Jak přípravit datlovou pastu?

17.03.2017 22:30

Vypeckované datle dáme do sklenice (velikost volíme podle počtu datlí), zalijeme je vodou tak, aby byly ponořené, sklenici uzavřeme a Datlenecháme odstát přes noc (datle změknou a nasáknou vodou). Ráno slijeme přebytečnou vodu, část si ji však ponecháme, abychom mohli při mixivání upravit potřebnou konzistenci datlové smesi. Datle mixujeme po dobu 4-5 min. tzv. dohladka a přidáme špetku soli, skořici nebo vanilku. Takto získanou pastu můžeme skladovat až 60 dní v ledničce.

Potřebné ingredience pro výrobu datlové pasty:

Použití: dorty, koláče, cukroví, sušenky, palačinky, snídaňové směsi, smoothie atd.

Datlová pasta a její výhody:

  • snadná příprava
  • cesta jak nahradit rafinovaný cukr
  • přírodní zdroj energie
  • vhodná pro sportovce
  • zásadotvorná potravina
  • neobsahuje lepek

Výrobky z Datlí: