Jak přípravit datlovou pastu?
17.03.2017 22:30Vypeckované datle dáme do sklenice (velikost volíme podle počtu datlí), zalijeme je vodou tak, aby byly ponořené, sklenici uzavřeme a necháme odstát přes noc (datle změknou a nasáknou vodou). Ráno slijeme přebytečnou vodu, část si ji však ponecháme, abychom mohli při mixivání upravit potřebnou konzistenci datlové smesi. Datle mixujeme po dobu 4-5 min. tzv. dohladka a přidáme špetku soli, skořici nebo vanilku. Takto získanou pastu můžeme skladovat až 60 dní v ledničce.
Potřebné ingredience pro výrobu datlové pasty:
- 250g sušených vypeckovaných datlí
- 100ml čisté vody
- špetka himalájské soli
- na dochucení čtvrť lžičky mleté vanilky nebo skořice
Použití: dorty, koláče, cukroví, sušenky, palačinky, snídaňové směsi, smoothie atd.
Datlová pasta a její výhody:
- snadná příprava
- cesta jak nahradit rafinovaný cukr
- přírodní zdroj energie
- vhodná pro sportovce
- zásadotvorná potravina
- neobsahuje lepek