Přírodní sladidla a sirupy

Při sestavování dietních jídelníčků nesmíme zapomenout přírodní sladidla (sacharidy - zdroj energie). Tato sladidla a sirupy obsahují méně  Sirup z Agáve kalorií než běžný cukr a navíc jsou zdrojem minerálních látek, vitramínů a dalších výživných látek. Přírodní sirupy a sladidla může používat v podobě prášku, krystalů, tablet, husté tekutiny nebo sušených listů. 
Přírodní sladidla jsou zdrojem energie potřebné pro lidské tělo, které nahradí bílý rafinovaný cukr a na rozdíl o bíleho rafinovaného cukru obsahují minerály, vitamíny a mají nižší glykemický index (nepodporují růst tělesné hmotnosti.
  • tekutá sladidla - sirupy (javorový, rýžový, agávový, melasa, palmový, datlový, kokosový, z ječmého sladu..)
  • prá šek (stévie, karob, lacuma, yacon, me squite..)
  • sypké - cukry (kokosový, xilitol, tmavý třtinový cukr, Erythr itol)
  • tekuté (stévie)
  • tablety (stévie)

Seznam přírodních sladidel:

Přírodní sladidla a sirupy?

  • https://www.awashop.cz/prirodni-sladidla-c36/

Fotogalerie: Přírodní sladidla

Tato fotogalerie je prázdná.

Diskusní téma: Přírodní sladidla

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Přírodní sladidla

Cukr ničí mozek

11.05.2016 23:22
nejnovější studie provedené prof. Gomezem ukazují, že cukr ničí mozek ( mění aktivitu stovej genů v mozku ). Poruchy genů mohou vést k onemocnění nervového systému - depresím, poruchám paměti a i Alzheimerovy choroby. Negativní účinky cukru nejsou ovlivněny věkem ani zdravotním stavem - působí na...

Články superpotraviny

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...

Zázračný maralí kořen

18.09.2017 15:56
Maralí kořen nebo také jinak přezdívaný jako sibiřský ženšen dorůstá do výšky 2 metry. Podobá se bodláku, který má kulaté fialové květy. Původem je z Ruska. Maralí kořen je skvělý pro zvýšení psychické a fyzické odolnosti, která odstraňuje chronickou únavu. Velmi se doporučuje při doléčení...

Maca paruánská, peruánská viagra

18.09.2017 14:43
Maca peruánská je andská rostlina, která se pěstuje ve více barvách (kořen) a má příjemnou chuť i vůni. Tento kořen můžeme baštit surový, v tobolkách nebo v prášku. Hlíza, která je v kořenu obsahuje jód, fosfor, zinek, železo a vitamín B1, B2, C, E a také vápník. Dle dostupných...

Jak lépe vstřebávat hořčík?

18.09.2017 14:28
Pomocník jménem Epsomská sůl! Letos se o  Epsomské soli  začalo hodně mluvit, vyhledává ji daleko více lidí a doma začíná být nutností. Proč? Co to vlastně je a k čemu je dobrá? Jsou i nějaké rizika? Ve stručnosti jsem pro Vás sepsala to nejdůležitější. Co to tedy Epsomská sůl...

Jak zmrazit sklizenou zeleninu?

07.09.2017 08:12
zmrazení je pro většinu z nás nejlednodušší způsob uchovávání sklizené úrody. Na rozdíl od nakládání či mrazení to zvládne každý. Zmrazit můžeme v podstatě cokoliv, houby, zeleninu ovoce, důležité je, aby plody byli v co nejvyšší kvalitě, nepoškozené, nepřezrálé a dobře umyté. Postup...

I superpotraviny mohou škodit

30.08.2017 20:25
Pokud rádi konzumujete superpotraviny, pozorně si přečtěte několik informací.. Poslední dobou popularita superpotravin kulminuje, mají zkrátka tu nejlepší pověst. Mají spostu pozitivní účinků na zdraví, udajně zabraňují rakovině, pomáhají při hubnutí, podporují imunitní systém a dokonce...

Suroviny které můžete skladovat dlouhé roky

30.08.2017 12:36
Věděli jste, že některé potraviny, které skladujeme doma, vás mohou přežít? Díky velké trvanlivosti by je totiž mohly bez obtíží za desítky let jíst vaše děti. Dle serveru CNN bylo vedeno nekolik surovin, které mají dlouhou tvanlikost a některé vás mohou klidně i několikanásobně přežít.....

Základní informace o jódu

17.08.2017 20:40
Jód je základní stopový prvek, který je nezbytný pro normální růst a vývoj. Přibližně 60% jódu v lidském těle je uloženo ve štítné žláze. Jeho přínos pro zdraví je správné fungování štítné žlázy, která vylučuje thyroidní hormony, které řídí základní metabolismus těla. Ve skutečnosti bez jódu...

Poznáte všetky účinky mrkvy?

16.08.2017 22:55
zdravotné prínosy mrkvy sú veľmi široké, pôsobí pozitívne na zníženie hladiny cholesterolu, ako prevencia infarktu, odvrátenie určitých druhov rakoviny, zlepšenie zraku a zníženie príznakov predčasného starnutia. Ďalej mrkva podporuje zdravie pokožky, posilňuje imunitný systém, zlepšuje trávenie,...
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>