roky

30.08.2017 12:36
Věděli jste, že některé potraviny, které skladujeme doma, vás mohou přežít? Díky velké trvanlivosti by je totiž mohly bez obtíží za desítky let jíst vaše děti. Dle serveru CNN bylo vedeno nekolik surovin, které mají dlouhou tvanlikost a některé vás mohou klidně i několikanásobně přežít.....

Základní informace o jódu

17.08.2017 20:40
Jód je základní stopový prvek, který je nezbytný pro normální růst a vývoj. Přibližně 60% jódu v lidském těle je uloženo ve štítné žláze. Jeho přínos pro zdraví je správné fungování štítné žlázy, která vylučuje thyroidní hormony, které řídí základní metabolismus těla. Ve skutečnosti bez jódu...

Poznáte všetky účinky mrkvy?

16.08.2017 22:55
zdravotné prínosy mrkvy sú veľmi široké, pôsobí pozitívne na zníženie hladiny cholesterolu, ako prevencia infarktu, odvrátenie určitých druhov rakoviny, zlepšenie zraku a zníženie príznakov predčasného starnutia. Ďalej mrkva podporuje zdravie pokožky, posilňuje imunitný systém, zlepšuje trávenie,...
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>