Voda

lidské tělo obsahuje cca 70% - 90% vody. Dostatečná hydratace organismu je jednou z klíčových podmínek pro zdravé tělo. Voda reguluje hladinuVoda cholesterolu v těle (ředí krev, cévy jsou pružnější - nezraňuje je tzv.lepkavá hustá krev) a mění jeho pH. Voda je také nosič informace (můžeme porovnat pramenitou vodu s vodou balenou).
  • hustota vody se při minusových teplotách zvyšuje a při plusových naopak zmenšuje (u jiných kapalin je to naopak) - molekulové vazby
  • rozlišují se čtyři skupenství vody – pevné, kapalné, plynné a plazmatické
  • u vody není chemické složení, ale její struktura (skupiny molekul- klastry)
  • tělo člověka obsahuje 70% -90% vody v závislosti na vzrůstu, v mozku cca 85%
  • vodu přijímáme i kůží cca 1l litr za den (sprchování, koupání
  • bez vody na zemi nemůže existovat život
  • těžká voda Deutérium D2O
  • sladká voda tvoří pouze 0,5% veškeré vody na zemi
  • díky nedostatku vody umírá každoročně až 5 milionů lidí každý rok, tj až 10x více než kolik lidí umře ve válkách

Druhy vody v přírodě:

  • břez ová míza (voda) - jarní elixír plný minerálů
  • kokosov á voda
  • šungitová voda - připravuje se s využitím šungitové drti či šungitové pyramidy
  • pramenitá přírodní voda ze studánky (s obsahem minerálů)
  • dešťová voda (tzv. měkká voda)
  • kapky rosy (kapky se sbírali tak, že se položilo plátno na trávu, po chvíli nasálo tyto kapky a pak se ždímalo)
  • okurková voda
  • sníh a sněhové vločky
  • kondenzovaná voda z rostlin a mladých stromků-např. bříza (pomocí igelitového sáčku)
  • ranní rosa
  • zázvorová voda
  • zelná voda

Jak působí a pomáhá čistá voda (pramenitá nebo z vodovodu)?

  • harmonizuje pH v těle
  • alkalizátor v těle
  • při diabetu
  • astma
  • hypertenze
  • imunitní systém
  • močové kameny
  • hydratuje také pokožku (udržuje vláčnou, pružnou pokožku bez vrásek)
  • udržuje metabolické funkce
  • udržuje řídkou krev

Jaké výhody a nevýhody má teplá voda?

  • nečistoty se lépe rozpouštějí v teplé vodě (na pití není vhodná teplá voda z kohoutku, raději si ji ohřejte v konvici)
  • horká voda působí negativně na rty a sliznice úst a jícnu (znáte to, když pijete horký čaj a nedáváte pozor...spálíte si jazyk)
  • teplá voda snižuje koncentraci a rozptyluje nás
  • zvýšený příjem teplé vody před spánkem narušuje zdravý spánek (nutné buzení a odchod na toaletu)
  • časté popíjení horké vody poškozuje funkci ledvin
  • horká voda způsobuje dušnost a bolest hlavy
Tradiční čínská medicína a ayurvéda doporučují pití horké vody na lačný žaludek, přináší mnoho výhod, např. detoxikace orgánů, podpora látkové výměny, urychlení metabolismu či zpomalení procesu stárnutí. Úsudek si musí udělat každý sám a získat vlastní zkušenost, co vám prospívá a co škodí..
Ranní nápoj s kurkumou: do teplé vody vymačkáme 1/2 citrónu a přidáme čajovou lžičku kurkumy, případně špetku pepře zamíchat a vypít. Kromě toho, že jste si právě připravili antioxidant, můžete se těšit i z dalších věcí. Místo pepře můžeme přidatmed se skořicí.
  • platí, že teplá voda usnadňuje tělu absorbovat živiny účinněji
  • pití této čiré tekutiny na prázdný žaludek napomáhá trávení a odstraňování toxinů
  • brání překyselení organismu, snížuje riziko vzniku rakoviny

