Zelené potraviny

Právem můžeme zelené potraviny pro jejich vyjímečné vlastnosti a účinky na lidský organismu zařadit mezi superpotraviny. Všeobecně můžeme do výhonky mladého zeleného ječmene  kategorie  „zelené potraviny“ zahrnout vše co je čistý přírodní produkt nejlépe v původní zelené barvě, obsahující maximum přírodních látek a upravený pouhým šetrným sušením bez dalších konzervantů, přísad a barviv. Toto je velmi často používaná „definice - názor“ co si pod tímto názvem  můžeme představit. Pokud řekneme Zelené potraviny lidé si představí nejčastěji zelený čaj, špenát, brokolice, řapíkatý celer, ale málokdy lidé odpoví – mladý ječmen, pšenice či řasa. Do skupiny „zelených potravin“ patří právě výrobky z ječmene, pšenice, vojtěšky a dále řasy (sladkovodní nebo mořské) upravené sušením ( sušením vylisované šťávy, nebo výhonků mladé pšenice, ječmene nebo vojtěšky do 300C) a lisováním do tablet, nebo pouze ve formě prášku a také přímo usušením mořské řasy ve své původní formě..

Seznam zelených potravin:

Zelené potraviny?

  • https://www.awashop.cz/zelene-potraviny-c43/

Velké srovnání Chlorell-1_4.11.2013.pdf (180,5 kB)
Velké srovnání Ječmenů-2_4.11.2013.pdf (143,1 kB)
Velké srovnání Spirulin-1.pdf (102,7 kB)
 

Článek: Uzdravující zelené potraviny

  

Zelené potraviny

Chlorella a imunitní systém

02.09.2014 09:40
Chlorella pyrenoidosa a imunita Chlorella posilňuje imunitu veľmi komplexným spôsobom. Už len tým, že zbavuje telo toxínov a produktov metabolizmu, mu umožňuje pracovať efektívnejšie. Dôležitý je aj obsah nutrietnů, zvlášť antioxidantov - len dobre živené telo sa môže účinne brániť chorobám....

Diskusní téma: Zelené potraviny

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Články superpotraviny

Parabeny?

22.09.2017 23:01
Co to vlastně parabeny jsou? Jedná se o skupinu konzervačních látek, které bohužel můžeme najít ve velkém množství produktů. Ať už se jedná o farmaceutické výrobky, potravinářské nebo kosmetické. Jak je poznáme? Značí se velkým písmem E a za tím následují číslice. V dnešní době je tento...

Zelené potraviny

22.09.2017 22:41
Mezi nejznámější zelené potraviny patří chlorella, ječmen, moringa a spirulina. Zelené potraviny jsou dlouhodobým trendem, který našemu tělu opravdu dodává živiny, minerály, antioxidanty a vitamíny. Tyto prvky jsou nám díky zeleným potravinám dodávány v přirozené podobě, kterou bohužel už...

Zázračný maralí kořen

18.09.2017 15:56
Maralí kořen nebo také jinak přezdívaný jako sibiřský ženšen dorůstá do výšky 2 metry. Podobá se bodláku, který má kulaté fialové květy. Původem je z Ruska. Maralí kořen je skvělý pro zvýšení psychické a fyzické odolnosti, která odstraňuje chronickou únavu. Velmi se doporučuje při doléčení...

Maca paruánská, peruánská viagra

18.09.2017 14:43
Maca peruánská je andská rostlina, která se pěstuje ve více barvách (kořen) a má příjemnou chuť i vůni. Tento kořen můžeme baštit surový, v tobolkách nebo v prášku. Hlíza, která je v kořenu obsahuje jód, fosfor, zinek, železo a vitamín B1, B2, C, E a také vápník. Dle dostupných...

Jak lépe vstřebávat hořčík?

18.09.2017 14:28
Pomocník jménem Epsomská sůl! Letos se o  Epsomské soli  začalo hodně mluvit, vyhledává ji daleko více lidí a doma začíná být nutností. Proč? Co to vlastně je a k čemu je dobrá? Jsou i nějaké rizika? Ve stručnosti jsem pro Vás sepsala to nejdůležitější. Co to tedy Epsomská sůl...

Jak zmrazit sklizenou zeleninu?

07.09.2017 08:12
zmrazení je pro většinu z nás nejlednodušší způsob uchovávání sklizené úrody. Na rozdíl od nakládání či mrazení to zvládne každý. Zmrazit můžeme v podstatě cokoliv, houby, zeleninu ovoce, důležité je, aby plody byli v co nejvyšší kvalitě, nepoškozené, nepřezrálé a dobře umyté. Postup...

I superpotraviny mohou škodit

30.08.2017 20:25
Pokud rádi konzumujete superpotraviny, pozorně si přečtěte několik informací.. Poslední dobou popularita superpotravin kulminuje, mají zkrátka tu nejlepší pověst. Mají spostu pozitivní účinků na zdraví, udajně zabraňují rakovině, pomáhají při hubnutí, podporují imunitní systém a dokonce...

Suroviny které můžete skladovat dlouhé roky

30.08.2017 12:36
Věděli jste, že některé potraviny, které skladujeme doma, vás mohou přežít? Díky velké trvanlivosti by je totiž mohly bez obtíží za desítky let jíst vaše děti. Dle serveru CNN bylo vedeno nekolik surovin, které mají dlouhou tvanlikost a některé vás mohou klidně i několikanásobně přežít.....

Základní informace o jódu

17.08.2017 20:40
Jód je základní stopový prvek, který je nezbytný pro normální růst a vývoj. Přibližně 60% jódu v lidském těle je uloženo ve štítné žláze. Jeho přínos pro zdraví je správné fungování štítné žlázy, která vylučuje thyroidní hormony, které řídí základní metabolismus těla. Ve skutečnosti bez jódu...

Poznáte všetky účinky mrkvy?

16.08.2017 22:55
zdravotné prínosy mrkvy sú veľmi široké, pôsobí pozitívne na zníženie hladiny cholesterolu, ako prevencia infarktu, odvrátenie určitých druhov rakoviny, zlepšenie zraku a zníženie príznakov predčasného starnutia. Ďalej mrkva podporuje zdravie pokožky, posilňuje imunitný systém, zlepšuje trávenie,...
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>