Enzymy

Koenzym Q10

Koenzym Q10 chrání před oxidačním stresem a reguluje vitamin E a podporuje jeho vyšší účinnost (obě látky se vzájemně ochraňují a stimulují). Koenzym Q10 (antioxidant rozpustný v tuku)se získává bakteriální fermentací řas (nebo fermentací kvasinkových buněk). Největší jeho přirozená koncentrace je v orgánech těla, které spotřebují nejvíce energie (srdce, játra, ledviny). Tělo si koenzymu Q10 s přibývajícím věkem produkuje stále méně, a proto je nezbytné jej doplňovat.

Zdrojem koenzymu Q10:

  • maso (hovězí, vepřové drůbeží, játra srdce)
  • ryby (makrela, losos, sardinky)
  • brokolice, špenát
  • olivový olej
  • kukuřice, sója
  • ořechy

Koenzym Q10 a jeho účinky:

  • příznivě působí na srdce a krevní oběh
  • zpomaluje průběh Alzheimerovy a Parkinsonovy choroby
  • prevence rakoviny
  • zpomaluje na věku závislé degenerativní změny
  • urychluje látkovou výměnu
  • účinkuje ve vazbě s enzymy-urychluje metabolické procesy a dodává energii
  • vhodný při srdeční slabosti
  • vhodný při paradontóze
  • zastavuje krvácení dásní
  • přispívá ke zpevnění zubů

Bromelain

  • pomáhá vašemu tělu trávit bílkoviny

 

 

Diskusní téma: Enzymy

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Mandle superfoods

19.05.2015 00:13
Mandle – další superpotravina Mandle představují součást lidské stravy už od nepaměti. Pro svou výživovu hodnotu a kulinářské vlastnosti se staly jedinečnou potravinou se širokým uplatněním. Madle jsou právem zařazeny mezi superpotraviny. mandle natural mandle pražené solené mandle...

Chia seeds

01.03.2015 00:11
Chia semínka Slyšeli jste již o tomto malé zázraku jménem Chia?  Jsou to malé, křupavé, bezlepkové semena s jsou bohatým zdrojem bílkovin, prospěšnými antioxidanty, esenciálními omega-3 mastnými kyselinami a vlákninou. Chia semínka jsou tradiční Jihoameriská plodina. Chia semena - hovorově...

Merlík chilsky

02.01.2015 13:38
Quinoa - Mrlík čílsky Quinoa ( Kinoa ), česky mrlík čílsky (Chenopodium quinoa Willd.)  se říká „Zlato Inků“ či „matka všech obilovin“.Je jednou z plodín, ktorú v posledných rokoch vyspelý svet vlastne druhýkrát objavuje. Pestovala sa v južnej Amerike už pred siedmimi tisíckami rokov. Quinoa,...
<< 14 | 15 | 16 | 17 | 18