Anomálie vody ( dle vědců je jejich 66)

  • hustota vody se při minusových teplotách zvyšuje a při plusových naopak zmenšuje (u jiných kapalin je to naopak) - mohou za to molekulové vazby
  • voda má schopnost ukládat informace
  • řezání tvrdých materiálů tlakovou vodou (rychlost 4 machy, tlak 600atm), přesný řez, nestupí se, není ji potřeba chladit
  • vodu lze zastavit pouze vodou
  • voda je nestlačitelná
  • voda, která se mění při změně skupenství na páru se rozjíná až 1600x - následně ji můžeme přeměnit na pohyb
  • ohřívání vody pomocí rázové vlny (rotor s otvory je téměř těsně v tubusu, v mezeře je voda, rotor se roztácí a vytváří páru) účinnost je více jak 100%
  • anomálie vody mezi čtyřiceti a šedesáti stupni Celsia - „nestandardní“ změny stavů vody a na nich závislé původně neočekávané vlastností
  • pomocí vody se dobýval kámen (v léte se dřevěné klíny zaražené do kamene polévaly vodou v zimě v době mrazů se do puklin ve skalách nalévala voda, voda zvýšila zvýší objem a může vytvořit tlak až 400 atm)
  • voda má vysoké povrchové napětí
  • nejsilnější rozpouštědlo planety
  • není známo jakým způsobem putuje voda vysoko do korun stromů
  • voda má paměť - paměťové medium(voda zaznamenává co se v jejím okolí děje - vše co vidí, slyší, cítí atd...) - klastry (mají cca 400 000 informačních panelů) umožňují vepsání informací do vody (mozek obsahuje cca 85% vody)
  • pokud máme vodu ve stříbrných nádobách, vytváříme z ní přírodní antibiotikum (ničí mikroby v těle, používá se v Iráku a Afganistánu armádou USA)
  • lidské emoce dokážou silně ovlivnit strukturu a vlastnosti vody (Prof. Korotkov, Dr.Emoto)
  • pozivně strukturovaná voda má vliv na zrání, velikost úrody, obsah minerálů a vitamínů a potřebujeme ji až o 20% mémě
  • ve vodovodních potrubích se voda tzv. "defermuje" - narušuje se její DNA a ztrácí energii, ale naopak ji bere - je tzv. mrtvá
  • zmrazené krystaly vody pozitivně strukturované fotografované Dr. Emotem měli tvar 6 cípé hvězdy nebo 6 úhelníku s fraktály
  • nejvyšší hustota vody je při +4 stupních celsia
  • jezero zamrzá od hladiny ke dnu a ne naopak
  • žádně dvě sněhové vločky nejsou stejné - jsou jedinečné (Masaro Emoto)
  • tzv. kyselé deště obsahují oxid siřičitý z elektráren průmyslu a automobilové dopravy
  • semínka moringy dokáží vyčistit vodu, nebo pokud dáme znečištěnou vodu na slunce min. na 24 hodin zničí baktérie

Granderova voda - revitalizovaná voda

Otrávená voda pesticidy

  • limity jsou až 100x překračovány v podzemních vodách
  • více

Harmonozace a čištění vody

O vodě?

Diskusní téma: Voda

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Voda

Kdy pít vodu?

17.09.2017 20:47
1. Voda před jídlem Před jídlem se klidně napijte, ale nepřehánějte to s velkým množstvím vody bezprostředně před tím, než se do jídla pustíte. Vhodnou volbou je neperlivá či jemně perlivá voda, která podmiňuje vznik endogenního enzymu, který se tvoří v pankreatu a ve slinách a rozkládá škrob na...

Globální trendy do roku 2030

09.09.2017 20:44
Studie z roku 2012 předvídá, co se stane do roku 2030 awa_globalni_trendy_2030_z_ listopadu_2012.pdf (24232975)

Cyklus srážek

01.07.2017 22:45
Viktor Schauberger se narodil  v  roce 1885 v Holzschlagu, a po studiu na lesnické škole byl v roce 1911 přijat do služby na knížecí Schaumbursko-lippské lesní správě ve Steyrlingu. K & K - kapieren und kopieren - pochopit a napodobit. bez zdravého lesa...

Diskusní téma: Voda

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...

Zázračný maralí kořen

18.09.2017 15:56
Maralí kořen nebo také jinak přezdívaný jako sibiřský ženšen dorůstá do výšky 2 metry. Podobá se bodláku, který má kulaté fialové květy. Původem je z Ruska. Maralí kořen je skvělý pro zvýšení psychické a fyzické odolnosti, která odstraňuje chronickou únavu. Velmi se doporučuje při doléčení...

Maca paruánská, peruánská viagra

18.09.2017 14:43
Maca peruánská je andská rostlina, která se pěstuje ve více barvách (kořen) a má příjemnou chuť i vůni. Tento kořen můžeme baštit surový, v tobolkách nebo v prášku. Hlíza, která je v kořenu obsahuje jód, fosfor, zinek, železo a vitamín B1, B2, C, E a také vápník. Dle dostupných...

Jak lépe vstřebávat hořčík?

18.09.2017 14:28
Pomocník jménem Epsomská sůl! Letos se o  Epsomské soli  začalo hodně mluvit, vyhledává ji daleko více lidí a doma začíná být nutností. Proč? Co to vlastně je a k čemu je dobrá? Jsou i nějaké rizika? Ve stručnosti jsem pro Vás sepsala to nejdůležitější. Co to tedy Epsomská sůl...

Jak zmrazit sklizenou zeleninu?

07.09.2017 08:12
zmrazení je pro většinu z nás nejlednodušší způsob uchovávání sklizené úrody. Na rozdíl od nakládání či mrazení to zvládne každý. Zmrazit můžeme v podstatě cokoliv, houby, zeleninu ovoce, důležité je, aby plody byli v co nejvyšší kvalitě, nepoškozené, nepřezrálé a dobře umyté. Postup...

I superpotraviny mohou škodit

30.08.2017 20:25
Pokud rádi konzumujete superpotraviny, pozorně si přečtěte několik informací.. Poslední dobou popularita superpotravin kulminuje, mají zkrátka tu nejlepší pověst. Mají spostu pozitivní účinků na zdraví, udajně zabraňují rakovině, pomáhají při hubnutí, podporují imunitní systém a dokonce...

Suroviny které můžete skladovat dlouhé roky

30.08.2017 12:36
Věděli jste, že některé potraviny, které skladujeme doma, vás mohou přežít? Díky velké trvanlivosti by je totiž mohly bez obtíží za desítky let jíst vaše děti. Dle serveru CNN bylo vedeno nekolik surovin, které mají dlouhou tvanlikost a některé vás mohou klidně i několikanásobně přežít.....

Základní informace o jódu

17.08.2017 20:40
Jód je základní stopový prvek, který je nezbytný pro normální růst a vývoj. Přibližně 60% jódu v lidském těle je uloženo ve štítné žláze. Jeho přínos pro zdraví je správné fungování štítné žlázy, která vylučuje thyroidní hormony, které řídí základní metabolismus těla. Ve skutečnosti bez jódu...

Poznáte všetky účinky mrkvy?

16.08.2017 22:55
zdravotné prínosy mrkvy sú veľmi široké, pôsobí pozitívne na zníženie hladiny cholesterolu, ako prevencia infarktu, odvrátenie určitých druhov rakoviny, zlepšenie zraku a zníženie príznakov predčasného starnutia. Ďalej mrkva podporuje zdravie pokožky, posilňuje imunitný systém, zlepšuje trávenie,...
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>